Mökkeilijän matkailuvinkit, osa 2: Pihamaalla

Kunnon Mamma

Tänä kesänä olemme viettäneet huomattavan paljon aikaa mökillä. Olemme toki käyneet Helsingissä muutaman kerran kääntymässä sovittujen menojen takia, mutta pakanneet aina vikkelästi laukkumme uudelleen ja palanneet taas maaseudun rauhaan.

Meistä keskusta-asukeista on siis kuoriutunut varsin päteviä mökkeilijöitä (kaikilla mukavuuksilla tosin ;)) ja siitä on osaltaan kiittäminen myös perheen pienintä. Omakoti- ja rivitaloasujat tämän jo tiesivätkin: 1,5-vuotiaan kanssa pääsee rahtusen helpommalla, kun suurimman osan päivästä voi viettää pihalla vaellellen. Saas nähdä, miten neiti sopeutuu kerrostaloelämään kun palaamme taas kaupunkiin... Ja entäs me aikuiset sitten! ;)

Ihan pelkästään oman mökin pihamaata emme kuitenkaan ole näiden viikkojen aikana tyytyneet kuluttamaan, vaan olemme tehneet pieniä, rauhallisia retkiä idylliseen lähiympäristöön (vaikkei tämänpäiväistä visiittiä Lahden HopLopiin ehkä juuri näillä näillä sanoilla voikaan kuvailla...). Reilu viikko sitten ajelimme pienen matkan päähän Kalkkisiin, viini- ja puutarhatila Pihamaalle

Tilalla viljellään marjoja ja vihanneksia sekä valmistetaan viinejä, joita voi ostaa tilan puodista muiden paikallisten herkkujen kanssa. Meidän matkaamme tarttuikin muutama tilan viini - iloinen yllätys oli, että joukosta löytyi myös täysin kuiva valkoviini - sekä niin ikään tilan omaa, lisä- ja säilöntäaineetonta mansikkamehua (nam!).

Lapsiperheelle kohde oli varsin passeli. Puodin takapihalla sai juoksennella ruohikolla, ihmetellä traktoria ja käydä keinumassa keinulaudalla. Myös pikkiriikkinen kotieläinpiha ihastutti: kolme kanaa, muutama vuohi ja pari pupua saivat ainakin meidän taaperon aivan haltioihinsa. (Pupulle käytiin syöttämässä apilankukkia vielä toiseenkin otteeseen ennen lähtöä.)

Kaiken kaikkiaan tilalla oli vilkas ja yllättävän kansainvälinen meininki. Tullessamme kaikki autopaikat olivat täynnä, samoin melkein kaikki kahvilan pöydät, ja bongasin ainakin pari ulkomaalaista seuruetta. Pihamaa lienee siis todellinen paikallinen Nähtävyys, eikä suotta.

Vääksystä tai Asikkalan kirkonkylältä päin ajettaessa reitti Kalkkisiin vieläpä kulkee kuvauksellisen Pulkkilanharjun läpi, tarjoten luonnonkauniin Suomen suven sight seeingiä parhaimmillaan!

PS. Jos mietit, mikä oli mökkeilijän matkailuvinkkien osa yksi, niin se oli tietysti tämä.

Kommentit

I love mondays

Mä heräsin oman pihan tarpeeseen nyt keväällä. Lapsella ikää vähän alle 2v ja toinen tulossa ja tajusin ettei keskusta-asumisesta vaan taida tulla mitään seuraaviin vuosiin.. Lomien loputtua Punavuoren kolmio menee myyntiin ja taitaa vanhat kotikonnut kutsua. Onneksi on kaksi autoa ja puolet kavereista siirtyneet jo pois stadista. Tuntuu silti haikealta etten voi kävellä enään stockalle ;)

mökkeilijänä oon super huono kun en ole siihen pienenä tottunut ja mökistä puuttuu iso osa mukavuuksista kuten tiskikone ja suihku.. 

Aasara
Kunnon Mamma

Jep, vähän samat fiilikset meillä. Sinnitellään nyt vielä keskustassa, mutta saa nähdä kuinka kauan. Kahden lapsen kanssa varmasti singahdettaisiin Espooseen silmänräpäyksessä! Kävelymatka Stokkalle on ihana asia, mut toisaalta niin on myös se että voi tyrkätä lapsen omalle pihalle leikkimään tai vaikka nukuttaa vauvaa vaunuihin pihalla. Mä oon koittanut ajatella, että aika aikaa kutakin ja tehdä jo etukäteen luopumistyötä ajatuksen tasolla keskustan ihanuuksista. ;)

Onnea asunnon myyntiin ja uuden kodin etsintään, toivottavasti löydätte pian jonkun ihanan! Ja onnellista odotusta myös. :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.