breakfast cake

kuva(7).JPG

 

starttasin tällä kakulla talvilomani viime sunnuntaina. tänään perjantaina, loman viimeisenä päivänä,  laitan hyvän kiertämään jakamalla tämän kuivakakkuhimoissa kehittelemäni jugurttikakkureseptin teillekin. olkaa niin hyvät.

en ole koskaan perustanut rehellisistä kuivakakuista, mutta huomasin kaipailevani jotain juuri tämän tyylistä kakkua elämääni – helppoa ja hyvin yksinkertaista. oli siis testattava josko hieman viritetty kuivakakku olisikin aika jees juttu perheaamiaiselle.

sitruunainen jugurttikakku

2,5 dl sitruunajugurttia (Limoni di Sicilia)

1,5 dl creme fraichea

1,5 dl oliiviöljyä

1/2 vaniljatangon siemenet

3 munaa

1-2 luomusitruunan raastettu kuori

1 tl soodaa

1-2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1-2 dl sokeria (itse tyydyin reiluun yhteen desiin)

n. 5-6 dl vehnäjauhoja

lämmitä uuni 180 asteeseen ja korppujauhota irtopohjavuoka (käytin 24cm vuokaa). vatkaa kulhossa oliiviöljy, jugurtti, ranskankerma, sokeri, suola,  munat, sitruunankuori ja vaniljansiemenet sekaisin. yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoihin, ja lisää jauhot muuhun taikinaan. kaada taikina vuokaan ja paista 45-60 min uunin tehoista riippuen.

anna kakun jäähtyä ja mieluiten mehustua jääkaapissa seuraavaan päivään – itse kostutin kakkua myös hieman sitruunamehulla. kakku maistuu ihan siltäänkin, mutta philadelphia-kermavaahdolla ja marjoilla siitä saa vähällä vaivalla aika samperin pramean.

 

pohjassa on todella hienostunut sitruunan maku, ja sokeria säätelemällä saat juuri omaan makeannälkään passaavan kakun. kesällä tuoreiden mansikoiden aikaan yhdestä jugurttikakusta saa helposti leikattua kaksi kakkupohjaa kermavaahdolla ja mansikoilla päällystettäväksi vierasvaraksi. eikä taikinaan tarvitse kuin sekoittaa ainekset ilman sen kummempia vaahdotuksia tai muita hifistelyjä.

herkullista  perjantaita ! leipaiskaapa sitruunakakku ja kertokaa oliko maku kohdillaan.

translation// lemon yogurt cake from last sunday.

 

kuva(6).JPG

kuva(9).JPG

 

Kommentit (6)
  1. oi kuinka kaunis!

    päätin tehdä itselleni tämmöisen synttäripäiväksi huomiselle, tosin sitruunajukurttia ei ollut eikä ranskan kermaa, mutta eiköhän turkkilainen jukurtti ja joku liettualainen rahka-asia korvaa. plus ekstrapaljon sitruunan kuorta ja vähän mehua. taikina maistui ainakin hyvältä!

    1. Takuulla toimii!! Tää on niin ihanan konstiton tehdäkin :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *