Ketsuppipossu
Luin lomalla äidin lehdestä ohjeen helposta ja nopeasta kiinalaisesta ketsuppipossusta, joka jäi kummittelemaan mieleeni. Niinpä yllätin mieheni ostamalla sianlihaa. Taisi olla eka kerta yhteentoista vuoteen, jotka hän on laittamiani ruokiani syönyt. Alun hämmennyksestä toivuttuaan, hän kyllä söi reippaasti. 🙂
Alkuperäistä reseptiä minulla ei ollut, joten keksin itse. Possu leikataan ohuehkoiksi suikaleiksi, jotka paistetaan pannulla. Maistoin suikaleet soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja suolalla. Paistoin sekaan myös kevätsipulia. Sitten päälle ketsuppia ja vähän vielä sekoittelin. Pinnalle silputtua kevätsipulia. Tarjoillaan riisin kanssa. Todella nopeaa valmistaa ja hyvää oli.