10 e ravintolapäivät eli Syö! Helsinki

Sisältää kaupallisia linkkejä

Eilen käynnistyivät taas Syö! Helsinki viikot, jotka jatkuvat 18.10 saakka. Mukana olevat ravintolat tarjoavat valitsemiaan annoksia 10e hintaan lounasajan ulkopuolella arki-iltaisin ja viikonloppuisin koko päivän kahden viikon ajan.  Kaikki ravintolat löydät täältä.  Syö! päivät järjestetään Helsingin lisäksi myös Turussa, Tampereella, ja Lahdessa. 

Hyödynnän näitä tarjouksia poikaystäväni kanssa joka kerta. Yhdessä ravintolassa olemme nytkin jo ehtineet käydä, ja haluaisimme vielä moneen. Tämä on mielestäni paitsi ihana mahdollisuus syödä edullisemmin ulkona, myös tutustua uusiin ravintoloihin. Kommentoithan siis, jos voit suositella jotakin kampanjan ravintoloista. Tämä postaus on toteutettu halusta suositella joitakin ravintoloita omien kokemusten pohjalta ilman kaupallista yhteistyötä. Suositusten jälkeen kerron myös niistä Syö!Helsinki -ravintoloista, joita vielä haluaisimme kokeilla.

Näissä olen käynyt ja voin suositella

syoonam2.jpg

syoonam.jpg

syoonam3.jpg

Onam on ihana Vietnamilainen ravintola kauppakeskus Forumissa. Onamissa on aina ystävällinen palvelu ja pöytiintarjoilu. Astiat ovat kaunista maalattua posliinia, ja tunnelma levollinen huolimatta sijainnista kauppakeskuksessa. Onamin Pho-keittojen liemi on ihanan mausteinen ja lämmittävä, ei kuitenkaan tulinen. Olen syönyt myös kasvistäytteisiä kevätrullia ja nuudelisalaattia, ja kaikki ovat olleet hyviä. Ilolla huomasin, että Onam on ottanut Helsinkisyö päiville uusia ruokavaihtoehtoja 10e hintaan, sillä heidän listansa ei ole kovin laaja.

syomomotoko.jpg

Japanilaista Ramen-keittoa tarjoava Momotoko on ollut poikaystäväni lempparivalintoja, kun olemme olleet yhdessä Helsinkisi päivillä nauttimassa 10e annoksista. Ramen on nuudelikeitto, jossa on tyypillisesti kananmuna, yrttejä, vaihtelevan mausteinen liemi ja täytteitä oman valinnan mukaan. Poikaystäväni on ottanut yleensä possua, minä olen valinnut äyriäisiä ja tofusuikaleita ja kokeillut myös kanaa. Keitto tarjoillaan ihanista savipadoista, ja se lämmittää ja varmasti täyttääkin mukavasti kylmempänäkin syyspäivänä. Liemi ryystetään söpöllä puukauhalla.

syotamarin3.jpg

syotamarin2.jpg

 

syotamarinmina.jpg

Tamarin on thaimaalaisista ravintoloista luottopaikkamme. Tamarin valikoitui myös ensimmäiseksi ravintolaksemme, jossa kävimme jo heti päivien alettua viikonloppulounaat poikaystäväni kanssa syömässä. Tamarinista saa nyt siis minkä tahansa tofu- tai kana-annokset 10e hintaan. Riisi ja kastikkeet tarjoillaan pöytään lämpiminä erillisistä tarjoilukulhoista, joten täältä voi valita esimerkiksi myös kaksi annosta yhteiseksi, ja päästä kumpikin nauttimaan kahdesta erilaisesta ruoasta. Ruokaa on runsaasti, ja  loput saa myös mukaan, jos kaikkea ei jaksa kerralla. 

syovapiano.jpg

syovapiano2.jpg

Takuuvarmat pastat ja pizzat saa aivan Rautatieasemalta Vapianosta. Vapianossa ruoka tehdään silmiesi edessä tilauksesta, ja maksat ostoksesi lopuksi kassalla näyttämällää korttiasi, johon on sähköisesti kirjattu tilauksesi. Pasta-annoksia on useita, ja saat itse valita, mihin pastaan se valmistetaan. Vapiano on saksalainen ketju, ja vierailimme siellä useamman kerran myös Berliinin-reissullamme. 

Nämä kiinnostavat

syosushi.jpg

Kaikille minut tunteville on sushirakkauteni jo varmasti tuttua, ja selattuani Syö!Helsinki-päivien listausta sushiravintoloista, osui silmiini Harun illallisbuffet. Samoin Töölön Tokyo55:n japanilaiset kala-annokset kuulostelevat houkuttelevilta. Forumin Itamae’ta ja Lasipalatsin Haikua olen siskoni kanssa edellisinä vuosina jo kokeillutkin. Lajitelmien suhteen olen vain vähän nirso, kun en voi sietää avokadoa… Jos buffet on sinullekin varmempi vaihtoehto, yhteen lemppareistani Itsudemo-ravintolan illallis- tai viikonloppubuffetin Helsingissä saa nyt offerillalta edullisesti. Mukaan sushit saa Kampista alle kympillä.  Tampereen sushitarjouksen Itsudemoon löydät tästä.

Lisäksi olen kuullut paljon hyvää Roots -ravintolasta, ja heidän syöhelsinki-päiviensä falafel-kulhoannos 10e hintaan kuulostaa houkuttelevalta. Poikaystäväni kiinnostui myös mezeä ja falafelejä tarjoavasta kasvisravintola Levantista. 

Etnisistä ravintoloista olemme halunneet myös löytää hyvän nepalilaisen ravintolan. Vaikka tarjontaa on runsaasti, emme oikein tiedä, mistä aloittaa. Syö! helsinki päivinä ainakin Base Camp Hakaniemi, Manskun Bihani, RoyalNepal, Rautatieasemalla sijaitseva Himalaya ja Kampin Satkar näyttivät nepalilaisista tarjoavan 10e annoksia. Suosittelethan siis hyvää nepalilaista ravintolaa, jos sellaisen tiedät helsingistä!

Thaimaalainen ruoka on yksi lemppareistamme, ja Tamarin on ihana, mutta meistä olisi kiva löytää myös toinen hyvä thaimaalainen vaihtelun vuoksi. Syö! Helsinki -päivien thaimaalaista tarjoavista minua alkoi eniten houkutella ThaiOrchid, RyanThai ja Bangkok9. Onko sinulla kokemuksia näistä? Jos olet näistä jossakin käynyt, kerrohan, millainen kokemus se oli!

Kaikki Syö! Helsinki ravintolat ja tarjousannokset löydät täältä

Rakkaudella, Ida

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen Raha

Lihattoman lokakuun parhaat kasvisreseptit

Sisältää kaupallisia linkkejä

Moni on tarttunut lihaton lokakuu haasteeseen. Meillä on syödy jo kohta vuoden verran enimmäkseen kasvisruokaa. Ensimmäinen postaus , jossa oli meidän lemppari kasvisruokia oli kovin pidetty. Tässä postauksessa siis muutama arkeen sopiva kasvisruokaresepti lisää. 

1. Mifu-risiiwokki

Tästä poikaystväni totesi, että meidänhän ei tarvitse enää käydä syömässä Thaimaalaista ulkona! Kookosmaito sopi respetiin tosi hyvin. Mifun tilalta voit tehdä myös lihaisamman version käyttämällä broilerisuikaleita.

kasvisriisi.jpg

Tarvitset: Noin 3dl riisiä, pussin pakastewok-vihanneksia, tölkki kookosmaitoa/-kermaa, paketin Mifu-suikaleita (halutessasi voti vaihtaa myös broilerisuikaleihin), maustamiseen oman maun mukaan esimerkiksi chili-kastiketta, soijakastiketta tai currya.

