Porkkanakakku-tuorepuuro
Ai että.
Tuorepuurot ovat ehkäpä helpoin aamiaisherkku, mitä tiedän. Valmistan ne (yleensä) edellisenä iltana lasipurkkiin ja mikäli aamulla aika on kortilla, purkki on helppo ottaa mukaan töihin. Toimii myös erinoimaisena välipalana tai terveellisempänä jälkkärinä!
Interwebsin maailma on täynnä mitä innovatiivisempia tuorepuuro-ohjeita ja kun näin porkkanakakku-version, oli pakko kehittää siitä oma versio. Harvoin nimittäin teen ohjeiden mukaisesti mitään, etenkään keittiössä. Oheinen resepti on maidoton ja gluteeniton.
Porkkanakakku-tuorepuuro
2 dl kaurahiutaleita (G)
1 raastettu porkkana
2,5 dl mantelimaitoa
2 rkl chia-siemeniä
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
hunajaa
päälle:
kaura- tai soijajogurttia
pekaanipähkinöitä
Ohje: Sekoita kaikki ainekset keskenään suoraan lasipurkkiin tai kulhoon. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää kaikki ainekset blenderissä (on itseasiassa parempi chia-siementen kannalta). Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele jogurtilla ja pähkinöillä ennen tarjoilua!
Kyllä.
Lue myös:Blueberry Muffin -tuorepuuroParempaan aamuun