La Casa de los Quesos - juustola

lainahöyhenissä

kaupallinen kampanja, yhteistyössä Aurinkomatkat 

ihan alkujaisiksi huikkaan, että ainakin Maspalomasin puolella myrsky ei ole juurikaan vaikuttanut tekemisiin pientä sadekuuroa lukuunottamatta. eli kaikki hyvin tällä suunnalla. 

maanantainen vierailumme La Casa De Los Quesos- nimiseen pieneen juustolaan Las Palmasissa (osoite Calle Sagasta 32) on pysynyt puheenaiheena pitkin päiviä. paikallisten juustojen ja viinien maistelu toteutui todella tuttavallisessa atmoksessa,  jossa talon emäntä samalla kertoi hyvin seikkaperäisesti mm. kanariansaarten juusto ja viinituotannosta, kuin myös juustolan myymistää suklaista, balsamico- siirapeista, mojo- sooseista, oliiveista, mausteista ja marmeladeista. 

kanariansaarten oma spesialiteetti "kukkaisjuusto" epäilytti aluksi hieman omituisen valmistustapansa vuoksi - juusto tehdään kaktusten ohdakekukista valmistetusta teestä, jossa kukat ensin pomitaan ja kuivataan, jonka jälkeen ne jauhetaan jauhoksi ja niistä tehdään teetä. teehen lisätään vielä lampaan maitoa, ja juustoseos on valmis prosessoitavaksi.  

ensipuraisun jälkeen päädyimme tuhoamaan kahdestaan kokonaisen juuston neljänneksen ihan hetkessä - aivan tolkutonta herkkua. kukkaisjuuston maku on todella täyteläisen kermainen ja aavistuksen hapokas, kaktukselle ominaisen jälkimaun johdosta. muutama pisara palmuhunajaa päälle ja kyllä muuten pesee perinteiset briet mennen tullen.

ostimme kaksi kukkaisjuustoa kotiinviemisiksi (kuva alla), ja pahoin pelkään etteivät juustot koskaan pääse paluulennolle - tietääkö kukaan saako tätä mistään kotopuolesta? 

 

 

juustola oli muutoinkin kaltaiseni ruokahifistelijän taivas. jauhojuuston lisäksi ostimme tuoreella oreganolla maustettua lampaanmaitojuustoa, mustaa himalajan suolaa, viikunahilloa, mojosoosia, palmuhunajaa, tryffeli-balsamicoa, jumalaisia viinietikkasipsejä, paella- maustetta sekä pieniä metallisia suklaarasioita tuliaisiksi. 

suosittelen todella lämpimästi vierailua kaikille Las Palmasissa vieraileville, yhtään hyvän päälle ymmärtäville lomailijoille. täältä ei pysty tyhjn käsin poistumaan, joten kotiinviemiset saa kaikki yhdellä vierailulla. 

Aurinkomatkojen facebook- sivuilla on kampanjan aikana ylläreitä luvassa, joten käykäähän kurkkimassa myös siellä.

 

 

Kommentit

Irene / Tyyli.com (Ei varmistettu) http://blogit.iltalehti.fi/mademoisellepigalle

joo juustotki on kivoi mut sun pohkeet??!!! wow. miten tollaset saa :)

Piret
lainahöyhenissä

HAHA voi ei - ne on kieltämättä aika hurjat :) Pohkeet on ratsastusajoikojen peruja ja ilmeisesti saaneet lisäpontta taas kun olen pikkaisen tehnyt paluuta lajin pariin. 

kanario (Ei varmistettu)

Queso de flor nimellä on tarkoitettu kukkaisjuustoa, kuten kirjoititte itsekin, että erikoisen maun saamiseksi käytetään ohdakkekukista valmistettua teetä. Flor=kukka :). Makuelämys ja oiva tuliainen Suomeen .....

Piret
lainahöyhenissä

KIITOS kun korjastitte - tästä ei nimittäin ollut täyttä varmuutta kun englanti-espanja-suomi akselilla keskusteltiin. Korjaan heti tiedon oikeaksi :) 

kanario (Ei varmistettu)

Queso de flor nimellä on tarkoitettu kukkaisjuustoa, kuten kirjoititte itsekin, että erikoisen maun saamiseksi käytetään ohdakkekukista valmistettua teetä. Flor=kukka :). Makuelämys ja oiva tuliainen Suomeen .....

Kommentoi