Tee näin: Keitä riisi. Paista kahdessa erässä ensin mifusuikaleet, ja sitten vihannekset. Mausta. Lisää pannulle kypsä riisi, mifut, vihannekset ja kookosmaitotölkki. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Sekoittele, älä enää paista.

2. Juusto-kasvismakaronilaatikko

Parsakaali ei ole kummankaan meidän lemppari, mutta uunissa siitää tuli hyvää, ja makaronilaatikkoon se sopi yllättävän hyvin!

kasvismaklaat.jpg

Tarvitset: pussi (täysjyvä) makaronia, pussi pakastevihanneksia (esimerkiksi apetit puutarhurinsekoitus, parsakaali sopii tosi hyvin), maitoa tai kasvismaitoa, pari kananmunaa, 1 sipuli, tölkki salaattijuustoa/fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja noin puoli tölkillistä, ehkä hieman suolaa ja pippuria, päälle pari rkl korppujauhoja, jos niitä kaapista sattuu jo löytymään.

Tee näin: Keitä makaronit lähes kypsiksi. Kuullota sipuli esimerkiksi lorauksessa tomaattien öljyä. Sekoita muna-maitoon n 7dl maitoa ja pari kananmunaa. Sekoita isoon uunivuokaan makaronit, jäiset vihannekset, juustokuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit ja vähän aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Lisää vuokaan muna-maito. Ripottele pinnalle pari rkl korppujauhoja, paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes muna-maito on hyytynyt.

3. Sienipiirakka

Sienipiirakka oli todo-listalla pitkään, koska tykkäämme molemmat paljon sienistä. Makaronilaatikosta jääneet aurinkokuivatut tomaatit keksin heittää joukkoon viime hetkellä, ja ne toivat tosi hyvin makua piirakkaan!

kasvissienipiirakka.jpg

Tarvitset: valmis piirakkapohja (meillä oli pirkan rukiinen pohja), rasia tuoreita herkkusieniä, 1 sipuli, mahdollisesti makaronilaatikosta jääneitä aurinkokuivattuja tomaatteja, purkki kermaviiliä, 1 kananmuna, noin 100g juustoraastetta. Mausteeksi vähän suolaa ja pippuria ja tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

Huom! Ota pakastetaikina ajoissa sulamaan. 

Tee näin: Kuori ja silppua sipuli, viialoi herkkusienet. Painele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalla. Painele muutamia reikiä haarukalla. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, ja valmista sillä välill täyte. Eli kuullota sieniä ja sipulia hetki öljyssä pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja esim tinjamilla. Riko kananmuna kermaviilin joukkoon. 

Levitä esipaistetun pohjan päälle sieni-sipuli täyte, aruinkokuivatut tomaatit ja juustoraastetta. Levitä päälle kermaviili-munaseos. Paista uunissa vielä noin parikymmentä minuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä. 

4. Bataatti-härkisvuoka

Tämä on niin älyttömän helppo ja hyvä, että jäi heti meidän arkilemppareiksi!

kasvisbataatti.jpg

Tarvitset: Apetit uunivalmis bataatti-kermaperuna pussi tai kaksi ja 250g paketti härkistä (texmex tai tavallista).

Tee näin: Sekoita juurespussi ja härkispaketti uunivuoassa. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. 

Lisää meidän kasvisruokareseptejä löydät täältä.

Ja ruokahävikin vähentämiseen kannattaa lähteä mukaan tästä ainakin tilaamalla Fiksuruoan uutiskirje (huom. alennuskoodin saaminen vaatii vielä vahvistamisen sähköpostista klikkaamalla)! Ja ehkä tilaamalla riisit ja muut kuivamuonat edullisesti.

kasvismuumi.jpg

Rakkaudella,

Ida

PS. Iloisia uutisia kaikille, jotka olette kyselleet trampoliinipuistosta! Saattee liput Espoo Extreme Esportiin tästä vielä puoleen hintaan, ja aikaa käyttää on lokakuun lopppun asti! Tästä linkistä voit lukea meidän ekasta hyppelykerrasta.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Vastuullisuus