kaamosruokaa parhaimmillaan
te veijarit, jotka olette testanneet jokapaikan tomaattipaistostani tiedätte, että feta ei sula uunissa. se ainoastaan pehmenee ihanasti ja mehustuu.
eilen tein iltapalaksi oikeastaan samaisen tutun paistoksen, kuitenkin ennemmin niin, että tämä on fetapaistos tomaatilla eikä tomaattipaistos fetalla. aivan hurmaava tarjottava iltateelle tai vaikka alkupalaksi dinnerille.
tämän herkun taiot hetkessä näin: öljyä passeli uunivuoka tai valurautapannu, ja aseta kokonainen fetablokki vuokaan. lisää juuston kaveriksi makeita kirsikkatomaatin puolikkaita, kalamata oliiveja ja veitsellä linttaanlyötyjä valkosipulinkynsiä. kaada oliiviöljyä koko komeuden päälle ja lisää tuoretta oreganoa, muutama pieni timjamin oksa sekä kuivattua basilikaa ja oreganoa. toki tähän istuu mitkä tahansa yrtit, eli ihan oman suun myötäisesti maustaminen.
ennen uuniin menoa, valuta vielä juoksevaa hunajaa paistoksen päälle ja ripauta muutama kide sormisuolaa tomaateille. paista uunissa n. 190 asteessa parikymmentä minuuttia, tai kunnes paistos on saanut kauniin pinnan.
tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kanssa, tai naali lusikalla siltään.
testatkaapa.
muuttuu kurjempikin arki-ilta juhlaksi, kun paistoksen huumaava tuoksu leviää huusholliin.