italialaista pöydän täydeltä
sain tovi sitten mahdollisuuden päästä tutustumaan ravintola Trattoria Aukion uudistuneeseen La Tavola Italiana– menukokonaisuuteen parin muun jyväskyläläisen bloggaajan kanssa. La Tavola konseptin ajatuksena on kattaa koko pöytäseurueellle kauden makuja jaettavaksi alkuruokien, Tavola Delle Bruschette, ja pääruokien, Secondi & Contorni, muodossa.
satunnaisia lounasruokailuja lukuunottamatta, käyn todella harvoin ravintolassa syömässä – tästä syystä oli erityisen ihana päästä valmiiseen pöytään maistelemaan uutta, ja saamaan ideoita omassa keittiössä toteutettavaksi. La Tavola menun alkupalavalikoimasta ehdottomaksi suosikikseni nousi marinoitu mozzarella ja Trattoria Aukion keittiössä uunipaahdetuista tomaateista tehty tomaattisalsa.
Trattoriassa olen aiemmin käynyt ainoastaan aamiaisella ja brunssilla, koska ravintola tarjoaa tällä saralla kiistatta kotikaupunkini parasta antia. ravintolan keittiöhenkilökunnasta on näillä aamiaiskeikoilla huokunut selvä ammattiylpeys valmistamaansa ruokaa kohtaan, eikä La Tavola Italiana jäänyt aiempien kokemusten varjoon. aivan ihana konsepti ja herkullisia makuja pöydän täydeltä.
ja erinomainen muistutus siitä, että toisinaan on aika nastaa syödä muualla kuin kotona.