Äidin lautasella: superhelpot- ja maukkaat kesäkurpitsahalloumipihvit&limejogurttikastike

Kirjoitin eilen postauksen Viljamin ruokailuista ja totesin meidän syövän pääosin samaa ruokaa (vauvan annokset toki suolattomia ja sokerittomia). Tämä tarkoittaa esimerkiksi seuraavanlaista viikottaista settiä: kanasalaattia, kanaa/kalaa&uunikasviksia, makaronilaatikkoa, kanapastaa, täytettyjä paprikoita, tortilloita, risottoa ja jauhelihakeittoa. Vinkkasin eilisessä postauksessani vauvalle sopivista raejuustokasvispihveistä (Valion resepti), joita olen itse asiassa tehnyt Viljamille pakkaseen ison kasan. Pihvit ovat suolattomina omaan makuuni hiukan mauttomia, mutta onneksi löysin netistä otsikossa mainitun kasvispihvi-reseptin joka on juuri omaan makuuni! Nämä pihvit on ihan superhelppo valmistaa (asia mitä arvostan ruoanlaitossa) ja ne ovat jogurttikastikkeen kanssa todella maukas yhdistelmä. Resepti on alunperin Yhteishyvän ja olen törmännyt siihen Instassakin useampaan otteeseen. Näistä resepteistä on kuitenkin puuttunut pari sellaista vinkkiä jotka tekevät pihvien valmistuksesta entistä helpompaa ja lopputuloksesta entistä maistuvamman.

Tässä resepti parilla vinkillä tuunattuna:

300-400g kesäkurpitsaa (voit myös valita kaupan laarista minkä tahansa pötkön kuten minä olen tehnyt)
200 g halloumijuustoa
1 kananmuna
oliiviöljyä paistamiseen

Kastike:
200g kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
1 raastettu limen kuori ja mehu
suolaa
mustapippuria
sokeria

Tee näin niin onnistut:

Valmista kastike ensin jotta se ehtii makustua pihvien teon ajan. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja maistele mausteiden määrät omaan suuhusi sopiviksi. Itse pihvit ovat halloumin vuoksi todella suolaisia, joten kastikkeeseen riittää ihan pieni hyppysellinen suolaa –  sensijaan sokeria voi laittaa reilummalla kädellä; sen verran että se tuo kastikkeeseen selkeän makeuden.

Raasta kesäkurpitsa ja halloumi kohtalaisen karkeaksi raasteeksi jolloin nesteen valuttaminen kesäkurpitsasta on helpompaa (ilman nesteen valuttamista pihvit pysyvät huonosti kasassa paiston aikana). Laitoin itse kurpitsaraasteen siivilään ja painelin sen lastalla lavuaarissa mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kananmuna raasteseoksen joukkoon. Purista vielä erikseen nyrkissä jokainen raastemöykky ennen pannulle laittamista (pihvejä ei tarvitse muotoilla ennen paistoa vaan taikinamöykyt voi litistää pannulla lastan avulla sopiviksi). Paista pihvit pienessä määrässä öljyä keskikuumalla lämmöllä (alkuperäisen ohjeen mukaan miedolla lämmöllä mutta itse pidän kunnolla paistuneesta pinnasta) ilman turhia kääntelyitä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Helpon paiston juju on nimenomaan siinä että antaa pihvien rauhassa seistä pannulla.

Tiesitkö muuten että kesäkurpitsassa on runsaasti A- ja B- ryhmän vitamiineja, sekä kaliumia mikä auttaa mm. alentamaan verenpainetta?

Suosittelen – ei kun testaamaan näitä! Vai onko ruudun toisella puolella muita jotka ovat jo hurahtaneet? :)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.