11 x bloggaamisesta

Sain jo tovi sitten Liebster Award -nimellä kulkevan hauskan haasteen yhdeltä suosikkibloggaajistani, Matkalle perheeksi -blogin Intended mumilta. Kaunis kiitos!

Haasteena on vastata 11 kysymykseen, jotka tällä kertaa koskivat bloggaamista. Kysymykset olivat yllättävän vaikeita – ja siksi tämä postaus saatiin uunista ulos vasta nyt, kun jouduin muhittelemaan vastauksia melkein pari viikkoa! 😀

DSC00223.JPG

Milloin aloitit bloggaamisen?

Uusi vuosi, uudet kujeet -mentaliteetilla näpyttelin tämän ensimmäisen postaukseni 5. tammikuuta 2015. Aikomukseni oli kyllä aloittaa bloggaaminen jo paljon aiemmin, heti äitiysvapaan alettua tai ihan viimeistään vauvan synnyttyä. Uskoinhan vakaasti, että tauon koittaessa leipätyöstäni vapaa-aikaa jäisi loputtomiin, ja että kaipaisin varmasti jotain omaa pikku projektia äitiysvapaan ajaksi siihen vauvanhoidon rinnalle. Kappas, se oma pikku projekti olikin vauvanhoito ja blogin perustamiselle löytyi aikaa ja viitseliäisyyttä vasta 10 kuukautta myöhemmin…

Kuukauden verran jaksoin kirjoitella blogia vähän salaa ennen kuin rohkaistuin kertomaan asiasta edes omalle miehelleni. Nyt moinen salailu naurattaa!

Miksi aloitit bloggaamisen?

Kun vauva-arki oli saatu edes jokseenkin hallintaan, aloin kuin aloinkin kaivata jotain omaa tekemistä vauvanhoidon rinnalle. Olen aina tykännyt kirjoittaa, ja blogi tarjosi siihen oivat puitteet. Lisäksi arvelin saavani blogista motivaatiota omiin treeneihin, ja näin on käynytkin – kun näitä treeni- ja hyvinvointiasioita päivät pitkät täällä blogin puolella pyörittelee, ovat ne luontevasti osa omaa jokapäiväistä elämää myös ruudun tällä puolella.

Halusin tuoda blogiini myös lapsiperheaspektin, sillä sitähän tämä elämä on viimeisen puolentoista vuoden ajan ollut, ja on helppoa ja mukavaa kirjoittaa siitä mistä tietää.

Kauniit kuvat vai iskevä teksti?

Tekisi mieli sanoa että molemmat, mutta en todellakaan ole mikään valokuvaaaja. Varmaan siis sitten se iskevä teksti. En kuitenkaan tarkoita, että hioisin pitkään jokaista lausetta ja kääntelisin sanamuodot kauneimmiksi mahdollisiksi – kirjoitan enemmän fiilispohjalta ja olen alusta asti halunnut pitää bloggaamisen itselleni sellaisena matalan kynnyksen tekemisenä, johon on aina helppo ja mukava tarttua ilman sen kummempia paineita. Voisin kuitenkin kuvitella julkaisevani pelkän tekstin ilman kuvia (kuten olen tehnytkin), mutta epätodennäköisemmin pelkkiä kuvia ilman tekstiä.

Mitä asioita ET käsittele missään nimessä blogissasi?

Yritän ylipäätään pysyä suunnilleen blogin aihepiirin rajoissa. Kaikeksi onneksi ne ovat aika laveat: hyvinvointiin, lapsiperhekuulumisiin ja liikuntajuttuihin saa upotettua kaikenlaista. Aika suurella varmuudella voin kyllä sanoa, että sisustus- tai tyylivinkkejä ei täällä tulla näkemään – elleivät ne sitten liity lastenhuoneen sisustukseen tai urheiluvaatteisiin! (Kuten sanottu, rajat ovat laveat…)

DSC00220.JPG

Linkitä onnistunein tai tärkein blogipostauksesi. 

Tämä oli näistä kysymyksistä vaikein! Kirjoitan blogia aika kepoisasti ja ihan ensimiettimällä oli vaikea keksiä, mikä olisi ollut jotenkin painavin tai merkittävin postaukseni – mutta eihän onnistuineimman tai tärkeimmän tarvitse tarkoittaa sitä. Päädyin sitten seuraaviin kahteen (vaikka nyt kirjoittaisin ja kuvittaisin nuo maalis- ja toukokuiset postaukset mielelläni uudestaan!): Vauvavuoden urheilut: rapakunnosta uuteen nousuun ja Milloin äiti urheilee?

