TOP 2: Shoppailu New Yorkissa

Kriselda

 

 

New York on shoppailijan paratiisi ja siellä jos jossain voi tavaran haaliminen lähteä käsistä. Tarjonta on aivan käsittämätön suo, joten nostin tähän kaksi paikkaa, johon kannattaa säästää matkadollareita. Kaksi voi kuulostaa vähältä, mutta vakilukijani ehkä muistavat, etten mielelläni vietä vapaa-aikaani vaatekaupoissa tai muutenkaan shoppaillen. Ruokakaupassa voisin kyllä haahuilla monta tuntia ja erityisesti ulkomailla nämä inspiroivat eniten.

Vaatepuolella olin eniten innoissani erinäisistä vintage-liikkeistä, sillä nykyään kaiken saa tilattua netistä tai on muutenkin helposti saatavilla. Yksi liike kuitenkin nousi ylitse muiden ja valikoima ratkaisi.

Lisäksi New Yorkissa panostetaan mielettömällä tavalla myymälöiden visuaalisuuteen, mikä teki kaupoissa kiertelystä minulle mieluisaa. Oli siis pakko myös nostaa yksi parhaimmista myymäläkokemuksista tähän top kahteen.

 

 

1. Dover Street Market160 Lexington Avenue, New York

Dover Street Market on Comme des Garçonin perustajan konsepti, joka myy huippukatumuotia aina Vetementsistä Gosha Rubchinskiyyn. Konseptilla on myös eri merkkien, mm. Guccin, ekslusiivisia mallistoja, joita saa ainoastaan Dover Street Marketista. Lisäksi tietysti Comme de Garçonilla on iso rooli valikoimassa.

New Yorkin seitsemän kerroksinen myymälä on visuaalisesti niin siisti, että se itsessään on vierailemisen arvoinen. Muita Dover Street Marketeja löytyy Lontoosta (alkuperäinen Dover Streetillä), Tokiosta ja Pekingistä. 

 

 

2. Metropolis Vintage43 3rd Ave, New York.

New Yorkin vintage-skene on mieletön ja Metropolis voitti ylivoimaisesti kuratoidulla valikoimallaan. Monet paikat ovat täyteen pakattuja, joissa laatukaman löytäminen voi olla todella työlästä. Metropoliksessa vallitsee järjestys ja tavara on ajankohtaista.

Paikka on hieman hintavampi kuin muut second hand -liikkeet, mutta tuotteet ovat myös laadukkaampia. Bändipaidoista ja Championin kollareista aina vintage-Leviksiin, paikka kuhisi täynnä muotitietoisia nykiläisiä nuoria. Löysin sieltä muun muassa nämä Leviksen farkut ja tämän Guessin hupparin

 

 

KUVAT OTETTU HUAWEI P10 –ÄLYPUHELIMELLA.

 

 

LUE MYÖS:
Matkan Varrelta
10 x shoppailuvinkkejä
Shoppailuetikettejä

 

 

Instagram (@kriselda) / Facebook / Pinterest

Kommentoi