6 vinkkiä oman tyylin löytämiseen

 

Kriselda_style3.jpg

 

Jokaisen tyyli muuttuu ja kehittyy vuosien varrella. Joillakin muuttuu radikaalimmin ja jotkut luottavat vuodesta toiseen samoihin juttuihin. Itse valitsen vaatteet mukavuus edellä. Välillä mukavinta on suhata päivästä toiseen samassa mustassa neuleessa ja välillä taas verkkosukkikset ja minimekko on se juttu. 

Oma tyyli jatkuvasti kehittyy ympärillä muuttuvan maailman mukana ja siihen vaikuttaa oma lähipiiri, työyhteisö, kulttuurimieltymykset ja tietysti tarjonta. Inspiraation löytäminen voi joskus olla haastavaa, joten kokosin vinkkejä, miten voi löytää sen oman jutun tai kehittää omaa tyyliä. Kevät onkin muodin inspiroivinta aikaa!

 

Janita A Set 3-1-3.jpg

 

1. Vaatekaupat (tai kirpparit)

Kaupoissa kiertely on yksi helpoimmista tavoista löytää inspiraatiota pukeutumiseen. Silloin tiedät, mitä on saatavilla ja saatat löytää sellaisen brändin, joka tuntuu omalta. Merkkiuskollisuus on yksi keino ilmaista omaa tyyliä. 

Kaupoissa pääsee myös kokeilemaan erilaisia asuja ja näkemään, mitkä toimii omalla kohdalla ja mitkä taas eivät. Se voi olla esimerkiksi sidoinnaisena väriin, materiaaliin ja erilaisiin malleihin. Joillekin sopii suorat ja pitkälahkeiset housut, toiset taas suosivat prässihousuja upslaakeilla. 

 

2. Löydä oikeat ihmiset

Ystävät, työkaverit, tuntemattomat ihmiset ja tyylistarat. Analysoi, mitkä asiat kiinnittävät huomiosi positiivisella tavalla muiden pukeutumisessa. Miten he yhdistelevät vaatekappaleita, millaisia leikkauksia he suosivat vai onko se vaan tapa miten he kantavat itsensä? Saan aivan valtavasti inspistä ympärillä olevista ihmisistä – mutta on hyvä pitää mielessä, että se mikä näyttää hyvältä kaverin päällä ei välttämättä toimi itsellä. 

 

Kriselda_Lush meadow-2.jpg

GOSHA-4.jpg

 

3. Luo moodboard

Pinterest, Tumblr, Instagram ja naisten lehdet ovat kaikki hyviä inspiskanavia. Tässä suosin kuitenkin Pinterestiä, sillä sinne saa luotua digitaalisia tauluja, jonne voi tallentaa omaa silmää miellyttäviä asukokonaisuuksia (ja paljon muuta). Aina silloin tällöin on hyvä käydä sitä omaa tyyli-moodboardia läpi ja saada vähän osviittaa siitä, millaisia vaatteita kannattaa etsiä vaateliikkeistä/nettikaupoista. Lähes kaikissa verkkokaupoissa on hyvät hakusuodattimet, joita kannattaa hyödyntää etsiessä tietyn tyylisiä vaatteita.

 

4. Vaatekaapin siivous

Osaisitko luetella kaikki omistamasi vaatteet? En minäkään. Joskus sieltä voi tehdä yllättäviäkin löytöjä, mutta hankkiudu eroon niistä vaatekappaleista, jotka eivät enää millään tavalla palvele sinua. Järjestelmällisyys ainakin auttaa siihen, että osaa yhdistellä jo olemassa olevia vaatteita uusiksi asuiksi.

 

never_denim_camel_coat_kriselda-1.jpgcomme_des_garcons-3.jpg

 

5. Muoti-detox

Pukeudu ainakin viikon ajan samaan asuun. Plussaa siitä, mitä simppelimpi asu. Silloin saattaa hyvinkin käydä niin, että mielisi alkaa luomaan valmiita asukokonaisuuksia detox-viikon jälkeiselle elämälle. Tämä on mitä loistavin tapa inspiroitua pukeutumisesta ihan uudella tasolla ja sen on todistanut myös toimituksen Mia! Lue lisää täältä.

 

6. Kokeilu ja erehdys

Rehellisin tapa löytää oma tyyli on kokeilemalla erilaisia juttuja tai tyylejä. Ei myöskään kannata pelätä uusia juttuja! Vain kokeilemalla löytyy se mikä toimii ja mikä tuntuu hyvältä. Joskus tulee huteja ja parhaimmillakin tyylitaitureilla on huonoja asupäiviä. Niistä kannattaa vaan ottaa opiksi!

 

 

Isot kuvat:1: Janita Autio2: Minna Somero3-5: Julia Toivola

 

 

Lue myös:Ketä varten sinä pukeudut?10 x shoppailuvinkkejä

Kommentit (9)
 1. Kiitos tosi hyvästä postauksestasi! 🙂 
  Ja tuo muoti-detox oli ihan uusi tuttavuus mullekin 😀 

  1. Kiitos itsellesi! Kannattaa kokeilla, jos tulee ”ei-oo-mitään-päälle-pantavaa”-fiilis. Johan niitä asuja alkaakin löytymään omasta vaatekaapista 😀

   1. Laitetaan korvan taakse 😉

 2. Kevät on munkin mielestä ihan parasta aikaa pukeutumisinspiraation puolesta vaikka aina hypetetäänkin syksyä. Ja toi muoti-detox oli ihan uusi juttu mulle, hauska. 😀

  1. Syksy on ihan omalla tavalla inspiroiva! Keväällä kukkii uutuudenviehätys kaikessa ja lähtee ehkä vähän rohkeammin kokeilemaan uutta! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *