2. hyvinvointiviikko

Picasa 3 31.8.2015 84644.bmp.jpg

 

IWELLOjengin toinen tapaaminen keskittyi vahvasti ravintoon – kukin viikkotapaamisemme pitää sisällään luennon, ja yhteisen treenin vaihtelevin teemoin. tällä kerralla keskustelimme luento-osuudessa ravinnon merkityksestä,  lisäravinteista, sokerihimosta, vallitsevista ja menneistä ravintotrendeistä sekä terveen maalaisjärjen tärkeydestä.

tunnustan itse kokeilevani herkästi eri villityksiä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta maidottomaan ja proteiinipainotteiseen – kuitenkin siten, että poimin näistä trendisuuntauksista vain joitakin oikeasti omalle keholleni soveltuvia ohjenuoria: proteiinilisää käytän ainoastaan rankan kuntosalitreenin jälkeen, maitotuotteita suosin hyvin niukalti ja superfoodeista käytän päivittäin rouhittua pellavaa, chian siemeniä ja kookosöljyä.

olen viimeisen vuoden aikana löytänyt äärimäisen miellyttävän balanssin suhteeseeni ruokaan. syön arkisin varsin terveellisesti – joskaan en askeettisesti, vaan edelleen ruuan herkullisuutta vaalien. olen oppinut lisääntyneen liikunnan kautta sen, mitä kehoni oikeasti ravinnolta kaipaa.  tykkään siitä, että kroppani toimii ja on hyvällä tuulella.

 

IMG_9720.JPG

 

kakkosviikon kotitehtäväksi saimme kukin tehdä jonkin muutoksen ruokavalioomme. omalla kohdallani koen tämän varsin hankalaksi tehtäväksi, koska mielestäni ruokavalioni on aikalailla mallillaan. juon runsaasti vettä pitkin päivää, en käytä sokeria juuri lainkaan (en juo myöskään mehuja tai syö maustettuja jugurtteja tai myslejä tms), syön vähintäänkin 2kg kasviksia ja hedelmiä päivittäin ja  muutenkin aterioin monipuolisesti ja terveellisesti. pyrin myös syömään vähintään neljän tunnin välein, joten tästäkään en keksi petrattavaa.

toisaalta sitten taas, koen myös olevani aika armollinen itselleni ruokavalioni suhteen. jos namihammasta kolottaa, niin herkuttelen.  syömähinkuni  ovat tällä hetkellä kivasta balanssissa,  enkä koe ruokatottumuksieni kaipaavat myöskään muutosta ns. joustavampaan suuntaan.

oikeastaan ainoa mieleen tuleva seikka ruokavaliossani olisi tarkistaa, saanko tarpeeksi kalsiumia maitotuotteiden jäätyä vähemmälle. toinen varteenotettava asia on itse ruokailuhetkeen keskittyminen – huomaan usein syöväni liian rivakasti, joten pureskeluun keskittyminen on toinen muutosta kaipaava asia.

keksisitkö Sinä jotain viilattavaa ruokavaliossasi ?

foo 31.8.2015 112309-001.jpg

Picasa 3 31.8.2015 84652.jpg

 

viikon treeninä keskityimme keskivartalon vahvistamiseen. alkuveryttelyn jälkeen jumppasimme vatsalihaksia pariliikkein aivan Jyväsjärven sataman tuntumassa. kiitos mustavalkeista kuvista Modernisti Kodikas- blogin Kertulle.

Kommentit (1)
  1. Mulla olis ainakin se, että opettelisin kokkaamaan säännöllisesti. Liian usein tulee syötyä vain välipaloja tai helppo ja nopea riisinuudeliannos. Odotan jo innolla että pääsen hankkimaan taas täksi lukuvuodeksi opiskelijajärjestön liikuntapassin ja pääsen jumppailemaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *