Kiinnitetty postaus

Pentikin Jäkälä-sarja tuo kotiin pohjoisen luonnon kauneuden

Kaupallinen yhteistyö: Pentik

Pentik on tuonut kauneutta suomalaisiin koteihin jo melkein viidenkymmenen vuoden ajan, aina vuodesta 1971 kun Pentik Oy perustettiin perheen omakotitaloon Lapin Posiolle. Sittemmin Pentikistä on tullut kansainvälinen sisustusmyymäläketju, jonka tuotevalikoima on hyvin laaja sisältäen keramiikan (Posiolla sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja!) ohella niin tekstiilejä ja sisustustuotteita kuin huonekalujakin. Materiaalit vaihtelevat puusta ja lasista metalliin. Tunnusomaista Pentikin tuotteille on laadukkuus, arjen kauneus, käytännöllisyys, sekä pohjoisen luonnon innoittamat aiheet. Sesonkimallistot vaihtuvat neljä kertaa vuodessa.

Kaupallinen yhteistyö Pentikin kanssa on itselleni aivan erityisen mieluinen, sillä kyseinen yritys on ollut ehdoton suosikkini teinitytöstä saakka – heti kun olen alkanut ymmärtää jotain sisustuksen ja siihen liittyvän estetiikan päälle. Tämän voi äitini todistaa; hän oli usein maksajan roolissa mukana kun jo nuorena halusin sisustaa huonettani, sittemmin ensiasuntoani, Pentikin tuotteilla. Vuosien varrella vaihtuviin koteihini on kertynyt Pentikiltä erilaisia vaaseja, tarjottimia, rasioita, kynttilänjalkoja, valaisimia, torkkuhuopia ja mm. kaunis puinen jakkara jota olen käyttänyt yöpöytänä. Pentikin tuotteissa itseäni viehättää erityisesti niissä toistuvat luontoaiheet, kaunis ja harmoninen värien käyttö, pehmeä muotokieli, ajattomuus ja tietenkin kotimaisuus.

Tässä postauksessa esittelemäni Jäkälä-sarja on niinikään saanut innoituksensa luonnosta ja on kunnianosoitus Suomen luonnon puhtaudelle ja ainutlaatuisuudelle. Malliston on suunnitellut Minna Niskakangas. Mielestäni juuri jäkälän nostaminen malliston aiheeksi on upeaa – onhan kyseessä maailmanlaajuisesti ajateltuna aikamoinen harvinaisuus; ilmanpuhtauden ilmaisija. Saamme olla suomalaisina ylpeitä siitä, että ilmamme puhtaus on mahdollistanut herkän jäkälän selviytymisen luonnossamme. Ihastuin ensisilmäyksellä Jäkälä- tuotesarjan luonnonläheisiin väreihin sekä kuvion samanaikaiseen selkeyteen ja herkkyyteen.

 

Muutimme mieheni kanssa vajaa vuosi sitten itse suunnittelemaamme omakotitaloon. Pintamateriaalien, huonekalujen, tekstiilien ja sisustustavaroiden valinnassa on koko ajan ollut johtotähtenä luonnonläheisyys ja luonnosta löytyvät värit. Kodistamme löytyy paljon okran sävyjä, sammalenvihreää, harmaata ja mustaa, joihin Jäkälä-sarjan tekstiilien sävyt sointuvat täydellisesti; tämänkin vuoksi sarjan tuotteet sopivat kotiimme kuin nenä päähän. Tosin uskon Jäkälä-kuosin väreineen olevan helppo yhdistää sisustukseen kuin sisustukseen. Tuotesarja sopii mielestäni loistavasti skandinaaviseen makuun, sekä kaikille jotka arvostavat kodeissaan yksinkertaista tyylikkyyttä ja kauneutta.

 

Olen aina arvostanut kädentaitoja ja kaikkea käsintehtyä, ehkä osin sen vuoksi että itselleni ei kyseistä lahjakkuutta ole siunaantunut. Sensijaan mieheni ja vanhempansa ovat todellisia kädentaitajia, minkä johdosta uudessa kodissamme on paljon itse tehtyä, ainutlaatuista ja persoonallista. Pentikin tuotteet sopivat tähän komboon täydellisesti, sillä kyseinen ketju on aina uskonut – ja panostanut- nimenomaan taiteilijan voimaan ja tekijän kädenjälkeen. Jäkälä-mallisto on kuin luotu kaikille meille, jotka arvostamme sisustuksessa ja kodeissamme suomalaista kädenjälkeä ja laatua, pohjoisen luonnon aiheita ja värimaailmaa, selkeyttä, herkkyyttä, harmoniaa, linjakkuutta ja ajattomuutta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan myös sarjan muihin tuotteisiin kuten astiastoon, keittiötekstiileihin, pöytäliinoihin, tarjottimiin ja kynttilöihin!

Kyllä kotona on hyvä olla – suomalaisen luonnon syleilyssä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *