alustavia talosuunnitelmia

lainahöyhenissä

kotiprojekti etenee mukavasti.  

lauantaina kaadamme talon paikalta puut talkoiden merkeissä, ja pian tämän jälkeen tontille rakentuu tie.

olen aivan innoissani tästä odotusajasta - saan kohdistaa kaiken tarmoni yksinomaan suunnitteluun ja erilaisten vaihtoehtojen pyörittelyyn. tokihan suunnitelmat tulevat varmasti muuttumaan matkan varrella vielä useaan otteeseen, mutta tämän verran tiedämme nyt. 

1// talosta tulee yksikerroksinen mustanharmaa puutalo. pohjaratkaisuun kaipaamme avaruutta ja paljon ikkunoita, joista vallitseva luonto pääsee sisään saakka. kun naapureita ei ole mailla halmeilla, voi kylpyhuoneeseenkin laittaa lasipintaa vailla huolta siitä, että suihkusta pilkistävä pakara aiheuttaisi päänvaivaa kellekään.

2// lattiamateriaaleista mieluisin on mattalakattu betonilattia vaaleanharmaassa sävyssä. päälimmäisinä syinä betonilattian valitsemiselle on sen konstailemattoman kaunis ulkonäkö, ja yhtälailla kestävyys.  meillä tulee aina olemaan koira, joten myös tassutuntuma ja naarmuuntumaton pinta on lattiaa valittaessa tärkeässä roolissa. 

3//  muita ehdottomia seikkoja ovat ainakin maltilliset neliöt, ja taloa ympäröivän luonnon vaaliminen. sävymaailma tulee olemaan hyvin luonnonläheinen sekin - olen herkkä kyllästymään, joten materiaaliratkaisut pyrimme pitämään hyvin aikaa kestävinä ja klassisina. 

kaiken kaikkiaan talosta tulee hyvin erilainen kuin nykyisestä kodistamme. rakastan kotimme vanhoja puulattioita ja korkeita kattolistoja, mutta uudisrakennukseen en osaa kuvitella näitä elementtejä ollenkaan.  

source// Leibal.com, Tikkurila, pinterest

 

Kommentit

Nannas (Ei varmistettu)

Tämä tulee olemaan niiiin ihana projekti seurata. :)

Ja mielenkiintoista nähdä valintasi aivan erilaiseen ympäristöön kuin mitä nykyinen kotinne on. :) Säilyykö ihastuksesi vanhoihin huonekaluihin jne...

Tuo paikka jonne talonne tulee, on todella ihana snäpeistä päätellen. Monesti oikein omakin sielu lepää kun näkee snäppejäsi vaikka vanhempiesi luota ja sienimetsältä.

Ja se Chloe. <3 Näkee kyllä että on niin onnellinen ja hyvin hoidettu koira hän. Ja ihana, ilmeikäs persoona. :D
Tästä blogistasi ja snäpeistäsi on niin paljon iloa. Kiitos!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos Nannas ihanasta viestistä. Tästä tuli todella hyvä mieli. 

Talomme tulee 15 minuutin ajomatkan päähän Jyväskylän keskustasta, mutta silti täydelliseen luonnonrauhaan. Mitä enemmän ratkaisuamme mietin, sitä enemmän se tuntuu juuri oikealta. 

Tiiu Piret 

 

-heini- (Ei varmistettu) http://www.villah.fi/

Oi, kuulostaapas ihanilta suunnitelmilta! Tsemppiä projektiin, rakentaminen on ihanaa aikaa!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos paljon! 

msssaramilena (Ei varmistettu) http://www.twnca.com

Tuskin maltan odottaa, miten tämä projekti etenee! Aivan ihania suunnitelmia ja tontti vaikuttaa tosiaan upealta! Kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista ja erityisesti ihanista snäpeistäsi! Ihanaa syksyä!

Jonnamaista (Ei varmistettu) http://jonnamaista.com

Heippa Piret! Ensinnäkin, en malta odottaa kotiprojektinne etenemistä, fanitan sisustustyyliäsi ihan täysillä. Mistä tulikin mieleeni pinnailtuani juuri monia kotikuviasi, saisinko mahdollisesti käyttää niitä myös blogissani inspispostauksessa, tietenkin lähteen ja maininnan kera? :)

Kiitos ihanasta blogistasi, tässä yhdistyy upeasti visuaalisuus ja sellainen tietynlainen maanläheisyys. Jatka samaan malliin!

Piret
lainahöyhenissä

Toki saat käyttää ihan mitä kuvia vain mielit :) Ja kiitos kovasti ihanasta kommentistasi!

Marir (Ei varmistettu)

Uuu, nyt tulee semmonen talo minkä rakentaisin jos joskus taloa rakentaisin! Haaveilen hiukan kannustalon Lato- talosta.. mutta tällä hetkellä rakentaminen ei todella ole kolmen pienen lapsen kanssa päällimmäisenä mielessä.. joten ihana seurata teidän projektia!

Piret
lainahöyhenissä

Hieno huomata että täällä on samanlaisen mieltymyksen omaavia ihmisiä - on sitten ihmisiä keiltä kysyä mielipidettä tuleviin materiaalihankintoihin :) 

Elbo (Ei varmistettu)

Kivan näkösiä tunnelmakuvia, ja hyvät suunnitelmat! Tää tulee olee pitkä prosessi mut oon mukana koko ajan :) talon rakentaminen on niin mielenkiintosta!

Piret
lainahöyhenissä

Niin tulee! Itse rakentaminen alkaa näillä näkymin vasta kesäkuun alusta. En saata edes kuvitella miten pitkä aika tuohon vielä on :) 

KIITOS kaikille kannustavista kommenteista! Olen todella hyvilläni teidän innostuneesta vastaanotosta taloprojektia kohtaan - tämä tietää siis sitä, että voin hyvillä mielin aktiivisesti kirjoittaa tänne suunnitelmista ja projektin kasvukivuista. 

 

Marja__ (Ei varmistettu)

Talosuunnitelmat kuulostavat ja näyttävät upeilta :) Seuraan mielenkiinnolla projektianne. Nyt kun kerrankin kommentoin niin on aivan pakko sanoa, että snäppisi ovat niin ihania ja hauskoja - piristävät aina päivää!

Airi-Tuula (Ei varmistettu)

Jos kyllästyt helposti, en suosittele marmorikuviota... Tämä suunnitelma on hyvin samankaltainen kuin Musta Ovi -blogin pitäjän koti, sieltä voisi löytyä ideoita ;)

Piret
lainahöyhenissä

Tätä marmorikysymystä olen pohtinut itsekin paljon. Materiaali viehättää kovasti, mutta juuri kyllästyminen askarruttaa. Keittiösuunnitelmista olen marmorin rajannut jo tyystin pois - nyt pohdin vielä kylpyhuoneiden kohtaloa. 

Musta Ovi- on tuttu kyllä - todella kaunis ja ajatuksella rakennettu koti. Majan ratkaisut viehättävät kovasti silmääni ja olen blogista saanut paljon inspiraatiota :) 

Talonpoikaispöytä (Ei varmistettu)

Ihania suunnitelmia!

Mistä teidän nykyinen ruokapöytä on löytynyt? Itselläni hakusessa samanlainen/ -tapainen, muttei tunnu löytyvän.

Piret
lainahöyhenissä

Löysin ikivanhan pöytämme vuosien etsinnän jälkeen Helsingistä. Pöytä on alkujaan Ruotsista, ja saapunut Suomeen Bukowskin huutokaupan kautta. 

Kauniit vanhat pöydät ovat kyllä todella kiven alla. 

Saattaa hyvinkin olla, että kaunis pöytämme tulee myyntiin tulevien kuukausien aikana. Voin ilmoittaa asiasta täällä kun myynti on ajankohtainen :) 

Talonpoikaispöytä (Ei varmistettu)

Bukowskia olenkin seurannut aktiivisesti, muttei just nyt ole ollut tarjolla.
Missäköhän hinnoissa liikkuvat? Ja olisin kiinnostunut pöydästänne

Nm. Jouluksi uusi iso ruokapöytä toiveissa

Kissakala (Ei varmistettu)

Onnea taloprojektiin! Marmorista ja muutenkin märkätilojen pinnoista huomio näin syrjäseudulla asuvalta talon rakentaneelta: kannattaa tutkituttaa vesi ennen pintamateriaalien lopullista valintaa jos se tulee omasta kaivosta eikä julkisesta johdosta. Voi nimittäin joitain metalleja ym. olla vedessä sen verran enemmän, että nopeastikin värjää pintoja vaikka terveydellisesti olisikin ok! Samaten runsaampi kalkki voi jättää läikkiä, joita esim. lasipinnoista on kenkku putsata etteivät jämähdä...

Kommentoi