Lempiravintolan tuplaantuminen
Oon hyvin vakuuttunut siitä, että oon ollut edellisessä elämässä meksikolainen. Jotenkin kyseisen maan kulttuuri, estetiikka, ihmiset ja erityisesti ruoka (ylläri :D) kiehtoo. Niin ja tietenkin kieli. Vaikka en espanjaa osaa, niin kuvitelmissani puhun sitä sujuvasti. 😀
Tiedätte ehkä, että meksikolainen safka on meikäläisen lempparia, eikä Stadista löydy kuin yksi hyvä meksikolainen, El Rey. Alkuperäinen rafla on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kotoani ja paikkaan voi olla välillä haastava saada pöytää. Erityisesti viikonloppuisin ja kesällä. Puhumattakaan siitä, että siellä kävisi isolla porukalla. Siispä vakiintuneeksi käytännöksi onkin muodostunut, että tilaamme Woltin kautta safkaa meille kotiin, mikäli emme ravintolaan mahdu. Pro-tip! 😀
Joka tapauksessa, kun puhelimeeni kilahti viesti paikan jefeltä, Luisilta, että toinen ravintola on avattu, niin olihan se pakko mennä katsastamaan. Henkilökohtaisesti mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset uudesta ravintolasta. Tiedättehän, kun teillä on oma pikku helmi, jonka haluatte pitää itsellänne ja uusi kopio, ei tee alkuperäisestä paikasta enää niin spessua. Toisaalta olen äärettömän iloinen koko El Rey -jengin puolesta. Uusi ravintola antaa mahdollisuuksia kasvaa ja usein se on usein liiketoiminnan tarkoitus.
Samalla olen iloinen itseni puolesta, sillä uuteen raflaan mahtuu enempi jengiä ja on lähempänä toimistoamme. Hello Mexican afterworks! Tänne mun kaikki rahat siis tulee menemään.
Uuden ravintolan mukana tuli myös uusi lista ja jälleen skeptisenä muijana en ollut ihan varma olisinko halukas testaamaan uutta. 😀 Mun kärttyinen mummomieli ei pidä uusista asioista, kun vanha toimii. Ihan totta, tilaan AINA samat jutut. Luis kuitenkin vakuutti ja muutenkin haluan uskotella olevani avoin ihminen uusille asioille. 😀
Hyviä uutisia vegaaneille, nimittäin uutuutena alkupalalistalta löytyy Ceviche de Coco, eli kookos-ceviche. Rakastan heidän kala-cevicheä (se on yksi annoksista, jonka tilaan aina), mutta en ollut pettynyt tähän. Maut ja koostumus yllätti positiivisesti. Piste tälle! Pidän muutenkin heidän ajattelutavasta, ettei lihaa korvata lihan kaltaisilla asioilla.
Seuraavana uutena annoksena testattiin Sopestios-kakkuja. Kyseessä on meksikolainen blini-henkinen ratkaisu, jossa on chorizoa, créme fraichea, saldea ja queso frescoa. Aivan tajuttoman hyvää. Itkettää, kun edes muistelen tätä annosta.
Pääruokana testattiin pulpoa, eli mustekalaa. Musta tuntuu, että mun pulpo-kiintiö on täynnä, sillä oon syönyt sitä viimeisen vuoden aikana aika paljon. Don’t get me wrong, annos oli todella hyvä (9/10), mutta ei kuitenkaan mun mielestä El Rey:n paras annos.
Paras on edelleen Pescado Capeado, eli fish tacot, ja mehän otettiin ne jälkkäriksi! Annos ei ole turhaan ravintolan bestseller. Eräs ystävämme kerran tokaisi että ne ovat yhtä hyviä, kuin ottaisi ensipuraisun munkista 😀 Tyyppi ilmeisesti rakastaa munkkeja. Ollaan yritetty myös itse tehdä kala-tacoja, mutta mikään ei voita El Rey:n versioita. Kerta toisensa jälkeen palaamme näiden takia.
Uuden kokemuksen myötä voin siis todeta, että kaikki mitä on koskaan tullut El Reyn keittiöstä ovat uponneet iisisti meikäläisen makunystyröiden läpi. Onnea Annankatu uudesta ravintolatulokkaasta. Can’t wait to be back!
Meksikoteemaiset bileet on aina meikäläisen mieleen ja olenkin vitsaillut, että kun menen joskus naimisiin, niin siellä on El Reyn safkat. Ennen sitä on kuitenkin realistisempaa juhlia synttäreitä ja olen jo varannut kyseisen paikan niitä varten! 😀