jokapaikan tomaattipaistos

lainahöyhenissä

 

oikeasti teki kyllä mieleni nimetä tämä postaus "kesän paras tomaattipaistos", mutta nyt tuntuu tuo nelikirjaiminen vuodenaika huutavan läpi kaikista postauksista. ja tämä on oikeasti hyvää ja helppoa ihan jokaisena vuodenaikana, kunhan vain on kypsiä tomaatteja hollilla.

parasta tässä simppelissä herkussa on se, että vuoan saa uunivalmiuteen alta minuutin, ja loppu hoituu kuin itsekseen.

tomaattipaistos

kypsiä tomaatteja, mielellään karojen kanssa

valkosipulinkynsiä

200g fetajuustoa

oliiviöljyä

hunajaa

mustapippuria, karkeakiteistä suolaa (sormisuola, merisuola myllystä..)

 

lado tomaatit, reiluiksi lompareiksi murennettu feta ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. lorauta reilusti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa joukkoon. mausta vielä mustapippurilla ja suolalla. vaikka feta onkin suolaista, kaipaa paistos kokonaisuutena silti vielä inan suolaa makujen herättämiseksi. tarkkaa paistoaikaa hankala sanoa, sillä paistos paranee mitä pidempään sen malttaa pitää miedolla lämmöllä uunisssa. ainakin 30-45 minuuttia 170-200 asteessa  -  vahdi ettei fetan pinta lähde kärventymään.

tuoreet yrtit kuten basilika, kannattaa lisätä vasta vähän jäähtyneen paistoksen päälle jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.

on hyvää ! eikä mikään estä paistamasta koko komeutta vaikka notskissa folionyytissä

vinkki vielä loppuun - käytä kirsikkatomaatteja, terttutomaatteja ja mahdollisuuksien mukaan myös erivärisiä tomaatteja sekaisin, niin saat paistokseen useita makusävyjä.

 

Kommentit

Shelley Draven

Mmmm... todella maukkaan näköistä. <3

Reetta V. (Ei varmistettu) http://city.fi/blogit/reettavee

Oi nam!

Mrs A (Ei varmistettu)

Oli ihanaa! Pakko tehdä pian uudestaan. :-) kiitos super vinkistä!

bramasole

Kiitos vinkistä, nam :) Olen itse tehnyt syksyisempää versiota tästä punajuurella & vuohenjuustolla, tämä on kivan kesäinen vaihtoehto :)

Iina-Maria (Ei varmistettu) http://nothernfoxblog.blogspot.com

Kokeilin tätä tänään, mutta lisäsin myös paprikoita ja bataattia. Mut heräsi yksi kysymys. Onko sun feta sulanut? Mun fetat ei nimittäin sulanut uunissa ollenkaan. Olen äimistynyt! Se on juusto! :-D

Mut niin tai näin, poikaystävän mielestä oli parasta ruokaa mitä oon koskaan tehnyt.

Piret
lainahöyhenissä

Mahtavaa!! Ei se sulakaan :) ikäänkuin vain grillaantuu, koostumus hivenen  muuttuu ja hunaja antaa piirun verran karamellista fiilistä  :) 

Franskatar (Ei varmistettu)

Siis kaikki tuo alta minuutin! Haluaisin nahda... :D Mutta maistuu taalla ranskassakin, tomaatit on justiin nyt aivan ihania!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.