Jos viikossa olisi yksi ylimääräinen vapaapäivä?

Kriselda

 

 

Kirjoittelin muutama viikko sitten pohdintaa neljän päivän työviikoista. Ei sen takia, etteikö jaksaisi tehdä töitä (:D), vaan sen, että viikoille vapautuisi lisäaikaa a) tehdä ja oppia jotain uutta b) saisin itsestäni moninkertaisesti irti noin niinkuin muuten, ja c) palautua paremmin.

Olen viimeiset viikot unelmoinut yhdestä ylimääräisestä vapaasta, sillä tällä hetkellä tuntuu siltä, etten vaan saa itsestäni tarpeeksi irti. Hektisyys tappaa luovuuden ja tuntuu siltä, että haluaisin opetella maksimoimaan oman potentiaalini.

Kuulostaa ehkä diibadaabalta "maksimoida oma potentiaali", mutta haluaisin saada enemmän irti itsestäni, olla tehokkaampi ja noh, olla paras versio itsestäni.

 

 

Viimeksi pohdin sitä, ettei minulla ole Juliaihmisen tavoin lasta, jonka kanssa ylimääräisen vapaan viettäminen olisi järkevää, mutta kai sitä "ylimääräistä" aikaa voi viettää ihan itsekseenkin?

Luotan omaan intuitiivisuuteen ja jatkuva hektisyys ei yksinkertaisesti sovi meikäläiselle tai ylipäätään omaan luovaan prosessiin. Tarvitsen työssäni vapautta, vastuuta ja kaaosta. Tarvitsen erityisesti vapautta olla omassa kuplassani. Täysin yksin.

 

 

Tänään siis jossitellaan. Mitä minä tekisin, jos viikossa olisi ylimääräinen vapaapäivä?

 

Lukisin

Tällä hetkellä kirjahylly on täyttynyt melkoisella vinolla pinolla to-read lehtiä ja kirjoja. Ostin makkariin jopa lukulampun edistääkseni tätä hommaa. Almost there.

 

Menisin ratsastamaan

En ole koskaan ollut hevosen selässä (!). Monet frendini ratsastavat ja olen ollut katsomassa heidä rida-juttujaan, mutta itse en ole koskaan päässyt testaamaan. Tämäkin on ollut to-do listalla jo vuosia.

 

Kävisin koulukursseillani

Olen ollut tämän kevään huono (ehkä maailman huonoin) opiskelija. Ihan hävettää.

 

Opettelisin pitämään huolta kasveista

En osaa, eikä mikään säily hengissä. Poikaystävälläni on varmaan 7 vuotta vanha kasvi edelleen elossa. Meikäläisen vastuulla olevat viherkasvit eivät säily hengissä edes kuukautta. Paitsi kuivatut rehut, lol.

 

 

Katsoisin Kardashianeita

Olen aina ulkopuolinen, kun ystäväni keskustelevat siitä kuka on raskaana ja kuka erosi. En ole koskaan ollut kiinnostunut heidän elämästään, mutta ihan vaan, että pysyisin tässä maailman menossa mukana koen tarpeelliseksi nähdä what the fuss is all about. Lisäksi, ovathan he bisnesmielessä melkoisia pioneerejä.

 

 

Järjestäisin vaatekaappini

Kaksi kassillista lähti Brand Second Handille, mutta elämää oikeastaan helpottaisi paremmat säilytystilat. Järjestelisin siis meille uuden säilytysratkaisun, jotta vaatteet olisivat nätimmin ja paremmin esillä. Se myös helpottaisi pukeutumista ja inspiroisi KÄYTTÄMÄÄN vaatteita, enkä ainaisesti valitsisi päivän vaatteitani "the chair":stä.

 

Kävisin enemmän mummin luona

Mummini on paras ja mikäli seuraat meikäläistä Instagramissa, olet saattanut nähdä meidän höpsöjä Instagram stooreja.

 

Kävisin enemmän näyttelyissä

Ostin kerran museokortin ja olen käyttänyt sitä tasan sen kerran. Tässä täytyy tsempata ihan muutenkin, ettei rahat mene hukkaan. I need tips! Missä on parhaat näyttelyt tällä hetkellä?

 

 

Ihan höpsöjä juttuja, mutta aika tavallisista jutuista tässä kuitenkin haaveilen. Mitä sinä tekisit, jos sinulla olisi viikossa ylimääräinen vapaapäivä?

 
 

Random kuvia puhelimesta viime viikolta

 

Lue myös:
Neljän päivän työviikko?
Grillikauden avajaiset

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Suosittelen ihan oikeasti miettimään että onko pakko tehdä se viisi päivää viikossa töitä. Voiko kuluja leikata sen verran että pärjäisi neljällä päivällä? Monet noista asioista kun ei maksa paljon - yhteinen aika mummin kanssa, lukeminen, kämpän siistinä pitäminen... Mä voin aidosti sanoa että oon onnellisempi kun kulutan vähemmän mutta omistan vapaa-aikaa enemmän. Sitten kun ostan asunnon tai saan lapsia se ei välttämättä ole enää taloudellisesti mahdollista mutta nyt nautin jokaisesta ylimääräisestä vapaapäivästä. :)

Kriselda
Kriselda

No nimenomaan! Jotenkin huojentavaa, että meidän sukupolvi on hiffannu tän, ettei raskas raataminen oo miten tavoiteltavaa. Sitä alkaa miettii, miten miellyttävässä ympäristössä meidän lapset tulee kasvaan, kun ne oppii arvostamaan elämässä muutakin kuin työntekoa :)

Mä en halua mitään muuta niin paljon kuin omia lapsia ja koen, että nyt on hyvä hetki kasvattaa vähän pesämunaa ennen sitä. Edes sen verran, että pystyis muuttamaan isompaan asuntoon. Oon toki onnekkaassa asemassa, että voin itse säädellä työn määrää omien toivomusten ja jaksamisen mukaan. Pitää olla kiitollinen siitä, että saadaan itse vapaasti päättää omat työ- ja vapaa-ajat. Se on harvinaisen luksusta.

P.S. Mummilta tuli just viesti, että mitä oikein oon näyttänyt Instagramissa :D

Mrkn (Ei varmistettu)

Ihana tuo punainen uikkari! Mistä löytynyt?

Kriselda
Kriselda

Kiitos! Se on kiva ja löytyy Gina Tricot'lta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä varmaan lorvisin ihan yhtä paljon kuin nytkin lorvin viikonloppuisin... Tiiäthän, kun aina viikolla ajattele, että viikonloppuna teen sit sitä, tätä ja tota, mutta viikonlopun käyttääkin sit lähinnä vetelehtimiseen ja ehkä kaupoilla ja ravintolassa pyörähtämiseen :D

Kriselda
Kriselda

Lorviminen on parasta. Ja sama täällä, viikonlopuille on kehittynyt samanlaiset rutiinit, jossa käydään vakkariravintolassa ja nähdään kavereita. Siksi kaipaisin yhden ylimääräisen päivän, kun tekee jotain järkevää :D

Kommentoi