Yllättävä kehonkoostumusmittaus

Kävinpäs tänään sitten kehonkoostumusmttauksessa/-analyysissa tai miksi ikinä sitä haluaakaan kutsua. Ja täytyy nyt myöntää, että olipas tämä opettavainen ja kenties minunkin tilanteessani toivoa antava päivä.

Ensinnäkin, rasvaprosenttini oli laskenut entisestään siitä, mitä se on joskus vuosi sitten ollut. Tosin epätarkemmalla laitteena mitattuna, mutta suunta antava muutos ainakin on tapahtunut.

Toiseksi ja yllättäen sain tietää, että minulla on suuri lihasmassa. Eli ne kaikki tuskaitkupotkuturhaudusraivarit siitä, että salilla kärsiminen ei vaikuta minuun samalla lailla kuin moneen muuhun, onkin ollut vähän turhaa. Siellä ne lihakset nimittäin on ja niitä on vieläpä runsaasti. Siis minulla! Naurattaa ajatella, että periaatteessa minulla on ainakin jonkinlainen alku siitä haikailemastani jäntevästä ja voimakkaasta kropasta, mutta se on vain piilossa tuolla vielä turhan runsaan rasvakerroksen alla. Apua, minun täytyy pelastaa se parka sieltä!

Suurin yllätys oli kuitenkin vasta tulossa.

Kävi nimittäin niin, että tämä hyvin tarkkana pidetty laite laski minun peruskulutukseni hiukan päälle 1600 kaloria. Eli siis tuon periaatteessa kulutan, vaikka makaisin koko päivä sängyssä. Say what!? Aiemminhan olen luullut, että perusaineenvaihduntani on jossain 1400 paikkeilla. Ja olenkin pitänyt syömällä saadut kalorit jo pitkään siinä 1600-1700 kalorin pinnassa ja kuvitellut syöväni tarpeeksi.

Toisin sanoen, saattaa olla niin, että minun vuoden päivät jatkunut megajumini johtuukin ainakin osittain tuosta. Olenko minä elänyt sillä pahamaineisella säästöliekillä?

Nyt puhallankin uutta kipinää motivaatiooni ja lähden uskaliaasti nostamaan energiansaantiani. Jospa, oi jospa tässä olisi se onnistumistani himmannut solmu. Jospa nyt saisin sen auki. Tosin tämä hölmö mielen reppanani kirkuu silti, että herrajumala, mitä jos paino lähteekin nousuun? Sen näemme kohtapuoliin. Pakko tätä on nyt yrittää, kun kone näin sanoo. Kai se on minua fiksumpi.

Ai niin, hämmästyin myös siitä, että vaikka juon yleensä lähemmäs 3 litraa vettä päivässä, oli kehon nestetasapaino minimirajoilla. Lisää vettäkin siis pitäisi juoda ja kunnolla.

images.jpg

Ps. Paino on noussut mystisesti kolmella kilolla. Luulin juhannuspöhöksi, mutta vielä ei ole laantunut. Mitä ihmettä? Noin paljon ei ole koskaan heittänyt. Eikä tosin parin päivän syömingeilläkään olla noin paljoa noustu, koskaan. Tosin nyt en stressaa siitä, vaan hoidan nuo syömiset kuntoon ja katson vasta sitten, mihin suuntaan mennään.

hyvinvointi terveys liikunta hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Joo, naisellahan itseasiassa luut painaa ilmeisesti korkeintaan kolme kiloa. Itellä painoi 2,6 kg.

    Tämä ei ollut nyt Inbody, vaan vähän pelkistetympi versio. Antaa kuulemma (ei siis tämän mun mittaajan, vaan ihan asiantuntijan mukaan) näsitä perusarvoista ihan yhtä tarkat tulokset kuin ne sellaiset valtavat mittauslaitteet.

  2. Juu, toi on mielenkiintoinen, jännittävä juttu. Varsinkin ne ihan kunnolliset inbodyt.
    Mua hämmästytti ehkä eniten se, miten vähän luut painaa. Mun vain 2,46kg (olen normaalivartaloinen 163-mittainen). Aina ihmiset selittelee painoaan, että juu, mun luut painaa niin paljon….Ei ne varmaan kellään oikeesti paina paljoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *