Ihan paras iltapala

Kunnon Mamma

Tämän hetken suosikki-iltapalani on ehdottomasti tämä:

Siis (manteli)maitoon tehty kaurapuuro banaanilla. Kuten kerroin, kaurapuuroilut ovat siis siirtyneet aamusta iltaan, ja muutos tuntuu hyvältä. Lämpöinen, pehmoinen puuro maistuu iltaisin erityisen makoisalta ja hiilarit tekevät olosta mukavan uneliaan. Banaani on tietysti herkullisen makeaa, mutta lisäksi sisältää tryptofaania. Tryptofaani muuttuu elimistössä serotoniiniksi, siis unihormoni melatoniinin esiasteeksi. Oivaa iltaherkkua siis, ainakin tällaiselle, jolla on väsymyksestä huolimatta vaikeuksia saada illalla unta. Höysteeksi kanelia, tai jos (kun...) sokerihammasta kolottaa, hiukan hunajaa.

Fazerin Alku-kaurapuuro on muuten melkein sen Vääksyn Myllyn veroista. 

Kommentit

S.g
Sara G

Banaania ja puuroa en olekaan ikinä ostanut yhdistää. Jotenkin olettaa aina että puuron sekaan sopii vain marjat. :D

Kokeilin sitä pepputreeniä ja voin kertoa, että seuraavana päivänä teki tiukkaa tulla portaita alas. Askelkyykyistä jätin suosiolla hypyt välistä sillä siihen en pysty! Askelkyykyt muutenkin on pelkkää tuskaa.. :D

Aasara
Kunnon Mamma

Heh, kannattaa kokeilla! Erityisesti silleen että laitat banaaniviipaleet puuron päälle kun puuro on vielä aika kuumaa. Ne maistuu sitten vielä makeammilta. Ja se kaneli tai hunaja on ihan ykkösjuttu tuossa kombossa!

On kyllä tehokas se pepputreeni! Sehän on mahtavaa että seuraavana päivänä tuntuu, tietää ainakin sitten tehneensä. :D Kieltämättä mullakin on aika tuskan takana se hyppy niiden askelkyykkyjen välissä, ja sarjan lopussa se alkaa olla lähinnä sellasta löntystäistä...  ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.