La Casa de los Quesos – juustola

IMG_7482.JPG

IMG_7479-001.JPG

kaupallinen kampanja, yhteistyössä Aurinkomatkat 

ihan alkujaisiksi huikkaan, että ainakin Maspalomasin puolella myrsky ei ole juurikaan vaikuttanut tekemisiin pientä sadekuuroa lukuunottamatta. eli kaikki hyvin tällä suunnalla. 

maanantainen vierailumme La Casa De Los Quesos- nimiseen pieneen juustolaan Las Palmasissa (osoite Calle Sagasta 32) on pysynyt puheenaiheena pitkin päiviä. paikallisten juustojen ja viinien maistelu toteutui todella tuttavallisessa atmoksessa,  jossa talon emäntä samalla kertoi hyvin seikkaperäisesti mm. kanariansaarten juusto ja viinituotannosta, kuin myös juustolan myymistää suklaista, balsamico- siirapeista, mojo- sooseista, oliiveista, mausteista ja marmeladeista. 

kanariansaarten oma spesialiteetti ”kukkaisjuusto” epäilytti aluksi hieman omituisen valmistustapansa vuoksi – juusto tehdään kaktusten ohdakekukista valmistetusta teestä, jossa kukat ensin pomitaan ja kuivataan, jonka jälkeen ne jauhetaan jauhoksi ja niistä tehdään teetä. teehen lisätään vielä lampaan maitoa, ja juustoseos on valmis prosessoitavaksi.  

ensipuraisun jälkeen päädyimme tuhoamaan kahdestaan kokonaisen juuston neljänneksen ihan hetkessä – aivan tolkutonta herkkua. kukkaisjuuston maku on todella täyteläisen kermainen ja aavistuksen hapokas, kaktukselle ominaisen jälkimaun johdosta. muutama pisara palmuhunajaa päälle ja kyllä muuten pesee perinteiset briet mennen tullen.

ostimme kaksi kukkaisjuustoa kotiinviemisiksi (kuva alla), ja pahoin pelkään etteivät juustot koskaan pääse paluulennolle – tietääkö kukaan saako tätä mistään kotopuolesta? 

 

DSC_0071-002.JPG

IMG_7480.JPG

DSC_0043-002.JPG

 

juustola oli muutoinkin kaltaiseni ruokahifistelijän taivas. jauhojuuston lisäksi ostimme tuoreella oreganolla maustettua lampaanmaitojuustoa, mustaa himalajan suolaa, viikunahilloa, mojosoosia, palmuhunajaa, tryffeli-balsamicoa, jumalaisia viinietikkasipsejä, paella- maustetta sekä pieniä metallisia suklaarasioita tuliaisiksi. 

suosittelen todella lämpimästi vierailua kaikille Las Palmasissa vieraileville, yhtään hyvän päälle ymmärtäville lomailijoille. täältä ei pysty tyhjn käsin poistumaan, joten kotiinviemiset saa kaikki yhdellä vierailulla. 

Aurinkomatkojen facebook– sivuilla on kampanjan aikana ylläreitä luvassa, joten käykäähän kurkkimassa myös siellä.

 

IMG_7481.JPG

 

muoti trendit
Kommentit (5)
  1. Queso de flor nimellä on tarkoitettu kukkaisjuustoa, kuten kirjoititte itsekin, että erikoisen maun saamiseksi käytetään ohdakkekukista valmistettua teetä. Flor=kukka :). Makuelämys ja oiva tuliainen Suomeen …..

  2. Queso de flor nimellä on tarkoitettu kukkaisjuustoa, kuten kirjoititte itsekin, että erikoisen maun saamiseksi käytetään ohdakkekukista valmistettua teetä. Flor=kukka :). Makuelämys ja oiva tuliainen Suomeen …..

    1. KIITOS kun korjastitte – tästä ei nimittäin ollut täyttä varmuutta kun englanti-espanja-suomi akselilla keskusteltiin. Korjaan heti tiedon oikeaksi 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *