kisareportaasi

lainahöyhenissä

 

ihan ensiksi - en olisi uskonut postaavani tänne kisapostausta. toiseksi - en olisi uskonut kokevani enää kisaamisen riemua. tästä syystä tahdon tämän ilon jakaa kanssanne, koska tämä on minulle uskommattoman suuri asia. katsokaa vaikka tuota ensimmäisen kuvan hymyäni.

starttasimme Niilon kanssa siis ensimmäiset ihkaoikeat kisamme viikonloppuna 100 ja 110 tasolla. en ole Niilon historiasta kummemmin kertonut, mutta kysymyksessä on paitsi todella laadukas hevonen, myös ajoittain äärimäisen hankala ja starttipelkoinen hevonen, joka on ilmeisesti nuoruudessaan Puolassa kokenut kurjia kilpailupaikalla ja elämässään muutoinkin. Niilon omistaja Tytti on tehnyt valtavan työn hevosen kanssa ja tämän pitkäjänteisen työn tuloksena Niilon vieminen kisajännityksen keskelle, hevoselle hankalaan paikkaan, oli edes harkittavissa.

ainoana tavoitteena oli päästä maaliin saakka ja jättää mahdollisimman positiivinen kokemus hevoselle kilpailutilanteesta - missä tavoitteessa onnistuttiin 100- prosenttisesti. ensimmäisenä päivänä 1. esteen jälkeen käytiin pieni neuvotteluhetki takajaloilla seisoen, mutta tästäkin pääsimme jatkamaan suorituksen yhteisymmärryksessä loppuun.

kaiken kaikkiaan Niilo suoriutui kilpailuista hienosti. pari pudotusta on täysin sivuseikka siihen nähden, että hevonen ei ole startannut lainkaan Suomessa.

ja kyllä. itku pääsi Niilo- tiimin kaikilta jäseniltä.

 

 

kuvat// Tiia Tahvanainen ja Annamari Sundgren

Kommentit

inke

Huippua Piret ja Niilo, ONNEA! Tarttui toi ekan kuvan fiilis :)

 

 

Piret
lainahöyhenissä

Kiiitos ihana Inke :)

Vau, onnittelut! En tiedä ratsastamisesta saatika esteratsastuksesta mitään, mutta sen ymmärrän että tuo vaatii rohkeutta ja paljon taitoa sekä suurta intohimoa - jotka kaikki paistaa näistä kaikista kuvista ilahduttavalla tavalla läpi. :)

Piret
lainahöyhenissä

hyvin pääsit kärryille vaikka kertomasi mukaan et lajista ymmärräkään :) kiitos kauniista sanoista

Nilimanjaro (Ei varmistettu)

Ihanat rakkaat kauniit ja rohkeat ! Ps niilo näyttää ajoittain jopa sutjakalta, sporttiset leidit ottakkee yhteyttä!

Piret
lainahöyhenissä

Nillihän on sutjakka sutkis <3

J. (Ei varmistettu)

Vau! Kerrassaan upeaa :) Tuollaiset hetket ovat elämän huippuhetkiä.

Anni K. (Ei varmistettu) http://stylesteem.blogspot.com

aivan ihana postaus, näitä heppajuttuja on niiin kiva lukea! :) Pari vuotta sitten jouduin omasta ruunastani luopumaan opiskelujen vuoksi ja näitä postauksia katsellessa tulee aina kauhea hinku etenkin kisoihin, ootan jo kovasti sellaista elämäntilannetta että pääsis taas aktiivisesti treenaamaan. Ootte upea pari, paljon tsemppiä jatkoon!! :)

Piret
lainahöyhenissä

Vitsi kun kiva kuulla, että tykkäätte näitä lukea! ja kiitos hurajasti tsempistä, sitä tarvitaan tässä lajissa aina :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisitko kiltti ja alkaisit käyttää isoja alkukirjaimia lauseiden alussa? Olisi lukeminen kivempaa; nyt tulee sun kirjoittamisesta puolihuolimattomasti nakuteltu "hälläväliä" -fiilis, ihan kuin lukijoita ei muka kiinnostaisi miten kirjoitat.

Tykkään siis blogistasi paljon, kuvat on kauniita ja koti ihana. Kirjoituksen ulkoasusta vain tulee hieman homssuinen fiilis ;)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kommentistasi <3

Tästä asiasta on muutama lukija kommentoinut blogitaipaleen varrella, ja olen aina antanut saman vastauksen. En tahdo käyttää blogitesteissä isoja alkukirjaimia, koska ne ei mielestäni visuaalisesti sovi blogin ilmeeseen. Miellän myös blogikirjoitukseni eräänlaiseksi "sanalliseksi kerronnaksi", mikä tuntuu rennommalta toteuttaa ilman isoja alkukirjaimi. Tiedostan kuitenkin täysin kieliopillisen virheeni.

Eli päinvastoin, tarkoitukseni ei ole olla kirjoitusasun suhteen homsuinen, vaan pikemminkin johdonmukainen. :D

 

CCC (Ei varmistettu)

Pitää tunnustaa, että en ole koskaan kiinnittänyt huomiota isojen alkukirjaimien puuttumiseen, vaikka olenkin yleensä aikamoinen kielipoliisi. :D Olisikohan tähän syynä ihan vain uppoutuminen tekstin sisältöön niin täydellisesti, että nuo tahalliset kielioppivirheet ovat jääneet täysin rekisteröimättä. En tosin koe pieniä alkukirjaimia tässä tapauksessa mitenkään homssuisena, sillä selkeästhän se on harkittu muotoseikka. :)

Kiira1 (Ei varmistettu)

Jee, jee. Hyvä Piret :) Mahtava postaus - kisafiiliksen ihan aistii. Se on vaan niiin parasta.
Eikä näytä Niilo helpolta hevoselta....näyttää kuitenkin toimivan ihan perusnivelillä.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos :) Niilo ei tosiaan ole helppo hevonen, mutta suun kanssa ei ongelmia ole ollut vaikka iso hevonen välistä esteillä vahva onkin. Jyrkempää kuolainta ei ole katsottu tarpeelliseksi, sillä Niilo vastaa apuihin moitteettomasti ihan nivelellä. Hevonen on pikemminkin "paniikkiherkkä" ja saatta tehdä toisinaan täyden tenän kaikelle yhteistyölle. Mutta tässäkin on kehitytty valovuosia eteenpäin, kun kolmesta luokasta selvittiin yhdellä keulimisella :)

tuntuu aina kovin surulliselta huomata miten pitkään vuosien takainenkin epäammattimainen kohtelu vaatii veronsa luottavaisessakin hevosessa.

JenniUu (Ei varmistettu)

Aivan uskomattoman hienoja kuvia ja kyllä vaan tunnelma välittyy ja ilon kautta tekeminen! Mä muuten tykkään sun tyylistä kirjoittaa pienillä kirjaimilla, kirjoitin niin itsekin ensimmäisen blogini. Uusi kotimaa ja uusi blogi toi isot alkukirjaimet, se aina vähän kaihersi mieltäni. pienet kirjaimet &lt;3

Piret
lainahöyhenissä

Voi kiitos :) mahtavaa että riemu välittyy lukijoille saakka. meinaan itse pakahtua onnesta jo näitä kuvia katsoessa hih :)

anonilli vastoin tahtoaan (Ei varmistettu)

Kiva postaus, ja hienoa, että olet löytänyt kilpailemisen riemun! Kaipaan ihan valtavasti kilpakentille, mutta taloudellinen tilanne ei salli hevosenpitoa :(

Kuvat ovat myös hienoja, mutta minua häiritsee ihan älyttömästi tuo sun sukeltamisesi tuolla esteillä. Miten saat hevosen tasapainotettua laskeutumisessa ja sen jälkeen, jos olet itse noin epätasapainoisessa asennossa? Eikö sinua pelota, että kierähdät heti pienimmästä töksähdyksestä alas, kun keikut siellä noin? :(

Piret
lainahöyhenissä

Kiitoa asiantuntevasta kommentistasi.

Mukaanmenoni hypyssä on kieltämättä hieman liioitteleva, mutta tästä on valmentajien kanssa naurettu että myötään kuin isollekin okserille - tämä taas juontaa juurensa sille, että viimeksi olen kisannut vuonna 2004 130 ja 140 luokkia ja hienosäätö 10 vuoden tauon jälkeen ottaa oman aikansa.

 

 

Omistaja (Ei varmistettu)

Se on ollut taas jollain liikaa aikaa &lt;3 jos piret alle 60kg elopainolla saa ton 700kgsen heilautettua tasapainosta näillä korkeuksilla niin ihmettelen suuresti. Hevosen tehtävä on hypätä, ja tulla alas esteeltä, jos joku tirriänen siellä innoissaan vähän heiluu niin se ei kyllä tasapainoa jossain metrin korkeuksissa saa häiritä. Asia erikseen GP- radoilla. Valoja tauluun.

Illuusia S

Kiitos näistä hienoista kuvista ja loistavista kisafiiliksistä! Kerran heppatyttö, aina heppatyttö. Niilo on löytänyt nyt hyvään kotiin. <3

katjajolie (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

En ole ennen lukenut blogiasi, vaikka toki tiedänkin sen, mutta eksyin tänne, kun Hippola oli jakanut FB-sivuillaan postauksesi. Mullakin tuli itku tätä lukiessa! Hevoset ja ratsastus on elämässäni yksi tärkeimpiä asioita, elvytin harrastuksen uudelleen viime syksynä neljäntoistavuoden tauon jälkeen ja kisahammasta on alkanut kolottaa vaikken olisi uskonut - teininä jännitin kisoja vatsanväänteissäni enkä liioin nauttinut siitä, mutta meininki on nyt ihan toinen. Upeita kuvia, varsinkin tuo missä Niilo on takajaloilla, hyvä että pysyit kyydissä!

Piret
lainahöyhenissä

Oho, en tiennytkään että Hippola on jakanut linkin :) löytäisitkö sen vielä, kun itse en onnistunut hoksaamaan sivuiltaan?

Tunnut tietävän siis hyvin mistä puhun :) Uskomatonta että olen pysynyt 8 vuotta poissa hevosten parista, kun kuitenkin hevoset ovat kuuluneet päivittäiseen elämääni 11 -vuotiaasta asti. Mutta onneksi ollaan hoksattu kuitenkin palata talleille !! Tsemppiä reeneihin ja kisaradoille vaan ;)

Milla-M. (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus! :) Mahtavaa nähdä miten yhteistyönne toimii. Kyllä tässä taas tulee hinku talleille monen vuoden jälkeen. Tsemppiä ja kaikkea hyvää teille jatkoon!

Blogiasi on ilo lukea &lt;3

S<3J (Ei varmistettu)

Hei, ihana blogi! Löysin Hippolan kautta. Toivon lisää kuvia ratsastusasuista ja -tavaroista. Kaipaan inspiraatiota omaan ratsastuspukeutumiseeni sekä myös kisapaikkojen/tapahtumien asuihin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, ihana kuulla heppajuttuja, anna tulla lisää vaan. Kiitos hyvästä fiiliksestä kommentteihin vastaamisessa. Vähän turhan töksäyttävä toi nimim Omistajan läppä, kyllä jopa mun kaltainen nössöhyppääjä näkee asennossa kehitettävää.

Silti aina on kiva tietää lisää, ja tän kommenttiboksin keskustelun ansiosta opinkin jotain. http://en.wikipedia.org/wiki/Jumping_position

Piret
lainahöyhenissä

yhtä kehitystä ja opettelua tämä laji tulee olemaan läpi elämän - omaa istuntaa, apujen herkkyyttä ja hienosäätöä, tasapainoa ja hevoseen vaikuttamista kehitetään ja opitaan jokaikinen päivä, aika-ajoin onnistuen ja toisinaan taas epäonnistuen.

8 vuoden täydellisen ratsastustauon jälkeen edes lähelle entistä taitotasoa pääseminen ottaa todella koville ja turhautuminen terminä kuvastaa tätä kehityskaartani ehkä parhaiten. siispä liioiteltu etukeno esteellä tai jalkojen heilahdus  taaksepäin hypyssä eivät ole ne suurimmat murheeni omassa harjoittelussa :D

ja lopulta, vaikka täydellisyyteen pyritäänkin, etenkin ratsukon keskinäisessä yhteistyössä, on hyvä muistaa tämä:

Kommentoi