festarisafkaa

 

dsc06418.jpg

 

”festareille ?! SINÄ ??” tuumasi ystävä kun pauhasin kovaan ääneen että tänä vuonna tämä nainen Ruisrokkaa. sain kutsun osallistua Trendin ja Ruisrockin kampanjaan, jossa bloggarit fiilistelevät festareita omasta vinkkelistään. itsehän olen täydellinen festariuntuvikko – edellinen festarikokemus on 13 kesää takaperin – joten oma festarivalmisteluni pohjautuu täysin perstuntumaan, ja siihen mikä on itsellä aina ensimmäisenä mielessä reissuja suunnitellessa. ruoka.

musasta en ymmärrä mitään, joten on aika loogista että näkökulmani tähän hommaan on safka. tarkemmin sanoen festari picnic. jotenkin näkisin festivaalihumun käynnistyvän parhaiten hyvässä seurueessa nurtsilla eväsleipä kourassa. ja esiintyvät artistit varmasti pitävät huolta kaltaiseni musajuntin viihtyvyydestä muulta osin.

joten täältä pesee – iisiä festarisafkaa a´la Piret. helppoja herkkuja, jotka tekee jengiin vaikutuksen ilman älytöntä häslinkiä. festariaamulle kun on ajastettu eväskorin pakkaamisen lisäksi myös kolmenpäivän asukriisi, riekaleiset hermot ja makuupussin metsästys. suosittelen testaamaan – vaivannäkö palkitaan, jos nyt ei kultana ja mirhamina, niin vuolaina suosionosoituksina ainakin.

 

dsc06446.jpg

 

chiliranskankerma ja juuressipsit

 

sekoita muutamaan desiin ranskankermaa loraus sriracha soosia  ja sweetchili kastiketta – lisäile etenkin tulista srirachaa maltilla ja maistele maku kohdilleen. lisää joukkoon silputtua mietoa chiliä ja ripaus sormisuolaa. anna tekeytyä jääkaapissa tovi.

juuressipsit on ihan pussitavarana hankittu. merisuolalla maustetut luomu peruna- ja juureslastut toimii tässä tarkoituksessa mielestäni todella hyvin. ei siis tarvitse rasvakeittimeen satsata vielä(kään).sanomalehdistä tai ohuesta pahvista vaan kääräistään sukkelaan tötteröt lastuille – eväät kannattaa ylipäätänkin pakata materiaaleihin, jotka voi kierrättää suoraan juhlapaikalla.

 

dsc06430.jpg

dsc06457.jpg

 

marmoroidut minimangokakut

  • 200 g digestivekeksejä
  • 85 g voita
  • 1 pkt kermaviiliä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 5 liivatetta (1 liivate koristeluun)
  • 3 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 prk mango pillttiä
  • paperivuokia

pohja: murenna keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulattettuun rasvaan – sekoita taikinaksi ja painele paperivuokien pohjalle. 

täyte: laita 4 liivatetta kylmään veteen likoamaan. sekoita yhdessä kulhossa sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kermaviili keskenään, ja vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. kiehauta vesi.

nosta liivatteet kylmästä vedestä ja puristele ylimääräinen vesi pois. liuota 4 liivatetta 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. jäähdytä liivateliuosta hetki ja kaada tämän jälkeen koko ajan sekoittaen liivate ohuena nauhana kermaviili-sokeriseokseen. yhdistä kermavaahto kermaviiliseokseen ja sekoita tasaiseksi. kaada vuokiin. 

mangomarmori: liota 1 liivate kylmässä vedessä. liuota notkistunut liivate ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. kaada liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. lusikoi mangoseosta muutama täplä juustokakkujen päälle ja muotoile hammastikulla marmorinomaisia kuvioita juustokakkujen pintaan.

tee kakkuset edellisenä iltana valmiiksi.

 

hedelmäpommi 

helteiseen (!!) festaripäivään varaudutaan pakastimessa viilennetyillä appelsiini- ja greippilohkoilla. raikkaat sitrukset freesaavat kovemmankin juhlijan. unohda kuitenkin kuvassa näkyvä lasipurkki – festarialueelle ei saa viedä lasia missään muodossa.

 

dsc06471.jpg

 

eväsleivät

 

picnic korin kiistaton kunkku. eväsleivän kuuluu olla joka kerta hieman erilainen. tärkeintä on yllätykselliset täytteet ja laadukas leipä, joka pysyy freesinä syöntiin saakka eikä raasta syöjän kitalakea auki. en koskaan delegoi eväsleipien kasaamista muille – koko reissu menee munille jos leivät on vetisiä tai mauttomia.

esimerkkejä hyväksi havaituista täytteistä:

  • ilmakuivattu tai kylmäsavustettu kinkku
  • vahvat juustot
  • yrtit, herneeversot ja rapea salaatti
  • artisokka
  • marinoitu punasipuli (kiehauta sipulit punaviinissä, hunajassa ja balsamicossa – elä siis kypsennä. anna jäähtyä liemessä)
  • paholaisenhillo
  • tapenade
  • karamellisoitu pekoni (laita pekonit uunipellille, valuta päälle vaahterasiirappia ja anna paistua uunissa rapeiksi)
  • chili-parmesan majoneesi (sekoita majoneesiin srirachaa, parmesanraastetta ja ripaus suolaa.

 

jospa ne aikoinaan aikaansaadut tunnejumit festareita kohtaan karisisivat näillä eväillä Ruissalossa. kanna kortesi kekoon Trendin ja Ruisrockin kampanjasivulla ja voita lippusi Ruissaloon !! klik klik .

 

dsc06417.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.