Lempparismoothiet mansikasta x 3

Kunnon Mamma

Meillä on pakastin vielä täynnä viime kesän mansikoita (mökin pakastin siis, kotipakastimen sisältöä kohtasi ennenaikainen kato kun eräs nimeltämainitsematon unohti pakastimen oven auki koko päiväksi, kröhöm), ja minnekäs muualle niitä saisi helpommin upotettua kuin makoisiin smoothieihin.

Tykkään smoothieistani kaikista eniten kirpeänä, joten usein suosin marjasekoitusta jossa on mukana esimerkiksi mustaherukoita. Mutta kyllä mansikallakin saa aikaan mitä ihamimpia herkkuja! Lempeän maun takia mansikkapohjaiset smoothiet ovatkin yleensä juuri niitä, jotka maistuvat parhaiten myös taaperolle - joka muuten oppi juuri pari päivää sitten sanomaan "smuuti". :D 

Lisäksi mansikalla on muiden kotimaisten marjojen tapaan rutkasti terveyshyötyjä: se sisältää mm. paljon c-vitamiinia (enemmän kuin appelsiini!), mukavasti kuitua, paljon antioksidantteja ja vain vähän energiaa. 

Alla suosikkiohjeitani mansikkaisiin smoothieihin - nämä kaikki on muuten esitelty blogissa viime maaliskuussa, jolloin minulla oli ilmeisesti meneillään varsinainen mansikkasmoothiekausi...

Kirpeä detox-smoothie sitruunasta ja mansikasta

1 annos

1/2 prk maustamatonta maitorahkaa

1 dl mantelimaitoa (tai tavallista, tai jotain muuta)

2-2,5 dl mansikoita

1/2 banaani

1 sitruunan mehu

Mansikka ja sitruuna ovat mahtava makupari! Sitruunamehulla uskotaan olevan elimistöä puhditava vaikutus, ja se onkin yleensä olennainen osa kotona suoritettavia detox-kuureja. Näin ollen tälläkin smoothiella saatttaa olla detox-vaikutus. ;) Ainakin se on varsinainen c-vitamiinipommi, sillä mansikan tavoin myös sitruunassa on paljon c-vitamiinia. Vegeversion halutessaan voi maitorahkan korvata kasvipohjaisella jogurtilla.

Terveellinen suklaa-mansikka -herkkusmoothie

1 annos

2-2,5 dl mansikoita (pakaste)

1/2 banaani

1/2-1 dl suklaasoijamaitoa (esim. Alpro)

1 rkl raakakaakaojauhetta

Ah, tämä on aivan koukuttavan hyvää! Suklaan, banaanin ja mansikan yhdistelmää ei vaan voi voittaa. Tämä ohje oli blogissa esillä kun aloitin viime maaliskuussa kuukauden mittaisen herkkupaaston, ja samoilla meniningeillä mennään nyt - sovimme ystäväni kanssa yhteisestä herkkulakosta, herkkuja kun on tullut viime aikoina mussutettua ihan liikaa. Nämä smoothieainekset pääsevät siis ihan varmasti blenderiini, kun herkkuhammasta alkaa kolottaa!

Trooppinen mansikka-mango -jäädykesmoothie

2 annosta

1 prk maustamatonta rahkaa

1,5 dl maitoa

2,5 dl mansikoita

200 g mangopaloja

päälle: mangopaloja, kookoshiutaleita

Tämä smoothie menee edellisen tavoin lähelle herkkuosastoa: käyttämällä jäisiä mangopaloja ja puolijäisiä mansikoita (blenderin tehosta riippuen), tulee koostumuksesta ihanan sorbettimainen! Vegeversion saa tuunattua käyttämällä maitorahkan sijaan vajaa pari desiä kasvipohjaista jogurttia ja maidon sijaan kasvipohjaista maitoa. Halutessasi koostumuksesta mahdollisimman jäykkää = sorbettimaista, kannattaa nestettä käyttää mahdollisimman vähän.

Nam!

Kommentit

morning glory
Morning Glory

Ihania kuvia <3 

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos <3 Smoothie-kuvaus on mun erikoisalaa :D

morning glory
Morning Glory

No näköjään ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.