operaatio kookosriisi

IMG_6364.JPG

 

söin San Franciscon reissulla maailman parasta riisiä,  kulttiravintola Burma Superstarin ylistettyä kookosriisiä. 

pidän itseäni hyvinkin nokkelana reseptihakkerina, mutta oma toteutukseni ei nyt aivan kuitenkaan yltänyt esikuvansa tasolle. simppelisti kun ajattelee, niin kookosriisin luulisi olevan vain kookosmaidossa kypsennettyä riisiä.  asia ei ole kuitenkaan aivan näin mustavalkoinen, mikäli riisituotokseeni on uskominen. 

Burma Superstarin riisi oli ihanan ilmavaa, kun taas oma kookosriisini – joskin oli oikein hyvää sekin – muistutti lähinnä kookosriisipuuroa. tahmaisaa, mutta maukasta riisipuuroa. 

jaan kuitenkin reseptini tänne, jotta kulinaristit siellä ruutujen toisella puolen, voitte kertoa omia niksejänne täydelliseen kookosriisiin.

Coconut rice

 3dl jasminriisiä

vettä 2,5 dl ja kookoskermaa/-maitoa 2,5 dl

suola, sokeri, limen mehu 

huuhtele jasminriisi, ja lisää kattilaan yhdessä veden ja kookoskerman kanssa. kiehauta, ja anna kiehua hiljalleen kannen alle n. 15 minuuttia. laita levy pois päältä ja anna riisin levätä kannen alle vielä toiset 15 minuuttia. mausta suolalla, sokerilla ja limemehulla. 

 

IMG_6366.JPG

 

Kommentit (4)
  1. Ootko kokeillu tätä. Keitä riisiä n. puolet ajasta vedessä. Huuhtele riisi uudestaan ja keitä loppuun kookosmaidoissa – näin ei pitäisi puuroutua. Kookosmaidon määrän puolessavälissä voi määritellä siitä kuinka kovaa riisi on (maistetaan vähäsen). Tälleen myö tehrään 🙂

    1. Hienoa, kiitos vinkistä! Testaan ehdottomasti 🙂 

  2. Ojj, kiitos vinkistä!

    P.s. ihania kuvia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *