Heippa topsit ja muovipillit!

Kriselda

 

 

Kuulin tällä viikolla vuoden parhaan uutisen. Tai oikeastaan parhaimman uutisen ikinä! Nimittäin EU:n komissio aikoo kieltää kertakäyttömuovit! Ei siis pelkästään rajoittaa, vaan kokonaan kieltää. Hyvä EU!!!

Kertakäyttökulttuuri on hirvittävää ja itseäni harmittaa, huolestuttaa ja raivostuttaa (!) PVC-trendi, joka erityisesti tänä keväänä kukoistaa. Eli muoviset vaatteet ja -asusteet, joita muotikaupat ovat pullollaan. Really?! Uskomatonta, että tällaista on edelleen vuonna 2018.

Rakkauteni muotiin alkoi 2000-luvun alussa, kun ihastuin ruotsalaisessa muotilehdessä olleeseen "Plast Fantast" -editorialiin. Ajat ovat siitä muuttuneet ja vaikka muoti kiertää, niin uusia muoviriepuja tämä maailma ei tarvitse.

 

 

Uutisen mukaan EU:n esitys keskittyy käytetyimpiin muovisiin kertakäyttötuotteisiin, joiden arvioidaan kattavan n. 86% rannoille ajautuvasta roskasta. Eli pumpulipuikot, kertakäyttöaterimet, ilmapalloissa olevat tikut ja muoviset pillit tullaan kieltämään.

Ilokseni viime aikoina ollaankin jo useammassa paikassa siirrytty biohajoaviin kertakäyttöhaarukoihin ja rafloissa metallipilleihin. Olemme yes girlin puolella hehkuttaneet tätä maailman parasta pilliä ja vieraskirjoittajamme Noora on kirjoittanut pidemmän pätkän, miten voimme kaikki kollektiivisesti osallistua maailman parantamiseen.

Ei kuitenkaan mitään hätää, niitä pumpulipuikkoja ei tarvitse alkaa "ostaa varastoon". Markkinoilta löytyy jo korvaavia tuotteita ja nopealla googlettelulla Ecco Verdeltä ja Ruohonjuuresta löytyy jo biohajoavia pumpulipuikkoja.

Meillä on vielä matkaa muovittomaan maailmaan ja EU on julkaissut muovistrategian, jossa on mm. asetettu tavoitteeksi, että vuoteen 2030 kaikki muovipakkaukset olisivat biohajoavia. Once again, HYVÄ EU!

 

 

Kuvat: Markku
Mekko: Twinset
Laukku: Alexander Wang

 

Lue myös:
Real talk: Hikoilu ja häpeä
Asiat, jotka kaduttaa

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei apua! Kirjoitan ympäristöasioista blogiin mut tää on mennyt multa ihan ohi. Paras uutinen pitkään aikaan!

Kriselda
Kriselda

No heiiii sulla on ollut häähässäkkää ja kaikkea :D <3 Mutta eikö ookin?! Go EU!

Kommentoi