3 + 1 kirjasuositusta

 

Kirjat-1.jpg

 

Tämä taitaa olla blogihistorian ensimmäinen postaus, jossa suosittelen lukemista. Kuten ehkä vanhimmat lukijani kuitenkin tietävät, olen self-help –kirjallisuuden ystävä. Olin siis aivan tohkeissani, kun sain käsiini Viisas Elämä –kustantamolta nämä kolme kirjaa ja tuo yksi bonuskirja on Jenkkien reissulta tuotu (se löytyy myös saman kustantamon valikoimista, siksi lisäsin sen tähän).

Kaikki kirjat ovat erilaisia ja kontrastit kirjoitustyyleissä vaihtelee, vaikka kaikissa on sama tavoite. Nämä self-helpit sopivat kenelle tahansa, jota kiinnostaa itsensä kehittäminen.

 

Kirjat01.jpg

 

Itseluottamus – kestomenestys mielessä on ensimmäinen lukemani suomalainen self-help –opus, jonka ovat kirjoittaneet veljekset Niko ja Makke Leppänen. Makke on mm. valmentavan psykologian maisteri ja on toiminut urheiluvalmentajana 25 vuotta. Niko taas toimii mm. mentaalivalmentaja ja on ensimmäisiä suomalaisia, joka on opiskellut kolmen prinsiipin ymmärrystä ihmismielen toiminnasta ja mentaalisesta suorituskyvystä.

Leppäsen veljekset kirjoittavat luontaisesta ja ulkoisesta itseluottamuksesta, jotka olisi hyvä osata erottaa toisistaan. Kun sidomme itseluottamuksen ulkoisiin tekijöihin, luomme esteitä itseluottamukselle, mietimme ja analysoimme, olemmeko tarpeeksi hyviä.

Kirjoittajien urheilutausta ja maskuliininen tyyli (ja suomalainen kohderyhmä) ovat vahvasti esillä kirjan läpi. Toisin sanoen, kirja on hyvin pitkälti asiasisältöinen. Itseluottamus on teoreettinen matka ihmismieleen; itseluottamuksen perusteisiin, mielen ja ajattelun kehittämiseen, itseluottamusta vähentäviin asioihin ja lopuksi kirjoittajat tarjoavat työkaluja kestomenestykseen.

Sopii teoreettisille ajattelijoille ja urapolulla kehitystä kaipaaville.

 

Kirjat-3.jpg

 

Titaanien Työkalut on Timothy Ferrisin uusin julkaisu. Ferriss tunnetaan 4 tunnin työviikon isänä ja on podcasteillään ilostuttanut miljoonien ihmisten elämää. The Tim Ferris Show’ta on ladattu yli 80 miljoonaa kertaa.

Titaanien Työkalut onkin yhteenveto podcasteillä vierailleiden ihmisten elämäntavoista, -viisauksista ja parhaimmista elämänohjeista. Vieraat ovat alansa huippuja, menestyjiä ja varsinaisia supertähtiä. Kirjassa on mukana mm. Sophia Amoruso, Brené Brown, Paulo Coelho, Jaime Foxx ja Arnold Schwarzenegger.

Lähes 700-sivuinen opus on jaettu kolmeen osaan; terveyteen, vaurauteen ja viisauteen. Tarinat ovat inspiroivia ja niistä voi poimia omaan elämään (ja tavoitteisiin) sopivia neuvoja. Kirjassa on myös runsaasti käytännön harjoituksia ja työkaluja, esimerkiksi nopeampaan nukahtamiseen ja parempaan uneen. Ferriss myös paljastaa omakohtaisen kokemuksensa tosielämän kauppakorkeakoulusta ja Mahtavuuden purkista. Lyhyesti, mahtavuuden purkkiin voi kirjoittaa, vaikka päivittäin jotain hyvää mitä sinä päivänä on tapahtunut. Synkkinä hetkinä voi aina palata purkin äärelle muistelemaan kiitollisuuden hetkistä!

Sopii kenelle tahansa, joka uskaltaa unelmoida isosti.

 

Kirjat-8.jpg

 

Passion Test on Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin yhteinen kirja, jonka tarkoituksena on mullistaa ja muuttaa koko elämä. Janet on luonut menetelmän, joka auttaa löytämään kunkin elämän tarkoituksen ja omat intohimon kohteet. Testi on jännittävä ja mielenkiintoinen, sen avulla voi löytää itselleen viisi tärkeintä intohimon kohdetta.

Pelkästään kirjan nimi kutkutti ja testi on ainoa syy, miksi sitä suosittelen. Testin lisäksi kirjassa on myös otteita Attwoodien elämästä ja kokemuksista, ja muiden ihmisten elämästä ja kokemuksista… Kirja sisältää paljon imelää tarinankerrontaa, jotka osan skippasin, kun aloin paremmin ymmärtämään kirjan rakennetta. Passion Test on kuitenkin vaikuttava opus, joka muistutti paljon Design your roadmap –kurssia, jonka kävin viime keväänä. Voi olla, että vertailuni kurssiin vaikutti lukukokemukseeni, enkä sen takia nauttinut kirjasta kokonaisvaltaisesti.

Sopii oman elämän tarkoitusta etsiville (ja kaunokirjallisuuden ystäville).

 

Kirjat-7.jpg

 

You are a Badass on elämäntapavalmentaja Jen Sinceron kirjoittama opus, joka rohkaisee lopettamaan itsensä vähättelyn ja elämään juuri sellaista elämää kuin itse haluaa. Sinceron tuttavallinen kirjoitustyyli opettaa olemaan välittämättä siitä mitä muut ajattelevat ja satunnaiset kirosanat vakuuttavat tätä.

You are a Badass on erinomainen opus aloitteleville self-helpin lukijoille, sillä se tarjoaa viihdyttäviä esimerkkejä ja helppoja harjoituksia mieluisampaan elämään. Sen avulla ymmärrät itseäsi paremmin, ympäröivää maailmaa, miten muuttaa sellaisia asioita, joista et pidä ja miten oppia pitämään sellaisista asioista, joita et voi muuttaa. Kirja on helppolukuinen ja se on jaettu 27:een lukuun, jonka jokaisen päätteeksi Sincero lopettaa ”Love yourself” –manifestiin. Toisin kuin Itseluottamus, se on kirjoitettu feminiinisellä (ja hengellisellä) tyylillä, jenkkiyleisölle.

Sopii aloittelevalle self-help –lukijalle, itsensä vähättelijöille ja rohkeutta kaipaaville.

 

Kirjat-6.jpg

 

P.S. Viisas Elämä on avannut ihanan liikkeen Shine on! books & goods Freda 35:een. 

 

 

Lue myös:Onnellisuustutkijan viisauksiaAnnan sinulle anteeksi

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit (6)
  1. neapauliina
    2.8.2017, 07:28

    Kiitos vinkeistä ! Titaanien työkalut ja You are a badass pääsi heti mun must have- listalle. 🙂

    1. Todellakin, ne oli mun suosikit näistä! Varmaan huokui noista mun teksteistä 😀 

  2. Hyviä kirjavinkkejä! Tälläset self-helpit on ihan mun lemppareita, mutta nyt taisin ensimmäistä kertaa kuulla, et niille löytyy tuollainen yhteinen nimityskin. 🙂

    1. Kiitti ja joo todellakin suosittelen näitä! Self-helpeiksi näitä sanotaan ja joskus ne löytyy kirjakaupasta tai kirjastosta psykan osastolta, joskin sellaiset ovat sitten enemmän tieteellisiä kirjoja, kuten tuo Itseluottamus 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *