allaspäivä Cancunissa

lainahöyhenissä

 

muutama lomakuva Meksikon matkan loppusuoralta Cancunista.

olen täällä jo muutamaan otteeseen ilmaissutkin, että Puerto Moreloksen ja Isla Holboxin kaltaisten paratiisien jälkeen, Cancun oli oikeastaan painajaismainen turistikeskittymä. toki on sanottava se, että kahden viikon reissaamisen jälkeen ei remmissämme ollut kamalasti energiaa lähteä etsimällä etsimään niitä Cancunin parhaita puolia.

hotellialue eli Zona Hotelera oli painajaismainen hotellirykelmä kaikkine sikahintaisine Mexico Outletteineen ja ostoskeskuksineen - Zarankin kamppeissa oli reilu parikymmentä prosenttia enemmän hintaa kuin kotimaassa. shoppailu ei siis tässä kohteessa ollut miltään kantilta tarkasteltuna järkevää. tai edes mieluisaa.

rannat olivat sotkuisia, kova-aaltoisia, tuulisia, ja aivan pommitäynnä ihmisiä kylki kyljessä. ei siis lainkaan oma käsitykseni kivasta biitsistä.

hotellimme Sina Suites sen sijaan oli oikein miellyttävä, ja hotellin allasalue oli parasta mitä Cancunilla oli meille tarjota. mutta muutoin en kyllä hyvällä tahdollakaan voi suositella Cancunia oikeastaan kenellekään.

ja ei - en ole erityisen lomakranttu. minulle piisaa hyvä ruoka, letkeä meininki, autenttiset rannat ja hyvät vibat.

 

translation// throwback to a poolday in Cancun.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka, ollaan maaliskuussa muun Meksikon kiertelyn ohessa menossa viikoksi Riviera Mayalle. Mitä kaupunkia/rantaa suosittelisit? Bussi saapuu Playa del Carmeniin ja ainakin Tulumissa olisi toiveena käydä. Lomalta kaipaan rauhallisia ja kauniita rantoja, hyvää ruokaa ja mahdollisimman vähän turistikrääsää. Majoitus tapahtuu hostelleissa, joita pitäisi nyt alkaa varaamaan. Kestääkö matkustus alueella kauan, esim. siirtyminen Tulumista Isla Holboxille? Vietittekö aikaa Playa del Carmenissa tai Isla Mujeresilla? Kiitoksia paljon joa ehtisit neuvoa tietämätöntä :)

Piret
lainahöyhenissä

Suosittelen Puerto Morelosta aivan varauksetta - 20 km päässä Cancunista/lentokentästä. idyllinen pieni kalastajakylä jossa uskomattoman paljon hyviä ravintoloita. todella kulinaristin unelma! hintataso muutenkin todella edullinen kaikin puolin. Ihan täyden kympin lomapaikka.

Isla Mujeresilla emme käyneet. Holbox on ilmeisesti saarista se kaikkein kivoin, miksi suuntasimme ainoastaan sinne. Matkasimme taksilla Puerto Moreloksesta Cancunin bussiasemalle, mistä matka jatkui n 4 tuntia bussilla Chiquilan kylään, josta lähtee tunnin välein lauttoja Holboxille. Lauttamatka kestää n. 20-30 minuuttia.

Playa del Carmen on ilmeisesti aivan Cancunin veroinen turistihelvetti. Tästä syystä emme käyneet sielläkään.

Tulum vaikutti päivän kokemuksen mukaan ihanalta myös ! Vuokrasimme auton, ja matka kesti Puerto Moreloksesta Tulumiin noin tunnin :)

Suosittelen siis Morelosta, Holboxia ja Tulumia :D

 

Piret
lainahöyhenissä

Ah ja edelleen vielä lisäystä: Puerto Morelos on siis aivan Playa del Carmenin ja Cancunin välissä, eli Carmenista matkaa PM:ään myös tuo reilu 20 km :D

Aru (Ei varmistettu)

Tiedän täysin mitä tarkoitat mitä Cancuniin tulee. Saman koin Kuubassa joulun alla. Suomesta lennetään aikalailla vain Varaderoon mikä on aivan hirvittävä alue. Jos ollenkaan mielii autenttiseen paratiisiin niin kannattaa vuokrata auto/ hypätä bussiin pikaisesti ja suunnata muille rannoille. Suosittelen muuten Kuubaa. Täydellinen maa.

Maaliskuun matkaa pohditaan ja Meksikoon tekisi mieli. Lennetään Englannista mutta hieman pelottaa tuo Meksikon maine. Koitko illat/yöt turvallisina, erityisesti turistikompleksien ulkopuolella?
Kuvasi näyttävät upeilta.

Piret
lainahöyhenissä

Puerto Morelos tuntui varsinaiselta lintukodolta - pienintäkään jännän tunnetta ei tullut missään vaiheessa. Oikeastaan ihmettelimme miten rauhallinen paikka oli. Jopa joulun pyhien ohi.

Ja jos mahdollista, Isla Holbox oli vieläkin turvallisemman oloinen. Skiditkin vilistivät hiekkakaduilla muina miehinä eikä "Meksikon tilanne" näyttäytynyt millään lailla. Enemmän olen varmasti ollut varuillani Helsingin yössä kuin koko tuon loman aikana :D 

toivotaan että tilanne pysyy yhtä ihanana. Menkää ihmeessä Meksikoon !! 

Kommentoi