Pimientos de Padrón
Jos jotain rakastan arkikeittiössä, niin vaivattomuutta. Nimittäin tänä kesänä lähikaupan ostoskoriin on eksynyt vähintään kerran viikossa pussillinen vihreitä pikkupaprikoita.
Pimientos de Padrón –paprikat tulevat Espanjasta, Padrónista, ja joka kymmennes paprika on tulisempi yllättäjä. Maku on muuten mieto ja ne valmistuvat helposti pannulla tai vaikkapa grillissä. Todella koukuttavaa kamaa!
Tällä kertaa vietin jo perinteeksi muodostunutta tapas-iltaa parhaan ystäväni kanssa ja paprikoiden lisäksi pöytää koristi melonin ja parman klassinen yhdistelmä, pintxot tomaattitäytteellä (muistuttivat kyllä enemmänkin bruschettaa) ja juustolautanen. Täydellistä pikkusyötävää naisten iltaan!
Pimientos de Padrón
1 pss pikkupaprikoita
oliiviöljyä
merisuolaa (muuta laatusuolaa)
Ohje: Pyörittele paprikat öljyssä ja suolassa. Paista kuumalla pannulla kääntäen, kunnes ovat rusehtavia. Tarjoile lisukkeena tai muiden sormisyötävien kera!
Lue myös:GAZPACHOUunipuuro kaurasta