Voiko some vaikuttaa positiivisesti vartalokuvaan?

 

ALLAS-2-2.jpg

 

Ihanaa, kun meille on suotu jo useampia kesäpäiviä ja meikäläinenkin on vihdoin 26-vuotiaana antanut uimapuvuille mahdollisuuden. Olen tehnyt oman henkilökohtaisen ennätyksen, sillä aikaisemmin on tuntunut siltä, ettei omaan kroppaan oikein sovi mitkään bikinit. Onneksi tähän on tullut muutos – ja lähinnä mielenlaatuun.

 

Sitä oppii arvostamaan itseään viimeistään silloin, kun joutuu muiden arvostelun kohteeksi. Omakohtainen reaktio on nousta puolustuskannalle liittyivät muiden mielipiteet sitten ulkonäköön tai tekemisiin. Kehosyyllistäminen (body shaming) ei ole koskaan edes ollut muotia ja onneksi kauneusihanteet ovat subjektiivisia. Ainoa tavoiteltava asia on hyväksyä itsensä – siis oman kroppansa – sellaisena kuin se on. Terveys ja ennen kaikkea mielenterveys edellä.

 

Kriselda_Mustonen

 

Itsetunto on iänikuinen puheenaihe ja varsinkin tällä aikakaudella keskustelu käy kuumana, kuinka some vaikuttaa ihmisten omakuvaan. Kyseinen rinnakkaistodellisuus ei yksinään ole syy sukupolvemme heikkenevään itsetuntoon, mutta ilmiö valitettavasti luo täydelliset edellytykset sille. Itsensä vertaaminen muihin on jatkuvasti käsillä ja oma elämä saattaa näyttäytyä tylsältä, kun sitä rinnastetaan jonkun muun täydelliseen some-elämään. Sehän on vain pintaraapaisu siitä, mitä kyseinen tyyppi haluaa itsestään jakaa. Ihminen on paljon muuta, kuin Instagram-feedinsä.

 

Onneksi trendeillä on aina vastatrendi ja elämme myös aikaa, jossa kaikenlaiset elämät ja kropat ovat yhtä kauniita. Kolikon kääntöpuolena on mielestäni positiivinen voima, joka opettaa itsensä hyväksymisestä. Aihe on isosti tapetilla ja kiitos siitä niille, jotka uskaltavat olla rohkeasti sitä mitä ovat.

Some on usein erinomainen väline tiedonjakoon ja inspiraatioon kohti terveellisempää elämää, ja mielestäni elinvoimainen kroppa tulee sen sivutuotteena. Liikkumisella ja salilla hikoilemisella on täysin muu pääfunktio, kuin näyttää hyvältä. Pitkällä tähtäimellä on siis ensin korjattava sisäiset ongelmat, ennen kuin voi vaikuttaa ulkoisiin.

 

ALLAS-5.jpg

 

Positiivinen omakuva lähtee siitä, että tietää olevansa paljon enemmän kuin miltä näyttää (tai kuten mainitsin, enemmän kuin oma Instagram-feedinsä). Kaikki lähtee sisältä ja ihan sama, mitä muut ajattelee?! Kunhan on itse tyytyväinen. 

Lopuksi, tietoisuus siitä mihin kaikkeen kehomme pystyy, edesauttaa oman vartalon arvostusta. Mieti millaisiin liikerajoihin kehosi pystyy venymään; pystytkö kävelemään, juoksemaan tai tanssimaan? Vaali sitä. Ollaan kiitollisia siitä, mitä meillä on. Yks elämä.

 

 

Kuvat: Julia ToivolaBikinit: Cubus

 

Lue myös:Annan sinulle anteeksiMitä sinä vedät puoleesi?

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

Kommentit (8)
 1. Maaret Kallio kiteytti mielestäni hyvin tätä asiaa. Sitä kuinka some luo paineita täydellisestä elämästä aseteltuineen kuvineen. Tämä kirjoitus jäi valitettavasti vähän pintapuoleiseksi, vaikka aihe on oikein hyvä. Ehdottomasti meidän tulisi miettiä enemmän sitä, että mitä omilla kuvillamme viestitämme muille. Kivaa kesän jatkoa!:) (Ps. Olipa kommentointi tehty jotenkin hankalaksi.)

  1. Kiitos Ilona kommentistasi. Täytyypä käydä lukemassa tuo Kallion artikkeli (?) jostain. Lähinnä se, mitä yritin tässä tekstissäni tuoda esille on se, kuinka some vaikuttaa (nuorten) ihmisten itsetuntoon ja haluan kannustaa kaikkia olemaan onnellisia sellaisina kuin ovat.

   Kivaa kesää myös sinne!

 2. Ite liikun kanssa aika paljon, juoksin just puolimaratonin esimerkiksi mut mulla on reilu kymmenen kiloa ylipainoa enkä ees mieti kehtaako laittaa uikkarit: kyllä kehtaa. Sä voisit tolla kropalla tehdä mallin töitä et kyllä on ongelmat joillain tosiaan.

  1. Vau! Puolmaratoni on ihan mieletön suoritus! Onnea siitä 🙂 Ja just näin, tietenkin uikkareita kehtaa pitää. Haluan myös kannustaa muita arvostamaan omaa kroppaansa, ja olemaan välittämättä muiden ihmisten ilkeistä mielipiteistä ja yhteiskunnan asettamista kauneusihanteista.

   1. Öööö sähän oot suoraan yhteiskunnan asettama kauneusihanne!?

    Joo tavallaan ymmärrän sen, mitä yrität sanoa, mutta vähän korulauseiden makua silti..

    1. Kiitos kommentistasi. Mä koen ton kauneusihanne-asian itse vähän eri tavalla. Mulle on tärkeää, että ihmiset keskittyisivät siihen miltä kunkin sisäinen maailma näyttää ja millaista energiaa kantaa. Loppujen lopuksi se merkkaa niin paljon enemmän kuin ulkokuori. Hyvä itsetunto ei ole mikään itsestään selvyys kaikille ja haluan vaan auttaa muita saavuttamaan sen. Harmi, että sinusta tuntuu tuolta.

      

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *