ei kiitos

lainahöyhenissä

 

lauantaisen helsinkikiekauksemme tarkoituksena oli  toteuttaa ystäväni pitkäaikainen haave Mulberryn laukusta. uuden laukun hankintaa fiilisteltiin ensin lounaalla ja perusteltiin naismaiseen tyylin miksi tämä nyt on niin ansaittu ja tarpeellinen ostos. fiilis oli korkealla ja nauru raikasi.

näin neljän naisen rypäs rantautui tumppuineen ja kaulahuiveineen Fabianinkadun Mulberry- myymälään. kahden myyjäneidin osalta saimme osaksemme vienon tervehdyksen. morjestimme reippaasti ja suuntasimme laukkuhyllyille. haluamamme laukkumalli oli jo etukäteen valittu ja kaiken piti olla selvää - pikainen mallailu ja kassalle. 

pohdimme kahden värin väliltä valittua laukkua kun liikkeen ovi kolahtaa ja paikalle pölähtää verrattain teatraalisesti vartija leveine hartijoineen. myymälässä oli lisäksemme yksi pariskunta kassalla, sekä yksi neitokainen myyjän kanssa vyöostoksilla sovituskopissa. vartijan silmät tapittavat meitä.

 

 

aikaa kuluu. luon varsin närkästyneen katseen ystäviini. samalla tajuan ettei kumpikaan myymälässä olevista myyjistä ole ottanut mitään kontaktia meihin saati kysynyt tarvitsemmeko apua - toinen myyjä oli juuri vapautunut rahastustoimistaan ja vyönostaja olisi pärjännyt varsin hyvin vähemmälläkin avulla. 

vartija edelleen pönöttää valitsemassaan paikassa ja seurueemme on silminnähden ymmällään. testaan myyjän palvelualttiutta kysymällä vaihtoehtovärejä valitsemaamme laukkuun. nopea vastaus ja myyjä on antanut kaikkensa.

tässä vaiheessa tokaisen ystävälleni, että täältä et tule laukkuasi ostamaan. poistumme myymälästä ja poistuessamme sanomme kuin yhdestä suusta "kiitos hei" - vain koska se on kohteliasta.  kumpikaan myyjistä ei vastaa eikä edes katso suuntaamme.

 

 

olen itse pitkän asiakaspalvelukokemuksen jälkeen kovin hämilläni Fabianinkadun myymälähenkilökunnan käytöksestä. vartijan käytön jopa ymmärrän arvokasta tavaraa myyvässä liikkeesä (tosin hieman diskreetimmin) mutta myymälähenkilökunnan täydellinen ignoraus on asia erikseen.

ostostottumuksiltani olen kovin kokonaisvaltainen tyyppi, ja miellän ostotilanteen osaksi koko prosessia  - etenkin kun kysymys on verrattain ylihinnoitelluista luxustuotteista kuten Aurora nerokkaassa kirjoituksessaan toteaa.  myyjäneidin hymy ja ystävällinen käytös vaan kuuluu omilla sektoreillani onnistuneeseen kauppaan.

kovin paska fiilis jäi käteen ystäväni puolesta, joka oikeasti olisi halunnut ostaa kyseisen veskan.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Just pari päivää sitten kysyin mun mummolta, joka on 85- vuotias, että oliko hänen aikaansa näin paljon töykeitä ja huonoja asiakaspalvelijoita. Mummo oli sitä mieltä, että kaikkialla sai hyvää palvelua ja perussääntönä oli, että "kaikkia palvellaan tasa-arvoisesti, oli sitten millainen ihminen tahansa kyseessä" (mummolla ja hänen perheellään oli kauppa).

Alkoi kyllä ärsyttää teidän puolesta. En itsekään ole mikään "natsi", mutta kyllä hymyily ja kohteliaat tavat kuuluvat asiakaspalveluun. No, ehkä sitten Mulberrylla on varaa valita asiakkaansa ja heitä ei haittaa vaikka yksi tonnin veska jää myymättä?

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Onpas ollut törkeää! Tietääpähän, ettei itse vaivaudu kyseiseen liikeeseen. Asiakaspalvelu on kuitenkin tärkeä osa kaupantekoa, oli kyseessä sitten millainen asiakas tai ostotapahtuma tahansa.

Sophia (Ei varmistettu)

Onpa hassu sattuma, vierailin myös kyseisessä liikkeessä lauantaina. Mukaan liikkeestä tarttui Mulberry makeup bag. Illalla kotona huomasin että pussukka näytti olevan koottu eri nahanpaloista. Etuosassa siis mattanahkaa ja kiiltävämpää sekaisin. Tämä siis näkyi vasta luonnonvalossa katsoessa. Ystävänikin kiinnitti siihen seuraavana päivänä heti huomiota. Maanantaina menin takaisin liikkeeseen ja näytin myyjälle tuotetta. Hän vain totesi että nahka nyt on tuollaista. Vastahakoisesti hän kuitenkin haki toisen tilalle, joka onneksi oli väritykseltään tasaisempi. Kysyessäni hoitosuihkeen tarpeellisuudesta ja käytöstä vastauksena oli että no laita vaikka kaksi kertaa kuussa. Kotona vielä katsoin pussukkaa tarkemmin, sisällä oli tuotelappu China... Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni, mutta asiakaspalveluun en todellakaan. Itsellänikin on haaveissa sijoittaa unelmaani Bayswateriin synttärien lähestyessä, mutta taidanpa yrittää tehdä ostokseni tuolloin ulkomailta...

Myös viikonlopun Helsingissä viettäneenä kiinnitin huomioni huonoon palveluun. Hotellissa tökki, riviera maisonilla tökki ja tökki vielä zarallakin. Harvoin palvelu tökkii täällä meidän lintukodossa. Hinnan noustessa palvelun tason  pitäisi mielestäni kokonaisvaltaisemmaksi.

Janey (Ei varmistettu)

Samanlaisia kokemuksia Helsingin Longchampin liikkeestä, jossa ei edes tervehditty kun astuimme sisään ja siitä huolimatta, että liikkeessä oli meidän lisäksemme yksi asiakas ja kaksi myyjää, ketään ei tuntunut kiinnostavan mitä olimme "vailla". Päädyimme siis siihen, että emme tarvitse ko. liikkeestä mitään.

Helsingin Vuittonilla palvelu sen sijaan oli loistavaa, siitäkin huolimatta, että en osannut ostopäätöstä tehdä silloisella käynnilläni.

Piret
lainahöyhenissä

Vierailija:  Samoilla linjoilla ehdottomasti - tarkoitukseni ei tokikaan ole olla valittava natsiasiakas mutta perus palvelutaso pitäisi tuon hintaisessa puljussa pystyä säilyttämään. huoh

Marjo L:  aamen.

Sophia: voi eikä. tämä on toinen perin suututtava ilmiö - myyjä joka käyttäytyy kuin tuotteen mahdollinen viallisuus olisi palautustilanteessa jotenkin häneltä pois. Kyky asettua asiakkaan "housuihin" puuttuu valitettavan monelta asiakaspalveluammatissa toimivalta. Onneksi sait haluamasi kurjasta palvelusta huolimatta :)

BellaQ: Hinnannousun pitäisi vähintäänkin vaikuttaa palveluun. Enkä millään allekirjoita sitäkään ajattelutapaa että asiakkaalta vaadittaisiin luxusmerkkien kohdalla jotkin "laatuvaatimukset" palvelua saadakseen. hö

Janey:  Itse käyttäydyn samalla tavoin jos selkeästi koen oloni yhdentekeväksi - en tarvitse moisesta liikkeestä yhtään mitään. Tervehtiminen nyt kuuluu jo pelkästään yleissivistykseen vaikka Suomessa juroja ollaankin.  Vuittonin palvelusta olen samaa mieltä myös - vaalea myyjäneitokainen oli ihastuttava. Jutteli niitä näitä ja oli sangen miellyttävä.

 

 

 

TeemuBling

Mä kävin Marimekolla pitkästä aikaa, ja sieltä sai loistavaa asiakaspalvelua! :) Oli tosi mukavia myyjiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei liity mitenkään Suomeen, mutta luksusjuttujen ostamiseen kyllä. Olen saanut viimeisen neljän vuoden aikana hyvin vaihtelevaa palvelua New Yorkissa riippuen ostopaikoista. Esimerkiksi ostaessani ensimmäistä designerlaukkua Barneysilta (1700 + tax Celine Luggage Tote) sain suht nihkeetä palvelua eikä kukaan oikein halunnut neuvoa laukun huollossa eikä kukaan iloinnut kanssani ihka ensimmäistä laukkuani... en sitten ehkä vaan kuulunut kohderyhmään? Väliin mahtuu muutamat käynnit Mulberrylla, MiuMiulla, Burberryllä ja Balenciagalla vain mainitakseni muutama ja nyt pari viikkoa sitten palasin Barneysille (niillä on paras hajuvesi-osasto!) ja tsekkasin samalla naistenosaston uutuudet. Sattui käymään niin, että Net-A-Porterissa jo kauan ihailemani mekko oli juuri saapunut kyseisenä päivänä Barneysille ja pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan ja lopulta sitten ostamaankin... mutta se palvelu. En tiedä onko minusta tässä välissä tullut Barneysin kohderyhmää mutta tälläkertaa hihkuttiin myyjän kanssa mekon upeutta ja palvelu oli mitä mahtavinta!

All in all, kyllähän se ostos tuntuu paljon spesiaalimmalta ja oikeammalta jos ostohetkellä on ollut hauskaa. Voisiko tästä palvelusta ilmoittaa eteenpäin Mulberrylle?

Tiiu (Ei varmistettu)

Itsellenikin jäi todella huono mieli kun asioin toissaviikonloppuna samaisessa liikkeessä. Kassan takana seisoi vapaana kaksi myyjää, ja sisään astuessani heistä vain toinen vastasi hiljaa mumisten tervehdykseeni. Kummatkin seisoskelivat tiskin takana minua mulkoillen ja kysymyksiini (niihin muutamaan joita uskalsin heille kohtalaisen kylmän vastaanoton jälkeen edes esittää) vastattiin parilla sanalla. Tällöinkin vain sen myyjän toimesta joka oli tervehtinyt takaisin, toinen oli ilmeisesti päättänyt olla ottamatta mitään kontaktia minuun. Ostin kuitenkin sen laukun jota olin tullut hakemaan, vaikka näin jälkikäteen kaduttaa. Laukku on ihana, mutta luulisi sellaisella summalla saavan edes yhden hymyn tai edes vähän miellyttävämmän asiakaspalvelukokemuksen.

Jälkeeni tullutta venäläistä naista kyllä autettiin kovasti kummankin myyjän toimesta, ja hänelle oltiin todella ystävällisiä. Ilmeisesti minä olin sittenkin jotenkin ei-toivotumpi asiakas, vaikka käsivarrella roikkui jo entuudestaan yksi merkin laukku ja ulkoasuni oli varsin siisti. Mulberryn asiakaspalvelua on haukuttu viime aikoina Purse Forumilla melkoisesti, eikä näköjään syyttä. Tilaan jatkossa laukkuni nettikaupoista. Ärr, ärsyttää vieläkin.

Satupauliina
Lankakerällä

Itse olen saanut hyvää palvelua Fabianinkadulta. Olin ostamassa silloista Crazy Horses pussia ja olisin osatnut toisen lahjaksi mutta heillä ei ollut myymälässä kuin yksi. Selvittivät, että lentokentällä oli lisää ja olisivat sen tilanneet sieltä liikkeeseen. Päädyin kuitenkin vain yhteen aikatauluni vuoksi. Tästä on kyllä jo yli kaksi vuotta aikaa mutta jäänyt mieleen. Varmaan se työntekijä siirtynyt jo muualle. hehe.

Mindeka
Ma-material Girl

En ole asioinut ko. liikkeessä, joten muuhun en ota kantaa kuin tähän:

Se vartija tuli paikalle (99% varmuudella) sattumalta, koska kun liike ostaa vartiointifirmalta palvelun,niin ne käy siellä tietyin väliajoin tsekkaamassa, että kaikki on ok.Olen joskus miettinytkin, että se saattaa hiljaisina aikoina (tai miksei muutenkin) tuntua asiakkaista kiusaannuttavalta, mutta se nyt on "vaan" myyjien (ja asiakkaidenkin) turvallisuudeksi. Ja siinä ne todella ovella kököttävät ;)

Mitään muutahan se ei tässä tapauksessa helpota, mutta toivottavasti vähän? Todella harmillinen tilanne, mutta itsekin olen vastaavassa tilanteessa jättänyt ostamatta, mm. sängyn.

Mansikkamaa

Olin pari vuotta sitten Kämp SPa:ssa kasvohoidoissa ym. Kysyin sisälle mentäessä parilta parikymppiseltä SPA:n respan tytöiltä "missä on vessa".

Ja juu tämä oli ennen Putousta ja Rikun mummohahmoa. Osoittivat vessan ja kun kävelin käytävää pitkin vessaa kohden "hihittelivät toisilleen ja muuntelivat ääntään ja toistivat pariin kertaan nauraen "missä on vessa".  Kuin tietä vessaan kysymyksessä olisi jotain järjettömän epäsopivaa tai huvittavaa.

 

Olo oli hieman nöyryytetty... Valitin netin kautta Kämppiin asiasta, kukaan ei koskaan vastannut.

En nyt ole Madonnan kaltainen tähtiasiakas, mutta kuitenkin viehättävä normaali nainen, joka maksanut kalliisti hoidosta.

Sanomattakin on selvää etten Kämp SPA:han jatkossa rahojani syydä.

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Henk. koht. olen sitä mieltä, että oli kyseessä liike ja hintataso mikä hyvänsä, asiakaspalvelu on aina tärkeintä myymälätyöskentelyssä. Fiilikset menee kiparilta tupakka-askia hakiessakin jos myyjä juroilee tiskin takana naama norsun-sanonkomillä. Toki luksusvaateliikkeen palvelun tulisi olla henkilökohtaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa kuin pikakioskin tai ketjuliikkeen, mutta minä teen useimmat ostospäätökseni palvelun perusteella, en hinnan enkä merkin perusteella. Toki tuotteen ulkonäkö ja laatukin ovat melko ratkaisevia, mutta ymmärrätte varmaan pointtini. Liikkeeseen jossa tuntee itsensä tervetulleeksi ja huomioonotetuksi palaa aina uudestaan. Se on varma.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi on niin tyypillistä Helsingin Mulberryn myymälän ylimielisten myyjäneitien käytöstä. Mä oon käynyt siellä niin veljeni, kuin tyttäreni kanssa. Ja joskus jopa uskaltanut yksin. Ignooraus ylimieliset katseet on niin tuttuja. Jopa, jos teet ostoksen, myyjä ei pysty asennettaan muuttamaan. Oikeesti olen miettinyt, että onkohan myymälä pystyssä vain harrastuksen vuoksi, ei siellä ainakaan kauppaa haluta tehdä.
Muissa Mulberryn myymälöissä olen saanut asiallista ja ystävällistä palvelua... olen käynyt niissä monessa ympäri Euroopan.

Irene // http://mademoisellepigalle.indiedays.com (Ei varmistettu) http://mademoisellepigalle.indiedays.com

Todella outoa käytöstä, eihän tuota voi perustella millään. En tiedä voiko myyjä ajatella trendikkäistä nuorista naisista, etteivät nuo kuitenkaan mitään osta. Että palvelevat mieluummin jotain arvokkaita mummeleita turkiksissaan. Ei siis tuokaan mikään syy voi olla, mutta jotenkin aloin miettiä, että mitä tuossa voi olla taustalla...

No höh, tosi kurjaa tuollainen! Itse olen kyllä aina saanut tosi hyvää palvelua Mulberryltä, mutta sattuuhan näitä... Luksustuotteeseen ja sen ostamiseen kyllä kuuluu tärkeänä osana hyvä palvelu ja viimeistellyt yksityiskohdat, kuten hienot paketit ja kivat kuittitaskut tms.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itselläni on tapana aina Las Vegasissa käydessä tappaa aikaani kaikenmaailman luxus-liikkeissä, joita siellä on vieri vieressä niin paljon, kun jaksaa käydä läpi. No, minä nyt en ole erityisen muodikas, kalliisti pukeutuva tai muutenkaan varakkaan ja menestyneen näköinen ja siitä huolimatta minulle aina tarjoillaan kuohuvaa, pikkupurtavaa, istutetaan tuolille ja esitellään sitä tätä ja tuota. Eihän sitä kenestäkään päälle päin tiedä onko tosissaan ostoksilla vai vain katselemassa. Olen monesti niissä liikkeissä pyöriessäni miettinyt, että paljon on Suomessa asiakaspalvelussa opeteltavaa. Mutta kai nuo luxus-merkkiliikkeet ovat Suomessa vielä niin iso ja harvinainen juttu, että sinne töihin päästyään voi nostaa nenän pystyyn.

Piret
lainahöyhenissä

Kaikilla tuntuu olevan enemmän ja vähemmän parannustoiveita palvelun tiimoilta - ja nimenomaisesti "karvoihin katsomatta". Asiakkaan kuin asiakkaan tulisi saada tilanteeseen sopivaa palvelua.

Samaisesta myymälästä ostin taannoin Alexa laukkuni, ja kaikki sujui hienosti. Liekö henkilökunta vaihtunut tässä muutaman vuoden aikana, mutta kyllä minua kyseisen myymälän duunarina nyt hieman hävettäisi - kurjat kokemukset kun eivät näköjään rajoitu vaan minun kokemukseeni.

home at last (Ei varmistettu) http://homeatlastblog.blogspot.fi/

Jumankekka, kun rupesi tuttamaan teidän puolesta! Vihaan tollasta ylenkatsomista, vaikka kuinka oltaisiin tultu liikkeeseen vain katselemaan - ja etenkin kun te olitte ostoaikeissa. Uskomatonta käytöstä myyjiltä! Luikalla monesti asioineena olen saanut sieltä lähes joka kerta upeaa palvelua, johon on selkeästi viime aikoina panostettu entistäkin enemmän. Mulberryllä näköjään jaksetaan luottaa siihen, että ylihintaiset nahkaunelmat myyvät itse itsensä, samalla kun nuivat myyjäneidit seisovat vieressä naama norsunveellä. :( Öh, oon jotenkin niin pettynyt tällaseen. Ja huipuintahan tässä on se, että samanlaista palvelua tuntuu joskus saavan ihan keskustan Stokkallakin, etenkin niiltä keski-ikäisiltä myyjättäriltä, jotka ovat tehneet uransa ko. puljussa ja pitävät siksi itseään meitä tavallisia ihmisiä parempina... Suomessa ei vaan vieläkään tajuta sitä, että ASIAKASPALVELU on ihan kaikki kaikessa!!!

Suttura

Mindeka, myyjillä on myös mahdollisuus - ostetusta palvelusta riippuen - kutsua vartija paikalle. Todennäköisesti tässä on ollut kyse sattumasta, mutta kyllä myyjät voivat sen vartija pyytää paikalle ja tuntuvat niin usein tekevän jos liikkeeseen tulee useamman henkilön ryhmä. Sinänsä se ei ehkä liity ryhmän epäillyttävyyteen vaan myyjien rajallisiin mahdollisuuksiin huomioida koko ryhmää. Niin tai näin, ilmeisesti vartija ei ole ollut kovin huomaamaton tai tahdikas.

Itse törmäsin uskomattoman paskaan palveluun tai oikeastaan enhän edes saanut palvelua - häämessuilla. Olin liikkeellä yksin kahden lapseni kanssa eli työnsin pienempää vaunuissa ja isompi esitti ihailevia kysymyksiä milloin mistäkin näkemästään. Esittelijät eivät huomanneet minua millään tavalla ja jopa flyereita jakavat jättivät minut välistä. Oli kyllä melkoisen paha mieli kun poistuin tapahtumasta.. Ei sillä oli toisaalta kiva katsella kerrankin rauhassa, mutta ne muutamatkin jutut mistä olisin halunnut saada lisää tietoa valuivat ohi kun esittelijät eivät ottaneet minuun mitään kontaktia (ei vaikka tuijotin, odotoin ja näytin kysyvältä - yritinpä ihan jopa huikata "hei anteeksi", mutta ilmeisesti morsian sulhon kanssa oli potenttiaalisempi asiakas ja minun ohi käveltiin). Samaan olen törmännyt useammassakin hääpukuliikkeessä. Ilmeisesti koska olen 20, en voi olla varteenotettava morsian. Tai asiakas. Ensi kerralla otan isäni mukaan, josko myyjät ottaisivat minut todesta kun on "uskottava maksaja" mukana - ei sillä, että isäni hääpukuni maksaisi, mutta annetaan myyjien kuvitella niin.

Symppaan.

Mindeka
Ma-material Girl

Suttura: Joo, kyllä. Se on varmasti koko palvelun perusideakin. Yritin mainita vain, että kyseessä on myös voinut olla sattuma. Ja kuten varmasti kaikki ovat joskus todenneet, niin vartijan paikalle osuminen ei ikinä ole miellyttävää (ellei ko. paikalla ole joku järjestyshäiriö). Joka on sääli sinänsä.

Noista hääpukuliikkeistä olen muuten kuullut niin kauhujuttuja, etten ikinä varmaankaan uskalla itse mennä kokeilemaan, minkälainen tuuri olisi itselläni ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa ikävä kyllä samalta palvelutasolta,jota sain samaisesta liikkeestä vajaat pari vuotta sitten ostettuani ensimmäisen Mulberryn laukkuni.Ko.laukkuun tuli useita ongelmia takuuajan puitteissa (vetoketju meni rikki,olkahihnan saumat osittain purkautuivat).Tein tästä reklamaation Helsingin liikkeessä ja olin erittäin pettynyt saamaani palveluun.

Liike tarjosi tilalle lahjakorttia,koska laukkua ei enää valmistettu.Halusin kuitenkin korjauttaa laukun koska pidin siitä paljon.Liike lähetti laukun Englantiin korjaukseen. N.kahden kuukauden odotuksen jälkeen sain vastaukseksi,etteivät he pysty korjaamaan vetoketjua (?!),joka on käsittäkseni täysin yksinkertainen operaatio.Ehkäpä korjaus olisi tullut liian kalliiksi jonka vuoksi he olivat haluttomia korjaukseen...?Ehdotin,että veisin laukun suutarinliikkeeseen Helsingissä ja he maksaisivat kulut.Liike ei suostunut tähän.Eihän korjaus olisi tullut kalliiksi,mutta kyse oli enemmänkin eleestä.Koko prosessin ajan liikkeen asenne asiaan oli täysin ylimielinen.

Asiakassuhteeni ko.merkin kanssa päättyi tähän koska kokemus jätti huonon maun suuhun.Ja laukun korjautin omilla rahoillani :(

Aurora P (Ei varmistettu) http://auroranhenkarit.costume.fi

Voi ei, tekin saitte tuolta ikävän kokemuksen! Mulla on pari kertaa aikaisemmin käynyt juuri samassa putiikissa niin, että myyjä katsoo pitkin nenänvartta ja vastailee juuri ja juuri hänelle esitettyihin kysymyksiin - tai kikattelee toisen myyjän kanssa jotain omia juttujaan tiskin takana eikä noteeraa lainkaan. Uskomattoman huonoa asiakaspalvelua. Poikaystäväni kävi joku vuosi ostamassa joululahjan mulle tuolta (puku päällä, kun duunissa pukupakko) ja silloin olivat heti ovella olleet suorastaan naurettavan maireina.

Raivostuttavaa tuo loppujen lopuksi on, kun kyse on kuitenkin asiakaspalvelijoista. Niistä, joiden tulisi olla sitä auttavaisempia ja ystävällisempiä, mitä kalliimmista tuotteista on kyse. Eipä sillä, eräässä toisessakaan high endiä myyvässä perinteisessä helsinkiläisliikkeessä ei osata myöskään edes asiakaspalvelun alkeita - lähtien siitä, että laukun jonotuslistalta tiputetaan pois (tai jätetään kokonaan laittamatta, mistäs minä tiedän).

Ja vielä vuodatuksen päätteeksi, kiitos ja pus linkistä! ;)

-S- (Ei varmistettu) http://25dresses.blogspot.fi/

Todella ikävää! Itse olen saanut myös kyseisestä liikkeestä niin useaan otteeseen, niin järkyttävän huonoa palvelua, että olen jo alkanut levittää sanaa, ettei sieltä pidä ostaa mitään!

Ensimmäisen kerran pistin huonon päivän piikkiin; toisella kerralla jo pikkaisen hermostuin, mutta koska kyse oli vaihdosta ei vaihtoehdoja ollut, sillä rahoja ei suostuttu palauttamaan; kolmannella kerralla päätin, etten osta enää mitään Fabianinkadulta.
Rajansa kaikella.

Sana vain kiertämään. Eiköhän palvelu parane viimeistään, kun tulos heikkenee.

-S-

ps. nettikauppa toimii kivasti ja customer service palvelee loistavasti!

Liha liikkuu

Olipa ärsyttävä kokemus, ihan vihaksi pistää puolestanne! Hyvä että poistuitte liikkeestä ostamatta mitään, mutta varmasti jäi paha maku suuhun.

Ihmettelenpä muuten, jos ei Mulberryltä huomioida asiaa mitenkään tämän blogikirjoituksen jälkeen, joka on kuitenkin saanut suhteellisen paljon huomiota kohderyhmän (=muodista ja asusteista kiinnostuneet ja niihin satsaavat naiset) keskuudessa. Mikäli vastinetta ei kuuluu, voinee päätellä, ettei suomalaisten nuorten naisten roposia ja asiakkuutta liikkeessä kaivata jatkossakaan...

Anu/Roope (Ei varmistettu)

Kävin viime syksynä Mulberryn liikkeessä. Olin aivan viimeisilläni raskaana ja hädin tuskin pystyin kävelemään. Halusin kuitenkin palkita itseni ennen tulevaa koitosta laukulla ja tulin aivan hikisenä liikkeeseen. Kävin siellä vielä arkena ja keskellä päivää et saisin katsella rauhassa laukkuja. No kumpikaan myyjistä ei edes tervehtinyt eikä kysynyt tarvitsenko apua. Myös tuoli olisi ollut kova sana. Sitten liikkeeseen tulee vanhempi mies jota molemmat myyjät alkavat palvelemaan. Minua valtavine vatsoineen ei edelleenkään huomata...no lähdin sieltä kiukuissani pois ja vannoin etten enää koskaan palaa takaisin! Del Ray- laukkuni tilasin netistä ja se saapui kahdessa päivässä kauniisti pakattuna!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onkohan Mulbberryllä samanlaista "kriteeristöä" jälleenmyyjien suhteen kuin esim. Starbucksilla. Henkilökunta koulutetaan brändin toimintakulttuuriin ja asenteeseen. Taidanpa laittaa palautetta http://www.mulberry.com/#/customerservices/contactus/