Perustelut yllä olevalle.

Vaikka lukijamäärien tai vaikka tykkäysten perusteella jotkut muut postaukseni ovat olleet paljon suositumpia, itselleni nämä edustavat sitä oman blogin ydinasiaa: liikunnallista elämäntyyliä ja sen yhdistämistä hektiseen elämään pikkulapsen kanssa.

Top 3 seuraamasi blogit (Matkalla perheeksi lisäksi, tietty ;))

Seuraan paljon blogeja ja mukana on niin suosittuja pitkän linjan blogeja kuin pienempiä tai muuten vaan uusia tuttavuuksia. On aina ihanaa löytää uusi, hyvä blogi! Koska luen niin monia blogeja, on vaikea nostaa vain kolmea, joten rajasin tähän omat top 3 uudet blogit, siis joko vasta hiljattain blogikartalle syttyneet tai ihan vaan itselleni uudet tuttavuudet.

Kun kaipaan kauneutta ja inspiraatiota – STELLAR: ihanaiset Betina ja Tintti esittelevät elämän suloisempia puolia, kuten täydellisen helppoja reseptejä tai tyylikkäitä toimistoasuja (tätä inspiraatiota tulen tarvitsemaan viikon päästä!) sekä pitävät minutkin ajan tasalla kuninkaallisista kuulumisista.

Kun kaipaan vertaistukea ja hyviä nauruja – SARA G: Kaimani Sara kirjoittaa aseistariisuvan rempseästi ja ennen kaikkea rehellisesti vauva-arjestaan länsinaapurissa.

Kun kaipaan treeni- ja arkimotivaatiota – THIS IS OUR STORY: Tähän blogiin tutustuin vasta muutama viikko sitten, mutta se jäi heti pysyvästi lukulistalleni. Suvinen kirjoittaa inspiroivasti treeneistään ja pikkulapsiarjestaan (kolmen lapsen kanssa! Itse painiskelen selvitäkseni tuosta yhdestäkin…), siihen Kunnon Mammakin pyrkii. 🙂

DSC00230.JPG

Ärsyttääkö blogiskenessä jokin?

Silloin tällöin erityisesti hyvinvointi- ja terveysblogeissa esiintyvä lähdekritiikittömyys ja joidenkin asioiden esittäminen totuutena ilman lähdelinkityksiä tai edes omaa tietoa siitä, pitääkö joku asia paikkansa. Kookosöljyn väitetyt mahtavat terveysvaikutukset ovat oma lempi-inhokkini, joka jaksaa nostaa karvat pystyyn joka kerta.  (Käytän muuten kookosöljyä itsekin silloin tällöin ihan maun vuoksi, mutta en ole nähnyt vielä yhtään kunnollista tutkimusta sen terveydelle edullisista vaikutuksista – jos joku tietää tällaisen, niin linkittäkää ihmeessä! :))

Jos saisit tehdä minkä tahansa yhteistyöpostauksen – millainen se olisi?

Vaikkapa joku urheilu- tai seikkailuhenkinen matka, vaikkapa yhdistetty sukellus- ja vaellusmatka. Tai yhdistetty sukellus- ja löhöilymatka. Tai löhöily-löhöily. Matkanjärjestäjät, olen kuulolla!

Uskotko, että bloggaat vielä viiden vuoden kuluttua?

Jännittävää nähdä, missä blogiskene ylipäätään on viiden vuoden kuluttua! Oli miten oli, toivon ja uskon olevani siinä mukana. Ehkäpä vihdoin vloggaan silloin (tunnetusti tulen vähän jälkijunassa mukaan asioihin, silloinhan joku ihan uusi juttu on kuuminta kamaa).

Ja loppuun paljon paljastava Kumman Kaa – kysymys: Cheek vai Juha Tapio?

Huh, vihdoinkin helppo kysymys! Tietenkin CHEEK 😀

PS. Tajusin saaneeni samaisen Liebster Award -haasteen aiemminkin! Juttu täällä.

Kommentit (12)
  1. Minäkin tahdoin antaa sulle tunnustusta, mutta en oleta että jaksat vastata vielä yksiin kysymyksiin. 🙂

    1. KIITOS! Ehdinkin lukea postauksesi jo aiemmin tänään mutta en vielä ehtinyt kommentoimaan. Tykkään vastailla kysymyksiin joten laitetaan sinunkin haasteeksi työn alle! 🙂

  2. Olipa kiva lukea aatoksiasi bloggaamisesta! Tää on hauska haaste 🙂

    1. Kiva kuulla! Tämä oli tosiaan erityisen mukava ja mielenkiintoinen haaste. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *