Harrastehuoneen sisustusta ja kodin syysilmettä!

Minulta toivottiin taannoin sisustus-aiheista postausta (joita kirjoittelinkin aiemmin aika usein, mutta raskauden ja vauvan syntymän myötä raha ja aika ovat menneet aika lailla muuhun kuin sisustamiseen – ellei sitten kyse ole ollut lastenhuoneesta). Syksyn koittaessa mieleni teki kuitenkin hankkia kotiin jotain uutta. Yläkerran harrastehuoneestamme puuttui kattovalaisin sekä sohvatyynyjä, ja alakerran olohuoneeseen, erityisesti ruokapöytään, kaipasin uutta, syksyistä ilmettä.

Muutama sananen sisustus-filosofiastani. Jos kodistani löytyy jokin ns. trendi-tuote en ole ostanut sitä ollakseni trendikäs, kuten en mahdollista klassikkotuotettakaan ollakseni klassinen- vaan koska yksinkertaisesti pidän niistä! Sisustuksessa minulle kaikkein tärkeintä on persoonallisuus; se että kotini näyttää minulta ja tuntuu omalta. Se, ettei kenelläkään toisella ole samanlaista, ja ettei kotini ole yksi yhteen sisustuslehtien (tai ohjelmien) kanssa. Värit ovat minulle tärkeitä paitsi pukeutumisessa myös sisustuksessa. En voisi kuvitellakaan asuvani valkoisessa, mustavalkoisessa tai harmaassa kodissa. Värit merkitsevät itselleni energiaa, lämpöä, iloa ja tunnelmallisuutta. En pidä tavaroista (pölynkerääjistä), joten kaikkein mieluiten ”koristelen” kotini kukilla ja kynttilöillä- ympäri vuoden. Tietynlainen harmonia on myös itselleni tärkeää; pidän siitä että sisustuksessa toistuu esim. tietty muoto tai materiaali (kuten yläkerrassamme muodoista pallo ja materiaaleista puu). Minua ei kuitenkaan haittaa yhdistellä erilaisia kuoseja esim. tapeteissa tai tekstiileissä- kunhan niistä löytyy jotain yhdistävää kuten vaikkapa tietty värimaailma. Viime aikojen suosikkivärejäni sisustuksessa ovat olleet okrankeltainen sekä poltetun oranssin sävyt (ylipäätään maanläheiset, luonnon väripaletista löytyvät sävyt).

Harrastehuoneen keltainen sohva on tämän hetken suosikkihuonekaluni kodissamme. Rimaseinä toimii myös akustisena elementtinä, ja uusi Bauhausilta hankittu valaisin sopii siihen kuten myös Pentikin pallonmuotoiseen sohvapöytään erinomaisesti. Sohvan tyynyt ostimme vastikään Ikeasta, ne ovat mielestäni hauskat (päätynevät tulevaisuudessa koristamaan Viljamin harmaata lasten nojatuolia). Huoneen tauluihin liittyy tarina (vierastan hiukan tauluja ilman henkilökohtaista merkitystä tai muistoa). Vincent Van Gogh on ollut lempitaiteilijani nuoruudesta saakka – pidän hänen värienkäytöstään ja maalaustyylistään. Allaolevan kuvan julisteen (Cafe terrace at night) hankin aikoinaan ensimmäiseen omaan kotiini, ja se on seurannut matkaani siitä saakka. Ikeasta hankitut kullanväriset kehykset sopivat siihen mielestäni hyvin.

Pentikin huikean upean, jopa dramaattisen akryylipinnotteisen  (tarkoittaa käytännössä vastaavaa kuin vahaliina, eli tämän voi helposti puhdistaa pyyhkimällä) Fantasia- puuvillapöytäliinan ostin eilen ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Värit sointuvat upeasti paitsi pöydällä oleviin kynttilöihin ja kukkakimppuihin, niin myös keittiömme oranssinväriseen jääkaappipakastimeen. Talvea kohti mentäessä mieleni teki hankkia kotiin joitain tummanpuhuvaa vaan ei synkkää. Koko liina-idea lähti alunperin Viljamista ja hänen sormiruokailunsa sotkuista mutta päädyttiin sitten kuitenkin ”vähän parempaan Seppälään” (pidän ajatuksesta etten hanki jotain vain yhtä asiaa varten, monikäyttöisyys on mielestäni järkevää). Värikäs kimppu on lahja mieheltäni (jokaviikkoinen tapa johon olen saattanut ehkä ihan hiukkasen painostaa), lilanpunertava kimppu mieheni vanhemmilta. Kuvien kattovalaisin on niinikään Bauhausilta hankittu. Allaolevissa kuvissa olohuoneemme tunnelmaa päivällä, sekä illalla kynntilänvalossa kera punaviinin.

Mitkä asiat teille on tärkeitä sisustuksessa? Toivottavasti omat ideani tuovat inspiraatiota kodin uuteen (syys)ilmeeseen! Tunnelmallista viikonloppua kaikille!

koti sisustus oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *