jokapaikan tomaattipaistos
oikeasti teki kyllä mieleni nimetä tämä postaus ”kesän paras tomaattipaistos”, mutta nyt tuntuu tuo nelikirjaiminen vuodenaika huutavan läpi kaikista postauksista. ja tämä on oikeasti hyvää ja helppoa ihan jokaisena vuodenaikana, kunhan vain on kypsiä tomaatteja hollilla.
parasta tässä simppelissä herkussa on se, että vuoan saa uunivalmiuteen alta minuutin, ja loppu hoituu kuin itsekseen.
tomaattipaistos
kypsiä tomaatteja, mielellään karojen kanssa
valkosipulinkynsiä
200g fetajuustoa
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria, karkeakiteistä suolaa (sormisuola, merisuola myllystä..)
lado tomaatit, reiluiksi lompareiksi murennettu feta ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. lorauta reilusti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa joukkoon. mausta vielä mustapippurilla ja suolalla. vaikka feta onkin suolaista, kaipaa paistos kokonaisuutena silti vielä inan suolaa makujen herättämiseksi. tarkkaa paistoaikaa hankala sanoa, sillä paistos paranee mitä pidempään sen malttaa pitää miedolla lämmöllä uunisssa. ainakin 30-45 minuuttia 170-200 asteessa – vahdi ettei fetan pinta lähde kärventymään.
tuoreet yrtit kuten basilika, kannattaa lisätä vasta vähän jäähtyneen paistoksen päälle jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.
on hyvää ! eikä mikään estä paistamasta koko komeutta vaikka notskissa folionyytissä
vinkki vielä loppuun – käytä kirsikkatomaatteja, terttutomaatteja ja mahdollisuuksien mukaan myös erivärisiä tomaatteja sekaisin, niin saat paistokseen useita makusävyjä.