Miten välttää loppuunpalaminen?

 

img_8965.jpg

 

Tuntuu siltä, että monella on lähtenyt syksy aika hurjaa vauhtia käyntiin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä hommat eivät tästä ainakaan vähene. Siispä ajattelin, että (ennen kuin on liian myöhäistä) olisi syytä listata tärkeitä huomioita, joilla voi välttää loppuunpalamisen. Tai ainakin yrittää.

 

 

 

1. Palautuminen. Lyhyt aikainen stressi kasvattaa ja kehittää, kun taas pitkäaikainen stressi uuvuttaa. Niin fyysisen suorituksen kuin rankemman aivotyöskentelyn jälkeen lepo on siis aina paikoillaan.

 

2. Tasapaino. Kuten kaikessa, myös työn ja vapaa-ajan välillä on hyvä olla terve balanssi. Vaikka kuinka rakastaisit työtäsi, niin on hyvä asettaa itselleen rajat ja olla avaamatta tietokonetta enää sen jälkeen, kun tulee illalla kotiin. Vielä kerran: Ei ne työt tekemällä lopu.

 

3. Tiedä omat rajasi. Toiset kestää paremmin stressiä ja painetta, kun taas toiset ovat huomattavasti herkempiä. Kun tietää oman sietokykynsä, osaa ottaa omalle lautaselleen juuri sen verran mitä jaksaa.

 

4. Mielekkyys omassa tekemisessä. Yllättävän hyvin ihminen kestää oravanpyörässä vuodesta toiseen, mutta oma polku ja omien unelmien mukainen elämä luo merkityksellisyyttä ja motivaatiota elämään.

 

5. Kiitollisuus omasta tilanteesta. Uskon vahvasti siihen, että vedämme puoleemme oman elämäntilanteemme. Oli se sitten millainen tahansa, niin oma asenne ja suhtautuminen ratkaisee.

 

Tsemppiä haasteisiin! Täältä löytyy vertaistukea (lähes) kaikkeen! <3

 

 

Lue myös:Kun stressi muuttuu uupumukseksiEnergiaa aromaterapialla

 

hyvinvointi mieli tyo opiskelu
Kommentit (4)
 1. Löysin vasta blogisi, vaikuttaa tosi hyvältä! Vaikuttaa et siel ois fiksu, ajatteleva, mukava nainen. Saanko kysyä mistä oot (geeneiltäsi) kotoisin kun näytät niin eksoottisen kauniilta? 🙂 Varmaan oot puhunukin siitä mutta en jaksanut lukea koko blogia kun nää isot kuvat aukee niin hitaasti.. 🙂 Onko Kriselda sun oikea nimi:) Kaikkea hyvää sulle!! T. Uusi lukija

  1. Moikka! Kiitos ihanasta kommentista ja kiva että löysit tänne! 🙂 En tiedä olenko itsekään sitä koskaan maininnut, mutta olen puoliksi Filippiiniläinen ja kyllä, Kriselda on oikea nimeni. 

   Pitääpä jatkossa käyttää pienempiä kuvia! Toivottavasti viihdyt mukana 🙂 !

 2. Hyvä listaus, joka kannattaisi aina pitää mielessä! Toisinaan sitä tulee sovittua liikaa menoja vapaa-ajalle, vaikka töissäkin saattaa olla kiire ja jos jonkinlaisia tapahtumia. Ja sitten sitä yhtäkkiä huomaa, että taas meni överiksi :–D Onneksi tiedostan nykyään tilanteen ja pyrin tsekkaamaan, että viikosta ainakin pari iltaa jäisi rennolle hengailulle ja palautumiselle.

   

   

  1. Jep! Liiallinen sosialisointi voi myös kuormittaa, eli omalle ajalle ja kotihengailulle pitää myös jättää aikaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *