Laji 12: ihana, kamala...

Kunnon Mamma

...juoksu! Ihana, koska sujuessaan niin kevyttä, huoletonta ja yksinkertaisesti mahtavaa. Kamala, koska minun tyyliini eli silloin tällöin harrasteltuna raskasta - liian helposti tulee riuhdottua liikaa ja juostua liian kovaa.

Kuten jo Facebookissa ehdin hehkuttaa, sain vihdosta viimein avattua juoksukauden tämän vuoden osalta. Väsyneen viikonlopun jälkeen (miten onkin, että meillä nukutaan viikonloppuisin aina huonoimmin?) maanantai-illan aurinko paistoi niin kutsuvasti, että juoksulenkaareiden huutelu kaapissa kävi aivan vastustamattomaksi. Vedin siis tossut jalkaan ja pyrähdin ulos ovesta heti miehen kotiuduttua töistä.

Koska en ole kuluttanut lenkkareita aikoihin, vedin maltti on valttia -hengessä vain rauhallisen pyrähdyksen läheisellä rantareitillä. Kerrankin siinä onnistuen - en yrittänyt liikaa vaan lönköttelin rauhalliseen tahtiin, ja juoksu tuntui hyvältä. Ihailin valoisaa iltaa, kesää lupailevaa sinistä taivasta ja merta sekä ohitseni suihkivia muita lenkkeilijöitä. Muistelin, kun ystäväni kanssa viime kesän helteillä pulahdimme erään todella hikisen lenkin päätteeksi uimaan mereen. Jätimme vain tossut hiekalle ja kahlasimme veteen - täydellistä! Onneksi kesä on taas pian täällä.

Tämä samainen juoksuhimo iskee minuun poikkeuksetta joka kevät. Kuivat kadut, valoisat illat ja sulavan maan tuoksu saavat aina juoksujalan vipattamaan. Harmillisesti juoksuinto tyssähtää usein kesän helteisiin, ja syksyllä tuntuu taas turhan tuskaisalta kiskoa lenkkareita jalkaan. Tässä lajissa kun tunnetusti more is more, juoksukunto paranee vain juoksemalla. Pitäisi varmaan ilmoittautua syksylle johonkin juoksutapahtumaan, että saisi pidettyä motivaation yllä myös kesähelteiden ja -terassien yli...

Lenkkiselfie, paras selfie.

Juoksupyrähdyksen myötä sain myös lajilaskuriin lajin numero 12, hip hei! Puolivälin krouvi alkaa siis tämän homman osalta häämöttää. Helmikuussahan haastoin itseni urheilemaan monipuolisemmin vuonna 2015 ja keräämään vuoden aikana kasaan 25 eri lajia. Tähän mennessä karttuneet lajit näkyvät tuolla oikeassa sivupalkissa - tähänastinen lista on pitkälti sitä omaa perustekemistäni urheilun saralla. Vielä on kuitenkin 13 lajia koluttavana loppuvuodelle, ja jossain vaiheessa saa varmasti alkaa jo käyttää mielikuvitusta!

Muutama varma nakki on: tennistä tulee varmasti pelailtua kesän tullen ja sukeltamaan aion päästä kesälomamatkallamme. Toivottavasti ehtisin jossain välissä myös ratsastamaan! Lisäksi haluan listalle myös itselleni täysin uusia lajeja, toiveissa on ainakin seinäkiipeily ja jalkapallo. Näitä ennen on kuitenkin ihan varmasti tulossa lisää juoksulenkkejä - seuraava luvassa jo huomenna.

PS. Kevään ensimmäinen lenkki kirvoitti muuten heti muutaman must have-tuotteen ostoslistalle: uudet juoksuliivit (kiitti, imetys) ja joku säpäkän värinen juoksutakki on saatava.

Kommentit

Betina / Stellar (Ei varmistettu) http://www.stellarstories.fi

Täydellisen näköistä! Voi, kun Suomen juoksusäät olisivat aina tuollaiset :)

Otankin uudeksi lenkkimantrakseni tuon "maltti on valttia" ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Sanopa muuta! :) Tänään oli kyllä taas aika mahtava juoksusää - kevät on ihanaa aikaa.

Ja hei, sulla taitaa olla jo lenkkikilometrejä sen verran alla että voit ainakin välillä unohtaa maltin! Mun täytyy ottaa vielä hissuksiin... ;)

Kommentoi