Raakakakku
Tein lauantaiaamun ratoksi elämäni ensimmäisen raakakakun. Tammikuun Avotakassa oli niin houkutteleva resepti – ja erityisesti kuva! – että oli ihan pakko kokeilla. Ohje on Riia Koiviston, jonka Fab Food -ruokablogin myös löysin tätä kautta. Niin paljon herkullisia reseptejä, näitä tulee varmasti testattua!
Pohdiskelin aiemmin (ja edelleen) herkuttelua, sen merkitystä ja määrää elämässäni. Kokonaan en ole valmis herkuista luopumaan, vaikka totaalikieltäytyminen onkin käytännössä helpointa ja siten herkkulakko silloin tällöin on ihan toimiva juttu. Ne höttöherkut voisi kuitenkin välillä korvata tällaisilla vähän terveellisemmillä eväillä. Mitään kalorittomia herkkujahan nämä eivät ole, eivätkä ihan synnittömiä muutenkaan, esimerkiksi tässä reseptissä käytetyn kookosen rasva on kovaa rasvaa. Kuitenkin pähkinöineen ja marjoineen tämäkin kakku on ravitsemuksellisesti parempi vaihtoehto kuin pelkkää valkoista jauhoa, valkoista sokeria ja voita sisältävät ihanuudet.
Tämän kakun pohja syntyi taateleista ja cashew-pähkinöistä, täyte kookosmaidosta sekä pakastemustikoista, -mansikoista ja -mustaherukoista. Nam.