hyvänmielen uutuuksia

IMG_1084.jpg

 

olen viime viikkoina innostunut taas kiertämän kirpputoreja. pitkän taantumuksen jälkeen on ihana huomata kuinka mieli oikein halajaa tekemään löytöjä.

viimeisin aarre on muutama kuukausi takaperin hankitun raakapuisen Ivar- kaapin päällä nakottava kiviveistos.  neljän euron veistos on todella kaunis ja viestii ihanasti toveruutta. läsnäoloa. tulen taideteoksesta erityisen hyvälle tuulelle päivittäin. 

toinen uutuus kotona on taianomainen Menninkäisenlehti (Monstera Monkey Mask). olen nähnyt tämän kaunottaren aiemmin ainoastaan Green Home Bookin kauniissa kuvissa, ja luulin koko kasvia jo urbaanilegendaksi kunnes tämä ainoa yksilö sattui silmiini Plantagenissa.  ystäväni ei ymmärtänyt ollenkaan vöyhkääni, kun hurmiossa kahmaisin menninkäiseni kainaloon ja kiiruhdin kassalle – myönsi kyllä autossa että erityisen kaunis kasvi on kyseessä. 

ps. ainakin Jyväskylän myymälään oli tullut näitä harvinaisuuksia pieni satsi lisää. 

 

IMG_1083.jpg

IMG_1085.jpg

 

Kommentit (6)
 1. Tänään näin ensimmäistä kertaa Monstera monkey leaf’in ja se jäi matkaani kukkakaupasta. Aivan ihastuttava! Se näyttää paljon samalta kuin tämä sinun monkey mask, joten mielenkiinnosta kasvia kohtaan kysynkin, miltä sinun viherkasvisi näyttää kahden vuoden jälkeen?

 2. Onko tuo viereinen mahdollisesta peikonkämmen vai olenko aivan hukassa?
  Näyttää niin kovin kivalta ja semmoiselta, minkä voisin kotiini huolia
  (menninkäisen lisäksi!).

  1. Ei ole peikönkämmen. On köynnösvehka – tosin tämä ei taida olla ihan tarkka nimitys kun köynnösvehkoja on kai useita lajeja. Ei tainnut olla apua tästä 🙂 

   1. Köynnösvehkojen sukuunhan peikonkämmenkin kuuluu,
    että ainakin lähelle osui jos nyt ei ihan maaliin. 😀

    1. Totta! Onko se sitten peikonkämmen? En minä tiedä 🙂 🙂 

     1. Se on peikonkämmen `Xanadu´

      Ihania molemmat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *