pennun kesäkuulumisia

lainahöyhenissä

(varjele mikä kuvatulva)


yhteistä eloa takana nyt tismalleen 34 vuorokautta. Chloe on jatkanut esimerkillistä käyttäytymistään kotona ja vieraissa,  ja on koirakoulussa vähintäänkin ryhmänsä priimus. meillä pyyhkii siis hienosti.

näin jälkikäteen mietin jopa hieman huvittuneesti, kuinka kauhuissani oikeasti odotin koiraa saapuvaksi. päätös rescuekoiran ottamisesta oli itselleni todella vaikea - olin varma että ammun itseäni jalkaan, ja saan hurjan käytöshäiriöisen pennun, joka ei kotiudu kerrostaloasumiseen saati ihmisiin ylipäätään. uumoilin myös että uhmaikäinen pentu tulee syömään kotimme kaiken irtaimen, kusemaan matot, kynsimään puulattian ja terrorisoimaan naapurisovun. ja sitten saan tällaisen tyypin, joka on täyttä timanttia. eikä tietoakaan mistään ongelmista.

olen niin kiitollinen tästä upeasta koirasta. ja mimmi myös muistuttaa päivittäin siitä, että elämässä täytyy uskaltaa tehdä päätöksiä.

kuvissa mukana myös Chloen parhaat ystävät:  huskymix Martti, bostoninterrieri Onni, mäyräkoira Monti ja westie Arska. kyllä kelpaa neidin näiden kundien kanssa telmiä. (lemppari painikaveri Reino uupuu kuvista)

ps. koiramutsi lompsahtaa NYT lomalle, ja lähtee tukka pujolla kohti Turkua. blogissa siis syvä hiljaisuus ainakin sunnuntaille saakka. moi.

 

 

Kommentit

millamilla (Ei varmistettu)

Hurjan söpö ja kaunis! :)

Aivan ihana koira sulla! Itse otin koiran hyvältä kasvattajalta, se söi kaiken irtaimiston pentuna, se myös on ollut aika puupää kouluttaa - en sitäkään vaihtaisi mihinkään, mutta ei sitä koskaan tiedä millainen yksilö tulee otti mistä tahansa :) Aivan ihania kuvia, toivottavasti saadaan jatkossakin kuulla Chloen kuulumisia.

Essiy (Ei varmistettu)

ihania koirakaverikuvia! :) hyvä meininki!

saaraj (Ei varmistettu)

Maailman kaunein koira, olen ihan fani!

Johannnna (Ei varmistettu)

Hän on niin hurmaava. :) Itsekin miettinyt rescue-koiran hankkimista, mutta samanlaiset kysymykset pyörivät päässä. Kuinka pentu sopeutuu kerrostaloon, meillä on vieläpä vuokra-asunto... Sulla kävi kyllä hyvä tuuri noin ihanan pennun kanssa!

Kirsu (Ei varmistettu)

Älkää nyt ihmeessä kukaan ottako rescue-koiraa, jos ette ole valmis vaikka minkälaisiin ongelmiin. Tämä vain siksi, että jos koira on ollut jo ennen koditon tai ties minkälainen "heittopussi", niin ei koira kaipaa omistajaa, joka ottaa sen vääristä syistä.

Hienoa, ettei sinulla ole ollut ongelmia koiran kanssa, mutta kavahdin tuota kohtaa, missä ns. maalasit piruja seinille.

Itse otin aikoinaan kaksi ei-sisäsiistiä rescue-koiraa omakseni ja vaikka minun piti opettaa ne tavoille alusta asti ja kohtasin suuriakin vaikeuksia, olin jo alusta asti asennoitunut positiivisesti. Kunhan minua surettaa, kun LIIAN usein rescue-koira otetaan vääristä syistä. Ja, kuten toinen kommentoija täällä mainitsikin, koskaan ei tiedä, mitä saa ja se pätee eläimiin ja lapsiin. :)

Mukavaa jatkoa sinulle koiriesi kanssa! :)

Piret
lainahöyhenissä

Pirut jotka seinille maalailin, olivat normaalia valmistautumista itselleni - usein yllättyy positiivisesti kun varautuu pahimpaan. Ja nämä pirut koskivat koiraprojektia ylipäätään, ei ainoastaan rescuekoiraa käsitteenä. 

Tosin en ymmärrä mitä ovat väärät syyt nimenomaan rescuekoiran ottamiselle. Toki maailma on täynnä ihmisiä jotka ottavat eläimen ja jättävät tämän heitteille kun ei olekaan aina iisiä ja ihanaa - mutta tämä ongelma pätee niin rotukoiran kuin rescuekoirankin ottamisessa. "Pitovaikeuksia" kun tuntuu ilemenvän ihmisillä surullisen usein vaikka koiran hankinta täytyisi olla läpeensä harkittu. 

Tästä syystä siis maalailin piruni. Ihan vaan muistutukseksi, että vaikka tulisi lunta tupaan niin minä olen valintani tehnyt ja koirasta vastuussa. 

 

Anna E.
June Bliss

Voi kun toinen on suloinen! :)

Maikki1 (Ei varmistettu)

Mä taas olin aivan liian positiivisella mielellä rescue-koiran hankkimisen suhteen, ja herranjumala sitä järkytyksen määrää kun totuus lävähti silmille. Koira on ollut meillä nyt pari vuotta, mutta edelleenkään ulkoilu ei suju ongelmitta. Alkuun se huusi ihan kaikelle, siis IHAN KAIKELLE.
Koira on myös erittäin stressiherkkä, joten jos edessä on pitkiä automatkoja tms niin viedään suosiolla tutulle hoitajalle.
Ongelmakoirakouluttajan kanssa tehtiin ensimmäisen vuoden aikana töitä erittäin tiiviisti, ja onhan se tuloksiakin tuonut erittäin paljon.
Pikkuhiljaa siis kohti helpompaa tulevaisuutta. Luotan siihen, että jossain vaiheessa on pakko helpottaa.
Teille tsemppiä eloon koiran kanssa ja toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin ongelmitta :)

Piret
lainahöyhenissä

Kyllä - itsekin varauduin juuri kuvailemiisi ongelmiin henkisellä tasolla, ja siksi olen äärimäisen kiitollinen siitä, kuinka kiltti ja mutkaton Chloe on. Mutta ongelmakäyttäytymistä ilmenee toki kaikissa koirissa - synnyinpaikasta viis. Koiran ottamista harkittessa on aina puitava omat resurssit jaksamisen ja panostuksen suhteen, koska ihmisen vastuulla on saada koirasta katukelpoinen kumppani ja vahvistaa luottamusta ihmiseen. Hienoa että olet jaksanut koirasi kanssa tehdä hurjasti töitä - se takuulla vielä kantaa hedelmää tulevaisuudessa :)

Kommentoi