Vierailija (Ei varmistettu)

Oisitte tehny Pretty Womanit ja kattonu naiden nirppanokkien ilmeet ja reactionit sen jalkee :D

Hannushka

Kannattaa ihmeessä olla yhteydessä Mulberryyn, ihan sinne Englantiin saakka.

He ovat TODELLA tarkkoja asiakaspalvelusta liikkeissään, ainakin nimenomaan Englannissa. Mulberry myyjän tulee tietää periaatteessa kaiken myymistään laukuista ja esitellä yksityiskohdat asiakkaalle joka sitä katsoo. He ovat niin tarkkoja että jopa silkkipaperi joilla  esillä olevat laukut täytetään ei saa olla vaan jotenkin rypistetty, vaan meille opetettiin kädestä pitäen kuinka jokainen silkkipaperi rypistettiin erikseen palloksi ja pallot sitten laitettiin Mulberry 'dust bag':in sisään ja sitten se dustbag sinne laukkuun.

Tapanamme oli myös kysyä asiakkailta haluavatko he jättää e-mail-osoitteet jotta voisimme ilmoittaa heille uusien mallien tulosta etukäteen ja täten saada heidät tuntemaan itsensä exclusive asiakkaaksi. Voin sanoa että ainakaan minun työpaikassani ei Mulberry-brand manager olisi ollut kauaa pestissään jos hänestä olisi valitus kiirinyt Päätoimistoon.

Reklien korjauksista: Riippuen laukusta, vanhempia malleja oli joskus mahdotonta saada korjatuksi koska esim Scotch-grain laukut oli tehty todella paksusta nahasta ja niihin käytettiin jotain erikoiskonetta jota ei enää ole tehtaissa. Nythän taisi viime vuonna tulla takaisin uudistettu scotch grain nahka, en ole päässyt hipelöimään josko se on vahvempaa vai ohuempaa materiaalia. Muutenkin eivät mielellään antaneet rahoja takaisin vaan ehdottivat vaihtoa. Parissakin tilanteessa kun lain mukaan asiakas saa pyytää rahat takaisin jos laatu ei vastaa odotusta, emme me jälleenmyjänä saaneet mulberryltä korvausta mutta lain puitteissa jouduimme kuitenkin palauttamaan asiakkaalle rahat.

Asiakkaallahan on 'sopimus' juurikin sen jälleenmyyjän kanssa, ei Mulberryn, siksi on melkeinpä joskus parempi että on ostanut laukkunsa esim tavaratalosta koska he usein noudattavat samaa palautusoikeuskäytäntöä merkeistä riippumatta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Vastaan nyt tähän pari vuotta vanhaan ketjuun sen takia, kun olin ajatellut mennä käymään kyseisessä liikkeessä parin viikon kuluttua ja asiani olisi tsekata ostinko kirpparilta aidon Mulberryn vai tarttuiko feikki mukaan. Mielestäni ostin aidon ja haluaisin siksi varmistuksen. Näitä asiakaskokemuksia luettuani en taida uskaltautua koko liikkeeseen!

Vai onko esim. blogin pitäjä käynyt viime aikoina Mulberryn Helsingin liikkeessä ja todennut positiivista kehitystä asiakaspalvelussa? :)

Piret
lainahöyhenissä

En ole käynyt sen koommin. Mutta uskon kuitenkin, ettei mikään pulju pysty toimimaan tämän liikkeen taannoin tarjoamalla asiakaspalvelumallilla. Uskon siis että ovat petranneet :) 

Kommentoi