alustavia talosuunnitelmia

TALO9.jpg

kotiprojekti etenee mukavasti.  

lauantaina kaadamme talon paikalta puut talkoiden merkeissä, ja pian tämän jälkeen tontille rakentuu tie.

olen aivan innoissani tästä odotusajasta – saan kohdistaa kaiken tarmoni yksinomaan suunnitteluun ja erilaisten vaihtoehtojen pyörittelyyn. tokihan suunnitelmat tulevat varmasti muuttumaan matkan varrella vielä useaan otteeseen, mutta tämän verran tiedämme nyt. 

1// talosta tulee yksikerroksinen mustanharmaa puutalo. pohjaratkaisuun kaipaamme avaruutta ja paljon ikkunoita, joista vallitseva luonto pääsee sisään saakka. kun naapureita ei ole mailla halmeilla, voi kylpyhuoneeseenkin laittaa lasipintaa vailla huolta siitä, että suihkusta pilkistävä pakara aiheuttaisi päänvaivaa kellekään.

2// lattiamateriaaleista mieluisin on mattalakattu betonilattia vaaleanharmaassa sävyssä. päälimmäisinä syinä betonilattian valitsemiselle on sen konstailemattoman kaunis ulkonäkö, ja yhtälailla kestävyys.  meillä tulee aina olemaan koira, joten myös tassutuntuma ja naarmuuntumaton pinta on lattiaa valittaessa tärkeässä roolissa. 

3//  muita ehdottomia seikkoja ovat ainakin maltilliset neliöt, ja taloa ympäröivän luonnon vaaliminen. sävymaailma tulee olemaan hyvin luonnonläheinen sekin – olen herkkä kyllästymään, joten materiaaliratkaisut pyrimme pitämään hyvin aikaa kestävinä ja klassisina. 

kaiken kaikkiaan talosta tulee hyvin erilainen kuin nykyisestä kodistamme. rakastan kotimme vanhoja puulattioita ja korkeita kattolistoja, mutta uudisrakennukseen en osaa kuvitella näitä elementtejä ollenkaan.  

source// Leibal.com, Tikkurila, pinterest

Kuvakaappaukset5.jpg

 

koti sisustus
Kommentit (18)
  1. Onnea taloprojektiin! Marmorista ja muutenkin märkätilojen pinnoista huomio näin syrjäseudulla asuvalta talon rakentaneelta: kannattaa tutkituttaa vesi ennen pintamateriaalien lopullista valintaa jos se tulee omasta kaivosta eikä julkisesta johdosta. Voi nimittäin joitain metalleja ym. olla vedessä sen verran enemmän, että nopeastikin värjää pintoja vaikka terveydellisesti olisikin ok! Samaten runsaampi kalkki voi jättää läikkiä, joita esim. lasipinnoista on kenkku putsata etteivät jämähdä…

  2. Talonpoikaispöytä
    9.10.2016, 17:59

    Bukowskia olenkin seurannut aktiivisesti, muttei just nyt ole ollut tarjolla.
    Missäköhän hinnoissa liikkuvat? Ja olisin kiinnostunut pöydästänne

    Nm. Jouluksi uusi iso ruokapöytä toiveissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *