kotimainen puupöytä ruokailutilan helmeksi

Kuvakaappaukset34-001.jpg

 

kodin kalustaminen on erinomaisella mallilla. ja hyvä niin, onhan muuttoonkaan enää muutama hetkessä ohikiitävä viikko. 

olen ihmisenä mallia kaikkihetinyt, mikä tällaisissa projekteissa korostuu entisestään. kaiken pitäisi olla viimeistä yksityiskohtaa myöten valmista mieluiten jo ensimmäisellä muuttoviikolla. että voi sitten keskittyä muuhun.

näinhän tämä ei tule menemään tietenkään, eikä pidäkään. mielenkiintoinen ja kotoisa koti syntyy elämällä – ei ostelemalla. yritän siis suitsia itseeni malttia kerrankin. keskittyä vain isojen linjojen suunnitteluun ennalta – antaa elämän hoitaa loput ajallaan. 

yksi ennalta tehtävistä hankinnoista ylitse muiden, on ollut täydellinen ruokapöytä. malliltaan pyöreä, mieluusti kotimainen ja puuta. ehdottomasti puuta. 

etsin ja etsin. löytämättä. tarjolla oli rimpulaa, välttävää muotokieltä, mdf-levyä ja kaikkea siltä väliltä. kunnes viimein löysin – Kari Virtasen Nikarille suunnitteleman saarnisen Periferia pöydän. tässä on nyt kaikkea sitä, mitä toivoin – silmiä hivelevää kauneutta, ajattomuutta ja laatua. ja miten tämä mahtaakaan ikääntyä viehkosti.

tuolit pöydän ympärille löytykööt aikanaan. ajatuksia malleista olen pyöritellyt, mutta päätös syntyy, kuin oikealta tuntuu.

tärkein on kuitenkin löytynyt – ihmiset yhteen kokoava, elämään ja ilakoimaan kutsuva pöytä

 

pöytä //  Nikari, Periferia  valaisin // Vitra, Akari 75A

kollaasin tuolit // Woodnotes, Siro // Carl Hansen & Son, CH23 // Nikari, Arkitecture // TON, Chair 30 // vintagetuolit, Bukowskis

koti sisustus
Kommentit (2)
  1. Hieno löytö! Itse olen jo jonkin aikaa tuskaillut pöytäongelman takia. Tuntuu, ettei sitä oikeaa löydy millään. Haluaisin pyöreän, joka olisi tarpeeksi iso, koska edes 140cm ei varmaankaan riitä meille. Taitaa olla kaksi vaihtoehtoa; tehdä itse, tai luovuttaa ja hankkia pitkänmallinen pöytä. Kamppailen vielä tämän kanssa 😉

    1. Teettämistä harkitsin itsekin, joten ei ollenkaan huono vaihtoehto! Tulisi takuulla juuri oman mielen mukainen 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *