paikallista osaamista taloprojektiin

IMG_1211 (1).jpg

 

ensirakentajan vinkkelistä kerron hieman omista valinnoistamme talon rakentamisprojektissa. talon rakentaminen on suuri savotta henkisesti, taloudellisesti ja toki fyysisestikin, ja samat asiat varmasti askarruttavat kaikkia rakennuttajia: työn laatu, budjetissa pysyminen, rahoitus, aikataulu sekä toisaalta oma jaksaminen stressaavan projektin aikana. 

emme olleet edes miettineet omakotitalon rakentamista – tai sellaisen ostamista. kaikki lähti liikkeelle täydellisestä tontista, joka tarjoutui lohkottavaksi vanhempieni mailta. vierailu korkealla, järvimaisemaisella kalliotontilla laukaisi ajatuksen omasta talosta. tähän, jos johonkin kannattaisi rakentaa unelmien talo – juuri näihin maisemiin. 

toistaiseksi projekti on luistanut, isääni lainaten, ”kuin kusi lautaa” –  mistä kiitos seisoo onnistuneille sidosryhmävalinnoille. toki rakentaminen on vasta aivan alkutekijöissä, ja yllätyksiä varmasti tulee eteen vielä useita. siltikin, mieleni on todella luottavainen siihen, että projekti tulee pysymään budjetissa ja aikataulussa – ja ihmiset järjissään.  

seuraavassa kerron miksi. 

 

IMG_1128.jpg

IMG_1129 (1).jpg

 

pankin valinta

pankin valinnassa vaihtoehtoja ei oikeastaan edes ollut, emmekä suoneet ajatustakaan pankkien kilpailuttamiselle.  olen ollut koko ikäni kotikaupunkini Säästöpankki Optian asiakas, eikä pankin vaihto ole ollut ajankohtainen vielä missään elämänvaiheessa. kommunikoinnin helppous on asia, mitä arvostan omissa pankkiasioissani ylitse muiden – joudun työni puolesta olemaan paljon yhteydessä pankkeihin, ja saumaton asiointi pankin kanssa ei nykyään ole itsestäänselvyys. 

tämän mittaluokan projektissa raha-asiat ovat eittämättä suurin stessitekijä – mistä syystä helppo ja positiivinen keskusteluyhteys pankin kanssa on erityisen tärkeä. olen tottunut siihen, että pankkini on minua varten, ja tavoitteiden saavuttamiseksi saan neuvoja siitä, miten haluttuun lopputulokseen päästään oman taloudellisen kyvykkyytteni raameissa. näin tehtiin ensiasunnon kohdalla, ja samalla kaavalla kävimme myös taloprojektin kimppuun. 

minulla on jopa tunne, että pankki on myös aidosti innoissaan talohankkeestamme.

 

IMG_1134 (1).jpg

 

rakentajan valinta 

minulle oli alusta asti tärkeää, että arkkitehtiveljeni piirtää talon – tästä syystä emme edes harkinneet talopakettiratkaisua. myös tonttimme on hieman hankala, kallioiden väliin sijoittuva pitkähkö suikale, mikä osaltaan määritti hyvin paljon talon mallia. 

talon rakentaja, KS Laatutalot Oy,  oli oikeastaan valittu jo ennen, kuin edes tiesimme rakentavamme itse taloa. ystäväni puolisoineen rakennutti talon vuosi sitten, ja hänen koko rakennusprojektin läpi kestänyt huoleton olemuksensa – sekä tietysti aikataulussa valmistunut upea talo – vakuuttivat siitä, että tämän rakentajan tahdon itsekin jos joskus rakentaminen on ajankohtaista. 

ratkaisuun vaikutti tiedossamme jo aiemmin olleiden kohteiden lisäksi toki myös meidän konseptiin parhaiten sopiva toimintamalli ja yrityksen asiantuntevuus. Laatutalot on paikallinen toimija, joka ei tarjoa pakettiratkaisuja, vaan kukin talo räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi kuhunkin tonttiin, budjettiin ja tarpeisiin sopivaksi.

vaikkakin osasimme odottaa ensiluokkaista palvelua, olen silti yllättynyt asioiden helppoudesta ja siitä, miten positiivinen tekemisen meininki koko hommassa on. tilannetta kuvastaa parhaiten tämä: hyvästä kalaonnesta tunnettu isäni vei rakennusmiehille matikoita tässä päivänä eräänä  – ihan vaan koska kalaa oli, ja hyville ihmisille niitä hänen on tapana viedä.

kalustetoimittajat 

suosimme paikallista osaamista niin paljon, kuin se suinkin on mahdollista. kun Muurameen rakennetaan, on saunatoimittaja tietenkin oman kylän Harvia, jonka asiantuntemus saunatekniikassa on vailla vertaa. kävimme jo viime viikolla valitsemassa tulevan saunamme puukiukaan ja se oikea löytyi helposti laajasta valikoimasta. laatat ja vesikalusteet tulevat Laatta Leeviltä, jonka maine asiakaslähtöisenä laattakauppana on kiirinyt kotikaupungistaan jo koko maan tietoisuuteen. 

tuntuu hyvältä toimia paikallisten ammattilaisten kanssa, joita kaikkia tuntuu yhdistävän panostaminen hyvänmielen asiakaspalveluun. 

tästä tulee hyvä, sano minun sanoneen. 

 

(kaikki taloaiheiset postaukset löydät tämän linkin takaa. )

 

IMG_1132.jpg

tyo-ja-raha raha
Kommentit (4)
 1. La La Lilja
  26.4.2017, 09:40

  Olipas kiva kuulla enemmän teidän taloprojektista! Niin monet talonrakennukset on tullut sivusta seurattua, että nämä asiat aina kiinnostavat 🙂

  1. Kiva kuulla että postaus oli mieleinen – aiheesta nimittäin mielelläni kirjoitan. 

 2. Beada / me.superwoman
  26.4.2017, 09:32

  Todella ihanaa ja varmasti helpottavaa että läheltä löytyy tuollaista osaamista johon voi luottaa! Ja nuo pankit.. jestas että tosiaan joidenkin kanssa on hankalaa! Kerran kysyivät multa DanskeBankin asiakaspalvelusta ”etkä sä tosiaan ole kirjottanu sun kortin salasanaa mihinkään muistiin?”. Sen jälkeen oli helppo vaihtaa pankkia!

  ps. tuo sun ”tonttilook” on ihana! 🙂

  1. Kiitos kovasti 🙂 

   Tässä voi todella olla luottavaisin mielin kaikkien näiden ammattilaisten keskellä. Pystyn itse keskittämään kaiken energiani talon interiöörin suunnitteluun, mikä parhaiten itseltäni onnistuu. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *