Parasta just nyt: Siemensipsit

Kriselda

 

Ohhoh. Olen löytänyt uuden riippuvuuden kohteen: siemensipsit! Oli nimittäin tarkoitus tehdä siemennäkkäriä, mutta yhdestä setistä tuli vahingossa aivan liian ohutta ja silloin syntyivät nämä suussa rouskuvat terveyspommi-sipsit! Samasta reseptistä olen siis tehnyt myös koulunäkki-paksuista, joka taas soveltuu esimerkiksi skagenröran kaveriksi.

Siemenet ovat aivan liian aliarvostettuja pikku voimapesäkkeitä ja ovat erinomainen ravinnonlähde mm. kuidulle, proteiinille, hyville rasvoille ja kalsiumille! Siemenet kannattaa murskata ennen käyttöä (tai pureskella kunnolla), sillä ruoansulatuselimistömme ei pysty pilkkomaan kaikkia ravintoaineita itsekseen. Tällöin terveyshyödyt jäävät minimiin ja toisin sanoen, rööri menee tukkoon. Kaikkea siis kohtuudella!

 

 

Siemensipsit (eli siemennäkkäri)

 

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl hampunsiemeniä

½ dl chiansiemeniä

2 dl kiehuvaa vettä

½ dl oliiviöljyä

1 tl laatusuolaa

 

Ohje: Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Keitä vesi ja kaada se kuumana siemensekoituksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita haluamasi paksuus (mitä ohuempaa sitä sipsimäisempää). Paista uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.

 

Lue myös:
Pimientos de Padrón
Gazpacho

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentoi