Täydellinen mutakakku
Täydellisen mutakakun ohje on Fazerilta. Maistoin kakkua ekaa kertaa ystävälläni ja sen jälkeen olen ehtinyt leipomaan jo neljä(!) mutakakkua. Kuvien kakku on syntymäpäiväbrunssilta ja ei minun leipomaani, mutta samalla reseptillä valmistettua.
Resepti
200 g tummaa leivontasuklaata (itse laitoin koko 250 g levyn)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 2) Sulata voi ja suklaa. Itse sulatan aina vesihauteessa. 3) Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. 4) Lisää munasokerivaahtoon sulatettu suklaa ja jauhot. 4) Kaada korppujauhotettuun vuokaan. Irtopohja toimii esimerkiksi hyvin. 5) Paista 200 asteessa alatasolla noin 15-20 minuuttia. 6) Malta mielesi ja syö vasta huomenna.
On vaan niiiiin hyvää.
Ohje löytyy Fazerin sivuilta.