Tampereella

Lauantaina teimme onnistuneen reissun Tampereelle poikaystäväni kanssa. Tässä postauksessa kerron meidän päivästämme Tampereella ja omia suosituksiani. Toivottavasti joku teistä saa niistä inspiraatiota tai vinkkejä, jos on Tampereelle menossa.

Kävimme ensin Tampereen kauppahallissa, koska juuri kun saavuimme Tampereelle, alkoi sataa vettä. Tampereen kauppahalli on hyvällä paikalla Hämeentien alkupäässä Rautatieasemalta tullessa.  Minusta kauppahalleissa on aina ihana tunnelma, ja halusin ehdottomasti käydä kauppahalleissa myös meidän Tukhoman ja Köpiksen reissuillamme viime talvena ja keväänä. Tampereen kauppahallissa on myös tarjolla pieniä ravintoloita, joissa yhdessä tarjottiin (lihapitoista) kotiruokaa, toisessa lohikeittoa ja aivan etuosassa oli hampurilaispaikka.

Kauppahallista suuntasimme Sara Hildenin taidemuseoon Särkänniemeen. Samalla mieleen tuli paljon muistoja lapsuuden Särkänniemi-reissuista isovanhempieni kanssa. Sara Hildenin taidemuseossa on nyt avautunut Anj Smithin näyttely, ja alhaalla on heidän vakiokokoelmaansa. Taidemuseo on jo arkkitehtuurisesti ja ikkunamaisemiensa osalta käymisen arvoinen.

tresarahild.jpg

tresarahild3.jpg

tresarahilde4.jpg

 Löysimme sympaattisen lounaspaikan Bistro Venlan, jossa oli tarjolla erilaisia salaatteja, uuniperunoita ja tortilloja. Mukavaa, että noin 10 euron annoksia tarjoavassa lounaspaikassa oli pöytiintarjoilu.

Lounaspaikasta menimme kahvila Aitoleipään kahveille. Huomasimme, että täällä olisi myös ollut tarjolla brunssi viikonloppuisin. Kävimme myös vuosi sitten tässä kahviossa, kun löysimme nykyisen asuntomme.

trelounaskollaasi.jpg

trekahvit.jpg

Kahvitellessamme aurinko alkoi paistaa, ja päätimme tehdä pienen kävelykierroksen Koskenrannassa. Menimme myös Pikku Kakkosen puiston ohi.

Ennen junalle lähtöä menimme vielä käymään Rautatieaseman (keskustastapäin) takana olevassa hotelli Tornissa. Täytyy myöntää, että sen kattotason baari on kyllä puitteiltaan ja tilana Helsingin hotelli Tornia parempi.

trekoski.jpg

Ihana päivä, tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla! 🙂

Seuraavaksi menen Tampereelle varmaan marraskuussa kädentaitomessuille. Jos sinulla on siis muita vinkkejä Tampereelle, niin jaathan ne kommentteihin! <3

Rakkaudella,

Ida

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (2)
 1. ”Tampereen kauppahalli on hyvällä paikalla Hämeentien alkupäässä Rautatieasemalta tullessa”

  Siis häh? Kauppahallihan on nimenomaan HämeenKADUN loppupäässä rautatieasemalta tullessa? 😀

  1. Kiitos tarkennuksesta, taidat olla oikeassa 😀 Ehkä se tuntui turistina vain niin lyhyeltä matkalta, kun jatkettiin vielä siitä Särkänniemelle asti!:) Käymisen arvoin paikka kuitenkin ja ei ylitsepääsemätön matka, rautatieasemaltakaan

   Jos Tampere on sulle muutenkin tutumpi, tuleeko mieleen muita vinkkejä?:)

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *