26. raksaviikko

IMG_9515-2.jpg

 

kahdessa viikossa on tapahtunut valtavasti. 

ehkä koko projektin odotetuin osuus, lattian asennus, on jo hyvässä vauhdissa. vaalea kalanruotoparketti on avarassa valoisassa tilassa niin mahdottoman vaikuttava näky, ettei sitä oikein edes todeksi usko. 

kosteat tilat on lähes kokonaan laatoitettu, ja tulos on niin ikään silmiä hivelevää. laattavalinnat osuivat kuukausien pyörittelyn jälkeen hienosti kohdilleen  – myös saunaan ja pesutiloihin  ”mustana hevosena” valittu mattamusta terrazzolaatta näyttää seinälle nostettuna hirmuisen kauniilta. 

en voi kylliksi ylistää rakentajaani K-S Laatutaloja, joiden työnjälki ja ammattitaito on sanalla sanoen virheetöntä. lisäksi työmiehet – ja ihastuttava, alati hymyilevä maalarineito –  ovat niin mukavia, että tekisi mieli kaulaan kapsahtaa tuon tuosta. 

asiat voisivat olla toisinkin. yleisesti vallalla olevan käsityksen mukaan kun tuppaavat tällaiset talon mittaiset rakennusprojektit usein ottamaan hivenen hermon päälle.

 

lisää luettavaa taloprojektista löydät tämän linkin takaa. 

 

IMG_9511-001.jpg

IMG_9512.jpg

IMG_9513.jpg

IMG_9516.jpg

 

koti sisustus
Kommentit (10)
 1. Aivan sanoinkuvaamatton upea koti tulossa sinulle (teille). Tämänkaltainen tyylisuuntaus puhuttelee syvästi myös itseäni.

  Varovaisesti olisin sinulle ehdottanut juttuideaa, jos vain et koe aihetta liian tungettelevaksi. Oletan, että meitä itsenäisiä ja vahvoja kolmikymppisiä naisia on Suomi pullollaan, jotka haaveilevat tämänkaltaisesta rakennusprojektista myös yksin. Mielestäni yksinelävien ei tulisi luopua oman kodin unelmasta, vaan ottaa asioista selvää ja puntaroida erilaisia taloudellisia vaihtoehtoja myös silloin, kun kumppania ei ole jakamassa arkea tai tulevaisuuden suunnitelmia.

  Olisinkin sinulta tiedustellut, että miten olet kokenut tämän rakennusprojektin jäätyäsi nyt itsenäisesti vastaamaan myös talon rakentamisen taloudellisesta puolesta (oletus)? Olenko ymmärtänyt oikein, että projektin aloititte yhdessä ja nyt viet sen loppuun yksin?

  Olet aivan upean esimerkillinen tapaus ihmisestä, joka ei poistanut unelmaansa listalta eron takia. Joku toinen olisi saattanut kokea tilanteen jopa pelottavana. Meidän naisten tulisi kokea itsensä aina niin voimaantuneiksi, että jopa omakotitalon rakentaminen onnistuu täysin vailla kumppanin henkistä tai taloudellista turvaa.

  1. Todella hyvä ehdotus Ninaki. Ja olet ymmärtänyt aivan oikein, projekti aloitettiin puolison kanssa yhdessä, mutta rakennan talon loppuun yksin. 

   Tämä oli aina minun unelmani, ja en missään vaiheessa tahtonut unelmastani luopua – vaikka talon rakentaminen yksin olikin ohikiitävän hetken ajan todella pelottava ajatus. 

   Olen myös todella helpottunut siitä, ettei tämä talo ole koskaan aiheuttanut ahdistusta siltä kantilta, etten haluaisi muuttaa taloon, tai mielisin esimerkiksi ulkomaille tai ihan vaikka vain Helsinkiin asumaan. En koe että talo pidättelee minua, vaan pikemminkin tämä projekti on juuri se ainoa asia, mistä voin elämässäni olla nyt 100 % varma. Kaikki muu tulee sitten ajallaan. 

   Tässä olisi todella kirjoittamisen aihetta 🙂 

    

    

 2. Minna / Kotona ja kaukomailla
  19.10.2017, 08:24

  Mahtavan näköistä! Yhdyn edellisiin kommentoijiin, että harvinaisen inspiroivia remppakuvia 🙂 Ja tuo maisema siis wau, kelpaisi itsellekin <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *