Yksinäisyys

Pääsiäinen tai muut pyhät eivät ole minulle helppoja. Yksineläjänä pyhät tarkoittaa yleensä sitä, että ystävät lähtevät viettämään laatuaikaa perheensä kanssa ja harrastukset ovat tauolla. Minulle se, että istun yksin kotona pahentaa masennustani. Vaikka minulla olisi huono olo, ja ei huvittaisi, pyrin joka päivä menemään ulos ja tapaamaan säännöllisesti ystäviäkin. Aluksi en tähän pystynyt, mutta olen huomannut että eristäytyminen ei tee minulle hyvää. Silloin minulla on enemmän aikaa miettiä ja usein oma tilanteeni alkaa ahdistamaan.

Ystävilläni ja perheelläni on kaikilla omia suunnitelmia pääsiäiseksi, joka on normaalia. Yksi on Lapissa, toinen ulkomailla. Minä olen viettänyt pääsiäisen pääsääntöisesti yksin. Pinnistellyt, että jaksan lähteä ulos kävelemään. Soimannut itseäni miksi en pysty nauttimaan keväisestä säästä ja auringosta. Illalla olen odottanut, että kello olisi tarpeeksi, jotta voisin ottaa unilääkkeeni ja mennä nukkumaan. Kuulostaa masentavalta, eikö?

Hävettää myöntää, että olen yksinäinen. Minä, jolla on kaksi ihanaa siskoa ja ymmärtäväisiä ystäviä. En halua tunkeutua ystävieni perheiden pääsiäisviettoon. En halua sääliä tai kutsua sen takia, että olen masentunut. Mutta jotenkin tuntuu kurjalta. Tällaistako elämäni tulee olemaan? Toki järjellä ymmärrän, että masennus tekee tästä ajasta vielä pahempaa. Järjellä ei kuitenkaan saa yksinäisyyden tunteita pois. 

suhteet ystavat-ja-perhe mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
 1. Voin sanoa omasta puolesta että en näe mitään loppua asialle..monet yrittävät nutta kun asiat tiedostaa niin haluaa hävitä,mikä aiheuttaisi paljon pahaa eli ainut on hymyillä ja osoittaa olet kunnossa ja päättää hei lähden ulkomailla vähän pyörähtämään ja jotenkin eka kadota sitten voi lopettaa päivät mitkä riistää joka minuutti sinua ja harva sinua voi ohjata tai mua vitjttaa sanat kyllä se siitä tai tiedän miltä sinusta tuntuu yms jos osatkaan tuntisi edes tunnin sitä mitä itse niin epäilen että tulisivat koittaa piristää…tosin tänä on vain minusta ja omasta olostani haettu tarina. Voisin olla sekaisin nutta sekin vaan joka herätys tuntuu varmmalta että joko ainut laatuinen henkilö joka ei luovuta tulee nutta sitten…alat välittää etkö halua toiselle tuoda sitä tilaa. Välillä toivon että öisin onnistunut iskuissa ja lääkärit ei ois kerenny koska tyhjä on parempi kai kun nähdä se mitä haluaisit jokaisella en tietenkään pahaa heille haluaisi vaan miten voisit olla föremål hapot. Ainut asia itselläni on tehdä se mitä muut eivät tee nutta oikein olisi. Toisaalta joka yö saatan nukkua pois mikä helpottaisi jos kuolema olisi tahaton ns mutta miksi en tee asioita kun muut tekee niitä minulle MMM otanko elinkautisen ja tuskin sekään tappaa sen naiset tietysti aina parantaa mutta tiedän että en ole se best nii vottu maksaisiko että tapa minut ,tässä 10k tapa minut saat 5btc mutta nopea.vai miksi en voi sammua tai kuolla yliannostukseen tai vottu jotain olen antanut paljon muille niin minun mielestäni vaaka on aika tasan niin vottu miksi en löydä syytä olla ß itselleni vitjttaa et möidib kaikin että joku antaa kokaiinia ja heroiiniä kokaiini doparush ja siitä syvään uneen missä fantasia elää ja vihdoin olisin onnellinen kuinka paljon yhden ihmisen pitää jaksaa kärsiä että se saa tuntea loput onnellisena voi ku toimisikin niin….anteeksi lahti vähän omat ahdistukset elämään. Toivon sulle kuitenkin että asiat muuttuisivat..jos olet nuori niin taistele jos joku mistä taistelisit mutta varo käärmeitä. Mies 31v päihtyneenä 7v annakin ja tie loppuu kun pumppu sanoo niin…

 2. Itse koen pyhien ajat kaikkein hankalimmiksi kun itsellä on vähän epävarma omasta jaksamisesta ja mielialasta.

  Toisaalta kaipaan todella paljon palautumisaikaa kaikesta, joten liian hektinen ohjelma on mun mielestä tosi huono asia, eli jos menisin vaikka mun siskon suunnitelmien mukaan, siinä saattaa olla liikaa ja väsyn pitkäksi aikaa. Lisäksi en halua tunkeilla muitten suunnitelmiin. Useimmiten haluan olla ”rauhassa, mutta en yksin”.

  Toisaalta pyhinä yksinäisyys korostuu. Kaikki mun hirveimmät olot ja syvimmät kuopat on olleet pyhinä. Koen olevani niin yksin kaiken kanssa ja olo on toivoton. Lohduttavaa on se, että pyhät menee ohi vaikka pitkiltä ne välillä tuntuukin.

  Sitten taas tiedostan sen että ilman masennusta tähän kaikkeen osaisi suhtautua kevyemmin. Jos on yksin pyhän, on yksin. Jatkaa siitä eteenpäin eikä ylianalysoi. Jaksaa tehdä enemmän jotain millä taistelee yksinäisyyttä vastaan. Mutta nyt se on sitä että ylianalysoin kaiken ja olen toisaalta liian väsynyt tekemään suunnitelmia, mutta toisaalta liian ahdistunut yksinäisyydestä että pystyisin rauhoittumaan.

  Luin muuten kaikki tekstisi läpi ja haluaisin kysyä, millaiset oireet sulla sai varoituskellot soimaan kun hakeuduit ennen sairaslomaa lääkärille ja päivystykseen?

  1. Kiitos kommentistasi! Ajatuksesi kuulostavat hyvin tutuilta.

   En itse olisi ehkä osannut ottaa oireitani niin vakavasti, mutta siskoni käytännössä pakotti minut lääkäriin. Kärsin pahasta unettomuudesta sekä ahdistuksesta. En esimerkiksi pystynyt syömään töissä lounasta koska minua ahdisti ja oksetti. Mietin myös, että olisi helpompaa jäädä auton alle, ettei tarvitsisi kestää näitä tunteita. Minulla ei ollut voimia tehdä mitään paitsi raahautua töihin ja maata sängyssä kaikki illat ja viikonloput. Näin jälkikäteen katsottuna olisin toivonut, että olisin hakenut apua aikaisemmin. Kehoitan kaikkia hakemaan apua heti kun tuntuu, että omat voimat ei riitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *