lohta lautasella

IMG_0841.JPG

 

tämän hetken suosikkiannokseeni ehti muutama halukas jo instagramin puolella tiedustella reseptiä, joten täältä tulee. omia lempilisukkeita mausteiselle kalalle ovat mm. valkosipulissa paistettu lehtikaali, keitetyt kotimaiset neulapavut ja hunajassa paistetut herkkusienet. 

herkullisen tahmea uunilohi

kotimaista kirjolohta 

1-2 valkosipulinkynttä , 2 rkl soijakastiketta, 1 rkl sriracha- kastiketta, reilu loraus sweet chili soosia

3 rkl oliiviöljyä

sekoita soija, öljy ja chilikastikkeet tahmeaksi soosiksi – lisää hienonnettu valkosipuli. mitat ovat noin mittoja, tärkeää että kastikkessa on tarpeeksi potkua, suolaisuutta ja makeutta sopivassa suhteessa. aseta lohifile vuokaan, ja tee pintaan terävällä veitsellä muutama viilto, jotta kastike pääsee maustamaan kalan läpikotaisin. kaada kastike päälle ja paista n. 30 min 180 asteisessa uunissa. 

 

Kommentit (5)
  1. Lohi kuulostaa (ja näyttää) ihanalta, mutta mikä on tämä kaunis lautanen? Itsellä käynnissä kova mietintä astiaston suhteen ja tämä näyttää tosi nätiltä.

    1. nämä kauniit lautaset ovat kirpparilöytöjä – kuten yleensä kaikki kauneimmat astiat 🙂 Puolalaista tekoa kuitenkin.

  2. Ooh, kiitos paljon ohjeesta! Menee aivan varmasti kokeiluun tämä. Olen kokeillut niin monet ohjeesi eivätkä ne ole koskaan tuottaneet pettymystä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *