Rinnakkaistodellisuudessa

Kriselda

 

 

Jes, kerrankin löysin Instagramista jotain kiinnostavaa, kun törmäsin siellä taiteilijan ja valokuvaajan Eli Rezkallahin töihin. Libanonilaissyntyinen Rezkallah työskentelee pääosin muodin parissa on aina ollut inspiroitunut naisista, jotka pakenevat omaa todellisuuttaan.

Yksi vaikuttavimmista kuvasarjoista ovat nämä In a Parallel Universe -kuvat, jossa hän on uudelleenkonseptoinut 1940-60 -lukujen mainoksia.

Eli halusi luoda rinnakkaistodellisuuden, jossa vanhanaikaiset sukupuoliroolit ovat vaihtaneet paikkaa ja omien sanojensa mukaan "miehet saavat maistaa omaa lääkettään".

Tarina kuvien takaa sai alkunsa siitä, kun Eli kuuli enojensa keskustelevan siitä, kuinka naisten paikka on keittiössä ja tekemässä muita “naisten juttuja". Vaikka näistä ajatusmalleista ollaan tultu pitkä matka, niin silti sitä on edelleen olemassa.

 

Jotenkin epätodellista edes ajatella, että muutama vuosikymmen sitten nämä mainokset olivat tavallista arkipäivää. Ihan hassua, että omat isovanhempani ovat eläneet tuota aikakautta! Tosin mummini on aina ollut moderni ja tasa-arvoa ajava roolimalli. Hän edustaa yksin neljää isovanhempaani. Vahva, mutta silti kiltti ja huolehtivainen nainen.

Olen hyvin etuoikeutettu siitä, että elämässäni on rohkeita ja vahvoja naisia, jotka inspiroivat myös itseäni olemaan samanlainen.

Jännällä odotan mitä seuraavat vuosikymmenet tuo tullessaan ja miten maailma tulee muuttumaan meidän aikana.

 
IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ!
 
 

Kuvat: Eli Rezkallah - In a parallel Universe

 

Lue myös:
Future is Female
10 oppia entisiltä pomoiltani

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

Kommentoi