ihanan kepeä myslikakku
ystävänpäiväksi kasaamani (leipominen- termin käyttäminen tässä yhteydessä olisi silkaa liioittelua) myslikakku herätti snapchatissa kovasti ihastusta. ja syystäkin toki – kakku on kerrassaan ihastuttava. kakku, tai ehkä oikeammin torttu, pitää kaikessa yksinkertaisuudessaan sisällään mysliä, jugurttia ja marjoja.
brunssien ja aamiaisten kiistaton kuningatar, olkaapa hyvät.
marjaisa myslitorttu
4-5 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinöitä esim. pekaani, cashew, manteli & saksanpähkinä
1 dl vaahterasiirappia
1-2 tl kanelia, hyppysellinen suolaa
0,5 dl sulatettua kookosöljyä (oliiviöljy käy myös)
5 dl maustamatonta jugurttia
hunajaa, vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
marjoja, hedelmiä, sulkaahippuja ja pähkinöitä koristeluun
voitele irtopohjavuuan reunat kookosöljyllä, ja laita leivinpaperi pohjan päälle. sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi, veitsellä pieneksi rouhitut pähkinät, kaneli, suola ja öljy. kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi, ja 3-4 cm korkuisiksi reunoiksi. paista myslipohjaa 160C uunissa n. 20 min, tai kunnes mysli on saanut kauniin paahteisen sävyn. anna jäähtyä ja irrota vuuasta.
laita jugurtti valumaan suodatinpussiin (aivan kuin tzazikia tehtäessä), jotta ylimääräinen vesi valuu pois. mausta tämän jälkeen jugurtti vaniljalla ja hunajalla. jos tahdot täytteestä ihanan täyteläisen, lisää joukkoon philadelphia tuorejuustoa.
levitä jugurtti täysin viilentyneelle torttupohjalle, ja koristele marjoilla ja hedelmillä. myös siirapissa paistetut pähkinät, suklaahiput, kookoshiutaleet, gojimarjat ym. sopivat hienosti.
torttu ei kovin kummoisesti säily, joten kannattaa tehdä kertasyöntiin passelin kokoinen annos.
tämän vaivattomampaa salonkikelpoista herkkua en osaa edes kuvitella.
enjoy xx
ah. tulipas tämä sopivasti, kiitos !
Isosisko tulee muutaman päivän Pariisivisiitille perjantaina, niin tämä resepti laitetaan heti testiin !
<3
Oi, tätä odotettiinkin!