6 vinkkiä oman tyylin löytämiseen

Kriselda

 

 

Jokaisen tyyli muuttuu ja kehittyy vuosien varrella. Joillakin muuttuu radikaalimmin ja jotkut luottavat vuodesta toiseen samoihin juttuihin. Itse valitsen vaatteet mukavuus edellä. Välillä mukavinta on suhata päivästä toiseen samassa mustassa neuleessa ja välillä taas verkkosukkikset ja minimekko on se juttu. 

Oma tyyli jatkuvasti kehittyy ympärillä muuttuvan maailman mukana ja siihen vaikuttaa oma lähipiiri, työyhteisö, kulttuurimieltymykset ja tietysti tarjonta. Inspiraation löytäminen voi joskus olla haastavaa, joten kokosin vinkkejä, miten voi löytää sen oman jutun tai kehittää omaa tyyliä. Kevät onkin muodin inspiroivinta aikaa!

 

 

1. Vaatekaupat (tai kirpparit)

Kaupoissa kiertely on yksi helpoimmista tavoista löytää inspiraatiota pukeutumiseen. Silloin tiedät, mitä on saatavilla ja saatat löytää sellaisen brändin, joka tuntuu omalta. Merkkiuskollisuus on yksi keino ilmaista omaa tyyliä. 

Kaupoissa pääsee myös kokeilemaan erilaisia asuja ja näkemään, mitkä toimii omalla kohdalla ja mitkä taas eivät. Se voi olla esimerkiksi sidoinnaisena väriin, materiaaliin ja erilaisiin malleihin. Joillekin sopii suorat ja pitkälahkeiset housut, toiset taas suosivat prässihousuja upslaakeilla. 

 

2. Löydä oikeat ihmiset

Ystävät, työkaverit, tuntemattomat ihmiset ja tyylistarat. Analysoi, mitkä asiat kiinnittävät huomiosi positiivisella tavalla muiden pukeutumisessa. Miten he yhdistelevät vaatekappaleita, millaisia leikkauksia he suosivat vai onko se vaan tapa miten he kantavat itsensä? Saan aivan valtavasti inspistä ympärillä olevista ihmisistä - mutta on hyvä pitää mielessä, että se mikä näyttää hyvältä kaverin päällä ei välttämättä toimi itsellä. 

 

 

3. Luo moodboard

Pinterest, Tumblr, Instagram ja naisten lehdet ovat kaikki hyviä inspiskanavia. Tässä suosin kuitenkin Pinterestiä, sillä sinne saa luotua digitaalisia tauluja, jonne voi tallentaa omaa silmää miellyttäviä asukokonaisuuksia (ja paljon muuta). Aina silloin tällöin on hyvä käydä sitä omaa tyyli-moodboardia läpi ja saada vähän osviittaa siitä, millaisia vaatteita kannattaa etsiä vaateliikkeistä/nettikaupoista. Lähes kaikissa verkkokaupoissa on hyvät hakusuodattimet, joita kannattaa hyödyntää etsiessä tietyn tyylisiä vaatteita.

 

4. Vaatekaapin siivous

Osaisitko luetella kaikki omistamasi vaatteet? En minäkään. Joskus sieltä voi tehdä yllättäviäkin löytöjä, mutta hankkiudu eroon niistä vaatekappaleista, jotka eivät enää millään tavalla palvele sinua. Järjestelmällisyys ainakin auttaa siihen, että osaa yhdistellä jo olemassa olevia vaatteita uusiksi asuiksi.

 

 

5. Muoti-detox

Pukeudu ainakin viikon ajan samaan asuun. Plussaa siitä, mitä simppelimpi asu. Silloin saattaa hyvinkin käydä niin, että mielisi alkaa luomaan valmiita asukokonaisuuksia detox-viikon jälkeiselle elämälle. Tämä on mitä loistavin tapa inspiroitua pukeutumisesta ihan uudella tasolla ja sen on todistanut myös toimituksen Mia! Lue lisää täältä.

 

6. Kokeilu ja erehdys

Rehellisin tapa löytää oma tyyli on kokeilemalla erilaisia juttuja tai tyylejä. Ei myöskään kannata pelätä uusia juttuja! Vain kokeilemalla löytyy se mikä toimii ja mikä tuntuu hyvältä. Joskus tulee huteja ja parhaimmillakin tyylitaitureilla on huonoja asupäiviä. Niistä kannattaa vaan ottaa opiksi!

 

 

Isot kuvat:
1: Janita Autio
2: Minna Somero
3-5: Julia Toivola

 

 

Lue myös:
Ketä varten sinä pukeudut?
10 x shoppailuvinkkejä

Kommentit

Susulainen
Susula

Just pohdin kirjoittaessani viimeisintä postaustani, että jos oma tyyli on hukassa, on vaatekaappi usein kyllä sen näköinenkin :D Jotta ei tule shoppailtua turhuuksia, niin allekirjoitan tuon Pinterestin, Instan tms. hyödyn! Sinne rakennetut kuvakollaasit paljastavat tosi hyvin mihin oma silmä on mieltynyt. Eli ääni sille täältäkin :)

Kriselda
Kriselda

Kiitos! Loistava, loistava ja vielä kerran loistava näkökulma postauksessasi! Vaatejäteestä noin 80% päätyy kaatopaikalle ja loput just myyntiin, Afrikkaan ja takaisin tekstiiliteollisuuteen. Suurin osa on käyttökelvotonta, eivätkä myöskään maadu, eli ovat ongelmajätettä. Siispä vaatteita ostaessa kannattaa miettiä vaatteen elinkaarta sinne loppuun asti; onko materiaali kierrätettävää, onko malli sellainen, ettei se ole out heti ensi sesonkina, ja voiko sitä kenties muokkailla tarpeen mukaan. Lisäksi voi toki omalla kulutuksella vaikuttaa siihen, että tukee vastuullisia vaatevalmistajia.

Huh, sun postaus oli kyllä todella on point, sillä onhan tää kulutuskäyttäytyminen aivan hurjaa ja mielipuolista. Hyvä dopamiiniryöppy tähän iltaan!

Adama Sofia
Adama Sofia

Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Mulla on ollut nyt Barcelonan jälkeen pukeutumis inspis täysin jossain muualla, mutta kai se taas palaa takaisin kun kevät koittaa ;-) 

Kriselda
Kriselda

Ymmärrän! Ilmapiiri ja aurinko tekee  p a l j o n. Kokeile tota muoti-detoxia viikon ajan, niin johan alkaa inspis taas virtaamaan! ;) 

Saranda
Tyhjä ajatus

Kevät on munkin mielestä ihan parasta aikaa pukeutumisinspiraation puolesta vaikka aina hypetetäänkin syksyä. Ja toi muoti-detox oli ihan uusi juttu mulle, hauska. :-D

Kriselda
Kriselda

Syksy on ihan omalla tavalla inspiroiva! Keväällä kukkii uutuudenviehätys kaikessa ja lähtee ehkä vähän rohkeammin kokeilemaan uutta! 

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Kiitos tosi hyvästä postauksestasi! :-) 
Ja tuo muoti-detox oli ihan uusi tuttavuus mullekin :-D 

Kriselda
Kriselda

Kiitos itsellesi! Kannattaa kokeilla, jos tulee "ei-oo-mitään-päälle-pantavaa"-fiilis. Johan niitä asuja alkaakin löytymään omasta vaatekaapista :D

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Laitetaan korvan taakse ;-)

Kommentoi